Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Univé laptop verzekering

door | 22 jan, 2023 | Laptop verzekering, Verzekeringen

laptop verzekering unive

Univé laptop verzekering is een goede optie om jouw laptop te beschermen. Je bent niet gebonden aan een specifieke laptopverzekering, maar er zijn andere mogelijkheden die je kunt overwegen als het gaat om de verzekering van je laptop.

Univé biedt verschillende soorten dekkingen voor laptops en notebooks, waardoor je altijd de juiste keuze kunt maken voor jouw situatie. In dit artikel wordt ingegaan op wat Univé precies aanbiedt op het gebied van laptopverzekering en wat je daarbij moet weten.

Waarom kiezen voor de Univé laptop verzekering?

Met je laptop kun je alles regelen, van online bankieren en het beheren van documenten tot het streamen van films. Het is een apparaat dat onmisbaar is en daarom is het belangrijk om hem goed te verzekeren. Voornamelijk voor studenten die al hun werk verrichten op hun kostbare laptop. Een laptop voor student verzekeren behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden bij Univé.

Bij Univé krijg je met de inboedelverzekering een standaard laptop verzekering zodat je altijd voldoende verzekerd bent. Hierbij kun je ervoor kiezen om zowel binnenshuis als buitenshuis verzekerd te zijn. Afhankelijk van jouw behoeften bepaal je zelf hoe je verzekerd bent.

Ja, ik wil de best passende laptopverzekering

Dekkingen

Met Univé zijn er meerdere manieren om jouw laptop te verzekeren. Elke verzekering is echter niet hetzelfde en biedt niet dezelfde dekking. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je bij Univé kiezen uit verschillende dekkingen om jouw laptop te verzekeren. Hieronder vertellen we je er meer over.

Laptop verzekeren met inboedelverzekering

Heeft u een inboedelverzekering van Univé, dan is uw laptop standaard meeverzekerd en is de schade waartegen deze verzekerd is afhankelijk van uw dekking. Met de basisdekking zijn laptops verzekerd tegen diefstal en brandschade die in de woning ontstaat. Om uw laptop volledig te beschermen biedt Univé de Inboedel All Risk dekking aan.

Inboedel Basis

De basis inboedelverzekering van Univé biedt dekking voor verschillende voorvallen in huis. Dit type dekking kan vooral nuttig zijn voor bezitters van een laptop. Je kunt erop vertrouwen dat jouw laptop thuis goed verzekerd is in geval van schade door diefstal of brand.

Inboedel All Risk

De inboedel All Risk dekking is een uitgebreidere vorm van de inboedelverzekering van Univé. Dit type dekking biedt extra bescherming voor uw laptop naast de aangeboden basisdekking.

Met de Inboedel All Risk dekking weet je zeker dat schade aan jouw laptop door onverwachte gebeurtenissen zoals diefstal, brand of andere onvoorziene gebeurtenissen gedekt is, zelfs wanneer je jouw laptop per ongeluk laat vallen.

Laptop ook buitenshuis verzekeren

Met de buitenshuisverzekering van Univé kunnen klanten laptops en andere elektronische apparaten verzekeren voor als er buitenshuis schade optreedt. De verzekering biedt dekking tot € 500 per laptop, met een maximum van € 2.500 per jaar.

Univé laptop verzekering ervaringen en reviews

Klanten van Univé delen overweldigend positieve ervaringen en beoordelingen. Veel klanten melden zeer tevreden ervaringen te hebben met hun laptop verzekering en noemen daarbij een goede klantenservice, een eenvoudig claimproces en betrouwbare dekkingen.

Eén klant merkte op dat hun polis “gemoedsrust” gaf voor de veiligheid van hun laptop, iets wat vooral belangrijk is in dit digitale tijdperk. Deze opmerking is een goede weerspiegeling van het vertrouwen in Univé ondanks dat er altijd wel een aantal uitzonderingen zijn.

Hoe sluit ik de Univé laptop verzekering af?

Het afsluiten van een laptop verzekering bij Univé is een eenvoudig en ongecompliceerd proces. Om te beginnen kun je contact opnemen met een medewerker van Univé om jouw specifieke behoeften en het type dekking dat het beste bij jouw situatie past te bespreken. Het kan namelijk zomaar zijn dat je specifiek op zoek bent naar MacBook verzekeringen.

Uiteraard kun je ook gewoon eenvoudig online jouw wensen invullen en de verzekering afsluiten. Hierbij is het wel verstandig om goed na te denken over hoe je jouw laptop wilt verzekeren. Heb je alleen dekking nodig voor binnenshuis of wil je ook graag buiten jouw woning verzekerd zijn?

Kosten van de Univé laptop verzekering

De premie voor een Univé laptop verzekering wordt bepaald aan de hand van de gekozen dekking en de waarde van de verzekerde voorwerpen. Hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Dit vanwege het hogere risico dat ermee gepaard gaat.

Bovendien zal de hoogte van het eigen risico ook invloed hebben op de uiteindelijke kosten van de verzekering. Hierdoor is het lastig om een gespecificeerde prijsopgave te geven over de kosten van de Univé laptopverzekering.

Schade melden

Bij het melden van schade aan Univé begint de procedure met het bellen van de klantenservice en het verstrekken van basisinformatie over de claim. Van daaruit kan een medewerker van de klantenservice je verdere instructies geven over hoe te handelen.

Ook is het mogelijk om een schadeclaim in te dienen via Mijn Univé of de Univé app. De volgende stap is het verzamelen van alle relevante documenten met betrekking tot uw claim.

Dit omvat aankoopgegevens, een politierapport (in geval van verlies of diefstal als bewijs van aangifte) en/of foto’s van de schade. Het is belangrijk om nauwkeurige informatie over jouw claim te verstrekken, dit zal de verwerking van de claim helpen versnellen.

Contact opnemen

Univé is trots op haar klantenservice en biedt verschillende manieren om contact met hen op te nemen bij vragen of verzoeken.

De meest voordehand liggende manier van contact is per telefoon, die kan worden bereikt via het algemene klantenservicenummer op 0592 349 340. Dit nummer is elke werkdag geopend van 8.30 tot 21.00 uur en op zaterdag van 09.30 tot 17.00.

Daarnaast kunnen klanten ook contact opnemen met Univé via Whatsapp op +31612778504, de Cyber Helpdesk op +31 592 742 222 of via e-mail. Voor vragen kan ook altijd contact opgenomen worden via social media platforms, zoals Facebook en Twitter.

Univé laptop verzekering vergelijken

Het vergelijken van laptop verzekeringen is een belangrijke stap voor iedereen die zijn laptop wil beschermen tegen verlies, diefstal of schade. Als het gaat om het vinden van de beste deal voor laptop verzekeringen, kan Univé een geweldige optie bieden.

Met hun uitgebreide scala aan dekkingsopties en concurrerende prijzen, kunnen klanten er zeker van zijn dat ze het meeste krijgen voor hun geld. Echter kan dit per persoon verschillen afhankelijk van de persoonlijke situatie en dekking behoeften. We raden je daarom aan om verschillende aanbieders te vergelijken zodat je een laptop verzekering afsluit die bij jou past.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Is een laptop verzekeren bij Unive duur?

Het is afhankelijk van de laptop die je verzekert. De premie voor een laptopverzekering bij Unive is meestal lager dan de premie voor een verzekering bij andere verzekeraars. De premie is afhankelijk van verschillende factoren zoals de waarde van de laptop, het model en de gekozen dekking.

Waarom een Unive laptopverzekering afsluiten?

Een Unive laptopverzekering biedt uitgebreide dekking voor uw laptop tegen schade, diefstal en andere onverwachte gebeurtenissen. Het biedt ook een aantal andere voordelen, waaronder een 24/7 klantenservice, een omruilservice voor reparaties, een technische ondersteuningsteam en een waarborg van maximaal €2.500,-. Met een Unive laptopverzekering bent u verzekerd van maximale bescherming voor uw laptop, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over onverwachte schade of verlies.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 21/02/2023

Laptop verzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 75,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

8,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

10,99

Per maand

Kies de beste laptop verzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope laptop verzekering.