Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

iPhone 13 verzekering

door | 1 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

iPhone 13 verzekering

De iPhone 13 verzekering is ontzettend populair. Maar dat is ook logisch wanneer we het prachtige toestel aanschouwen. Het grote en heldere scherm geeft een totaal nieuwe dimensie aan het design van smartphones.

Je zult dan ook geen spijt krijgen van de aankoop van een iPhone 13. Wel zul je balen wanneer je schade ondervindt en hiervoor niet gedacht hebt aan je mobiele telefoon verzekeren.

  • Smartphones zijn door de jaren heen steeds mooier, dunner en minder zwaar geworden. Voornamelijk het schaderisico is hierdoor wel een stuk hoger geworden. Vergelijk een oude Nokia maar eens met de iPhone 13.
  • Qua schadegevoeligheid zijn moderne smartphones op sommige vlakken eigenlijk achteruit gegaan. Wel kunnen de nieuwe toestellen beter tegen water waardoor waterschade nog maar zelden voorkomt.

De iPhone 13 heeft een zeer hoge aanschafwaarde en dan ook verstandig om zo snel mogelijk te verzekeren tegen schade, verlies en/of schade. De onverwachte kosten zullen hoog zijn en dit wil je natuurlijk voorkomen. Kies voor zekerheid, kies voor een iphone verzekeren.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

iPhone 13 verzekeren bij Simplesurance

Je kunt je iPhone 13 verzekeren bij de steeds bekender worden verzekeraar Simplesurance. Deze verzekeraar hanteert een iets andere premie betaling dan je wellicht gewend bent. Je betaalt met de Simplesurance verzekering iPhone 13 een éénmalig bedrag vanaf € 34,95.

  • Dit bedrag stijgt afhankelijk van de aanschafwaarde en looptijd. Je beschikt over een dekking voor water- en vloeistofschade, schade door bedieningsfouten, schade door derden en het belangrijkste schade door vallen. Ook brand en diefstal is volledig meeverzekerd.
  • Daarnaast profiteer je van een wereldwijde dekking en hoef je je dus geen druk te maken om de reisverzekering. Reparaties zijn snel voltooid waardoor je al weer snel over je oude vertrouwde iPhone 13 beschikt.

Je kunt een schadeclaim online indienen waarna je een verzendlabel voor de reparatie krijgt toegezonden. Het is mogelijk om je toestel tot drie maanden na aankoop bij Simplesurance te verzekeren.

iPhone 13 verzekeren bij Centraal Beheer

Centraal Beheer beschikt niet over een speciale verzekering voor de iPhone 13. Je iPhone 13 verzekeren bij deze verzekeraar is wel mogelijk middels een andere verzekering. Namelijk de kostbaarheden buitenshuis verzekering. Je sluit deze verzekering speciaal voor bepaalde objecten af.

Dit kan dan dus ook je waardevolle iPhone 13 zijn. Ook deze verzekering kun je online afsluiten. Houd wel rekening met het feit dat je wel over een inboedelverzekering bij Centraal Beheer moet beschikken.

Er geldt ook een eigen risico bedrag van € 100,- per schadeclaim. Centraal Beheer staat bekend om haar relatief lage premies met goede dekkingen. Echter heb je wel te maken met een minder brede dekking dan de speciale iPhone 13 verzekering.

iPhone 13 verzekeren bij Nowinsure

Nowinsure is daarentegen helemaal gespecialiseerd in het verzekeren van verschillende soorten toestellen. Waaronder natuurlijk ook de populaire Apple telefoons.

Deze verzekeraar laat zich voornamelijk kenmerken door het feit dat je een dekking tot wel een jaar na aankoop kunt afsluiten, ook als je een ouder model nog in de winkel koopt zoals met een iphone x verzekeren het geval is.

Je iPhone 13 verzekering bij Nowinsure is niet onverstandig. Je profiteert namelijk van een zeer brede dekking. Je hebt ook de optionele keuze voor een speciale diefstaldekking. Logischerwijs zal dit de premie doen laten stijgen maar dan ben je ook helemaal ontzorgd.

Het eigen risicobedrag van € 50,- is optioneel en dus niet verplicht. Wil je een lagere premie dan kun je het beste voor het eigen risico bedrag kiezen. Ook bij deze aanbieder kun je online een dekking afsluiten.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Wat kost een verzekering voor een iPhone 13?

De toestelverzekering voor een iPhone 13. Je kunt je iPhone vaak ook verzekeren via je mobiele provider. Doorgaans betaal je een vast bedrag bovenop je normale maandelijkse kosten. Reken op tussen de 10 en 15 euro per maand.

Welke verzekering dekt kapotte iPhone 13?

Met de inboedelverzekering of telefoonverzekering is je telefoon verzekerd als schade of diefstal in je woning plaatsvindt.

Let op: vallen en (om)stoten van je telefoon is alleen verzekerd met een speciale telefoonverzekering en niet door de inboedelverzekering.

Is een iPhone 13 verzekering per se nodig?

Is een verzekering voor je iPhone 13 nodig? Dit hangt van jezelf af. Maak een goede inschatting hoe groot de kans is dat je toestel wordt gestolen of beschadigd of kapot gaat buiten jouw schuld om.

Weeg dit risico af ten opzichte van de premie die je maandelijks moet betalen en beslis daarna of een iPhone 13 verzekeren nut heeft.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.