Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Telefoonverzekering opzeggen

door | 17 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

telefoonverzekering opzeggen

Hoe zit het met de opzegtermijn van een mobiele telefoon verzekering? Het kan natuurlijk zijn dat je van je te (dure) telefoonverzekering, of het is je opgevallen dat je ergens anders een goedkopere polis kan krijgen. Het kan ook zijn dat je smartphone verzekering gewoon niet meer loont omdat je toestel te oud is geworden.

Ook kan het zijn dat je een nieuw toestel hebt gekocht en dus ook een nieuwe verzekering wil afsluiten. Kortom, er zijn genoeg redenen om je telefoonverzekering op te zeggen. Lees in dit artikel alles over de opzegtermijn van telefoonverzekeringen.

Telefoonverzekering opzeggen: opzegtermijn staat in de voorwaarden

De opzegtermijn kun je gemakkelijk terugvinden in de voorwaarden (het polisblad waar je alle uitsluitingen, kosten en dekkingen in kunt vinden) van een telefoonverzekering. Als je de voorwaarden niet meer kunt terugvinden kun je contact opnemen met de verzekeraar.

Doorgaans hebben zij nog een kopie liggen van het polisblad dat je destijds getekend hebt. Vergelijk verzekeringen met elkaar om direct te zien welke opzegtermijn het gunstigst is voor jou situatie.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Dagelijks opzegbaar

De nieuwste telefoonverzekering zijn doorgaans dagelijks opzegbaar. Toch komt het nog wel voor dat sommige verzekeraars een opzegtermijn van een jaar hanteren.

Ook is het mogelijk dat je een maandelijks opzegbare polis kiest. De nieuwe verzekering die een opzegtermijn hebben zijn na 1 jaar maandelijks opzegbaar.

14 dagen bedenktijd met de telefoonverzekering

Daarnaast is het goed om te weten dat iedere consument in Nederland over een aantal rechten beschikt na een aankoop. Zo beschik je ook bij het afsluiten van de telefoonverzekering over 14 dagen bedenktijd.

Hiermee kan de aankoop binnen 14 dagen kosteloos worden teruggedraaid. Iedere verzekeraar moet aan deze rechten voor de consument voldoen. Echter spreken we in dit geval niet over de telefoonverzekering opzeggen.

Telefoonverzekering opzeggen: hoe regel je dat?

Het is tegenwoordig mogelijk om je telefoonverzekering op verschillende manieren op te zeggen. Je kunt gebruik maken van post, e-mail of telefonisch opzeggen. Het vervelende van telefonisch opzeggen is dat je geen schriftelijk bewijs hebt.

Dat kan een nadeel zijn, vraag daarom altijd om een bevestiging van de verzekeraar. Bekijk bijvoorbeeld alle Apple telefoonverzekeringen hoe dit werkt.

Zorg er voor dat je bij het telefoonverzekering opzeggen altijd alle gegevens vermeld via de e-mail of post. Schrijf dus niet alleen je nummer en je persoonlijke gegevens op, maar ook de ingangsdatum is belangrijk om te vermelden.

Schrijf ook dat je graag een reactie terug wil ontvangen, daardoor weet je zeker dat alles goed afgehandeld is.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Wat is de opzegtermijn van je telefoonverzekering?

Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar de opzegtermijn van je telefoonverzekering. Kijk in de polisvoorwaarden of je termijn verlopen is en je hem maandelijks kunt opzeggen.

Doorgaans zien we de laatste jaren dat steeds meer telefoon verzekeringen dagelijks opzegbaar zijn na een bepaalde termijn. Zodra het eerste jaar voorbij is kun je bij bijna alle telefoonverzekeraars je polis opzeggen.

Kan er nog een incasso plaatsvinden na het opzeggen?

Nadat je de telefoonverzekering hebt opgezegd kan het zo zijn dat er nog een automatische incasso volgt om de laatste maand te incasseren.

Als er te veel premie wordt geïncasseerd wordt dit bedrag meestal automatisch binnen één maand na de afschrijving op uw rekening teruggestort.

Wat moet ik doen als ik wil overstappen van telefoonverzekering?

Wil je je huidige polis graag overstappen, maar nog wel steeds een goede verzekering hebben voor je telefoon? Dan kun je natuurlijk overstappen naar een andere verzekeraar.

Bekijk je opzegtermijn, zeg de verzekering op en kies een nieuwe polis. Op dit moment raden we je aan om eens te kijken naar Nowinsure.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.