Selecteer een pagina

Reisverzekering met pechhulp in 2023 | Lees hier alles wat je moet weten voor de beste deal

okt 13, 2019 | 0 Reacties

Een reisverzekering met pechhulp kun je zeker gebruiken wanneer je op vakantie gaat met de autop. De auto is nog altijd het meest geliefde vervoermiddel als het aankomt op vakantie. Met de auto op vakantie heeft natuurlijk heel veel voordelen, maar de kans op pech is ook groter. Zo komt het regelmatig voor dat de accu ermee ophoudt of dat je een lekke band krijgt. Hoe zorg je ervoor dat je zo snel mogelijk hulp krijgt en dat je de kosten vergoed krijgt?

Op vakantie? Bekijk eerst je opties

Het is belangrijk om voor je vakantie goed te kijken naar je mogelijkheden op dit gebied. Een reisverzekering met pechhulp buitenland afsluiten kan zomaar de juiste beslissing zijn. Ga je binnenkort met de auto naar Frankrijk, Spanje of een andere verre bestemming?

Met een kortlopende reisverzekering met pechhulp ben je verzekerd tegen bepaalde ongevallen met de auto. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid op weg kunt. De cijfers van pechgevallen in het buitenland zeggen namelijk genoeg.

Kortlopende reisverzekering met pechhulp Europa

De reisverzekering met pechhulp is dus een ideale oplossing voor wanneer je met de auto op reis gaat. Een kortlopende reisverzekering met pechhulp Europa is een van de meest aangevraagde reisverzekeringen. Hiermee ben je voor een bepaalde tijd verzekerd en kun je direct op pechhulp rekenen.

Dit betekent dat er altijd pechhulp voor je klaar staat vanuit de verzekering: of je nu langs de weg staat in Duitsland, Frankrijk of nog verder weg. Een kortlopende reisverzekering met pechhulp is dan ook zeer aan te raden wanneer je met de auto op reis gaat binnen Europa.

Reisverzekering met pechhulp: wat is de dekking?

De meest voorkomende soorten autopech hebben vrijwel altijd te maken met storingen of startproblemen zoals de accu. Ook een lekke band komt vaak voor. De meeste verzekeringen hebben deze gevallen gedekt en ze komen je dan ook te hulp.

Ook bij het gebruik van een verkeerde soort brandstof in de auto komen de meeste hulpdiensten. Toch komt niet iedere kortlopende reisverzekering met pechhulp naar je toe als je een lege tank hebt of als je de autosleutel bent verloren.

Een noodreparatie ter plekke is niet bij iedere reisverzekering gedekt. Sommige aanbieders bieden pechhulp in Nederland aan of alleen reparatie ter plekke wanneer je een all risk verzekering voor je auto hebt afgesloten.

Onder de standaarddekking van een reisverzekering met pechhulp valt vaak ook vervangend vervoer van 2 tot 5 dagen. Bij een reisverzekering met pechhulp buitenland is de termijn voor vervangend vervoer sterk verschillend per aanbieder.

Kortlopende reisverzekering met pechhulp Europa: een handig overzicht

Wil jij weten welke verzekeraar bepaalde zaken wel en niet in de standaard pechhulp heeft? Hier vind je een handige tabel met daarbij de belangrijkste gevallen waarvoor pechhulp nodig is en bij welke verzekeringen dit gedekt wordt.

Pech:Wel gedekt door:Niet gedekt door:
Verlies sleutelsAllianz, AllSecur, Hema, InShared, Reaal, SNS, Univé ABN Amro, ASR, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO, Interpolis, Ohra
Lege accuABN Amro, Allianz, AllSecur, ASR, Hema, InShared, Interpolis, Ohra, Reaal, Univé SNS
Lekke bandABN Amro, Allianz, AllSecur, ASR, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO, Hema, InShared, Interpolis, Ohra, Reaal, SNS, Univé /
Geen brandstofABN Amro, AllSecur, Hema, InShared, Interpolis, Ohra, Reaal, SNS, Univé Allianz, ASR, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO
Verkeerde brandstofABN Amro, Allianz, AllSecur,Hema, InShared, Interpolis, Ohra, Reaal, SNS, Univé ASR, Centraal Beheer, Ditzo, FBTO

De uitsluitsels bij reisverzekering met pechhulp

Is alles verzekerd? Nee, er zijn ook een aantal zaken die niet vallen onder de dekking van een kortlopende reisverzekering met pechhulp. Je kunt hierbij denken aan de volgende zaken:

  • De kosten voor vervangende onderdelen, brandstof en reparatie na de pechhulp
  • Pech door slecht onderhoud, slijtage of onvoorziene schade
  • Pecht door schade na aanrijding
  • Schade door oponthoud, brand en vandalisme
  • Meestal uitgesloten: vastzitten in de sneeuw of modder
  • Meer dan één lekke band

Kortlopende reisverzekering met pechhulp op tijd regelen

Als je binnenkort op vakantie gaat met de auto is het enorm belangrijk om een goede reisverzekering met pechhulp te regelen. Hiermee ben je verzekerd van een goede pechhulp wanneer je bijvoorbeeld een lekke band hebt, een lege accu of een ander probleem. Je wordt dan goed geholpen en daarna kun je je weg weer vervolgen.

Vergelijk de reisverzekering met pechhulp

Hoe zorg je ervoor dat je voor de beste reisverzekering met pechhulp buitenland kiest? Je hebt in bovenstaande tabel al gezien wat door welke verzekering gedekt wordt en wat niet.

Aan de hand hiervan kun je al zien wat voor jou de beste optie is, maar je kunt bij Verzekering-winkel nog verder gaan met vergelijken. Zo zie je met onze vergelijker precies hoeveel geld je betaalt bij iedere verzekering en wat dus voor jou de meest voordelige optie is.

Dit betekent dat je nooit meer teveel hoeft te betalen voor je reisverzekering: all verzekeraars staan hier op een rij. Haal je voordeel met Verzekering-winkel!

Reisverzekering met pechhulp vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020