Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict, wat zijn de mogelijkheden | Lees je direct in

okt 16, 2019 | 0 Reacties

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict, is dat mogelijk? En wat zijn je opties op het gebied van deze verzekering? Het kan enorm handig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, omdat je op deze manier verzekerd bent tegen allerlei conflicten en ongevallen.

Voordat je deze verzekering afsluit is het wel zo handig om te weten wat het precies inhoudt en wanneer je er een beroep op kunt doen. Hier vind je meer informatie over de rechtsbijstandverzekering en of je deze kunt afsluiten tijdens een conflict.

De betekenis van rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict

Wat is rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict precies en wat heb je eraan? Dit houdt in dat je tijdens een conflict deze verzekering kunt afsluiten. Denk hierbij aan een onenigheid met de buren, een ongeval in het verkeer of een conflict met je werkgever over je contract.

Dit zijn allemaal zaken waarbij het in sommige gevallen handig is om wat professionele steun te ontvangen. Deze professionele steun bestaat uit experts die veel ervaring hebben met allerlei juridische zaken. Jouw conflict is bij hen dus in goede handen. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict kun je eenvoudig en snel online doen. Je kunt natuurlijk ook eerst het gratis juridisch advies van het juridisch loket raadplegen.

Wanneer sluit je deze verzekering af?

Bij een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict kun je diverse dekkingen opnemen in de verzekering. Je kunt dan bij ieder soort conflict de hulp inschakelen van een expert op dit gebied. Tijdens een conflict kom je er pas vaak achter hoe handig het is om een verzekering te hebben, maar dan is het vaak te laat. Toch kun je nog een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict om in de toekomst zulke situaties te voorkomen.

Je kunt een expert inschakelen voor hulp en advies. Maar als het nodig is kan deze expert ook een brief sturen, bemiddelen of een rechtszaak aanspannen. Zo kun je veel hulp hebben aan een dergelijke goede verzekering.

Kun je rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict?

Vaak denk je pas na over het afsluiten van een dergelijke verzekering wanneer je in een conflict zit. Of dit nu gaat om een geschil over je pensioen, een in jouw ogen onterecht ontslag of een burenruzie over een verbouwing: je realiseert je vaak net te laat dat een rechtsbijstandverzekering een uitkomst is. Maar kun je deze verzekering dan alsnog afsluiten?

Een rechtsbijstandverzekering biedt geen dekking op bestaande of verwachte conflicten. Dat betekent dat je wel een rechtsbijstandverzekering kunt afsluiten, maar daar nog geen gebruik van kunt maken.

Zaken die gaande zijn of die je kunt zien aankomen zijn dus uitgesloten van rechtshulp. Is er een reorganisatie op komst op je werk en verwacht jij dat dit voor jou vervelende gevolgen heeft? In dit geval kun je geen beroep doen op hulp en advies van de rechtsbijstand.

De wachttijd

Ditzelfde geldt voor de wachttijd van de verzekering. Sommige verzekeraars hanteren een wachttijd na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering. Deze wachttijd is bedoeld om te voorkomen dat er direct gebruik wordt gemaakt van hulp voor een conflict.

Er zijn ook verzekeraars die geen wachttijd hanteren. Dit betekent echter niet dat hier wel gelijk gebruik gemaakt kan worden van rechtshulp. Ook hierbij zijn bestaande en verwachte conflicten uitgesloten van de dekking.

Leestip: alles van A-Z over een rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd

Waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict toch zin heeft

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict is mogelijk, maar je zult er niet veel aan hebben voor het bestaande conflict. Je kunt dan wel de nodige rechtshulp inschakelen, maar de kosten hiervan zijn voor je eigen rekening. 

Toch is het handig om op dat moment een rechtsbijstandverzekering af te sluiten voor de toekomst. In dit geval ben je voor eventuele komende conflicten verzekerd van rechtshulp.

Daarnaast heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict om een andere reden alsnog zin. Je kunt wel advies inwinnen bij juristen, dit is vaak kosteloos.

Tevens profiteer je bij enkele verzekeraars korting op advies of hulp van juristen. Zo heeft een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict alsnog voordeel.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict: vergelijk altijd

Wil je een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Ontdek je mogelijkheden bij Verzekering-Winkel. Hier kun je terecht voor het vergelijken van de verzekeringen bij verschillende aanbieders.

Zo ontdek je niet alleen waar je de laagste prijs betaalt, maar ook waar je van de beste service kunt profiteren. Vergelijken van verzekeringen heeft veel nut, en dat ontdek je bij Verzekering-Winkel.

Aanbieders onafhankelijk vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020