Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Xiaomi telefoonverzekering

door | 4 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

Xiaomi telefoonverzekering

Xiaomi, in Beijing opgericht door Lei Jun, is een Chinees telefoonmerk dat wil bewijzen dat hoogwaardige technologie niet gepaard hoeft te gaan met een duur prijskaartje. Het “mi”-gedeelte van de naam van het bedrijf staat voor mobiel internet en heeft nog een ander doel: mission impossible.

Met Xiaomi wilde Jun aantonen dat het mogelijk is elk obstakel of elke uitdaging te overwinnen die op het eerste gezicht ondenkbaar wordt geacht. Diezelfde vastberadenheid is terug te vinden in elk product dat ze uitbrengen.

Als je op zoek bent naar een manier om een telefoon verzekering online te regelen raden we je zeker aan om dit artikel goed door te lezen zodat je precies weet hoe je jezelf kunt indekken tegen onverwachte schade.

Xiaomi telefoons of apparaten verzekeren

De geavanceerde technologie van Xiaomi is nu voor iedereen beschikbaar met een grote verscheidenheid aan telefoons en toestellen op de markt. Ondanks de beperkte beschikbaarheid in Nederland blijft Xiaomi een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een innovatiegerichte investering in jouw communicatietoestel.

Als je een apparaat van Xiaomi hebt aangeschaft is het wellicht wel slim om na te denken over een verzekering om schade te dekken als er iets kapot gaat. Om je op weg te helpen hebben we een aantal zaken die je voor je Xiaomi apparaat kunt verzekeren op een rijtje gezet:

Valschade

Van gebarsten displays tot kapotte onderdelen. De meeste verzekeraars verzekeren deze bekende schades, die al bij een kleine val kunnen ontstaan. Dit is ook het geval voor andere modellen zoals je bijvoorbeeld kunt lezen in de voorwaarden als je begint met een iPhone verzekeren.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Brand & Bliksem

Brand of bliksem zijn veel voorkomende veroorzakers van schade bij elektrische apparaten van Xiaomi. Zorg ervoor dat je verzekering deze schade dekt zodat je niet tegen vervelende verassingen aanloopt.

Waterschade

Waterschade is een van de meest voorkomende schadevormen bij Xiaomi apparaten, is de schade ontstaan door een tuinsproeier? Of heb je je apparaat in het zwembad laten vallen? Geen probleem, de meeste van dit soort schades worden gedekt. Lees daar bijvoorbeeld meer over in de Smartphonepolis ervaringen pagina.

Diefstal

Beveilig je Xiaomi toestel met een verzekeringsplan dat diefstal, beroving en inbraak dekt. Als je toestel wordt gestolen uit een onbeheerd motorvoertuig (niet op een zichtbare plaats), is het nog steeds verzekerd.

Display schade

Een defect display kan zich in verschillende vormen manifesteren, zoals dode pixels, witte strepen en het ontbreken van enig beeld waardoor het toestel onbruikbaar wordt. Met een goede verzekering zijn dit soort schades afgedekt.

Beschadigde dock connector aansluitingen

Als het oplaadsnoer op een speciale manier moet worden geplaatst of beheerd om je Xiaomi apparaat op te laden, kan dit ook worden toegeschreven aan de connector en niet alleen aan de kabel. Gelukkig valt dit onder de garantie en dekking van veel verzekeraars.

Antenne- en WLAN-problemen

Als je Xiaomi toestel geen mobiele service heeft, terwijl andere telefoons in de buurt dat niet hebben, is er waarschijnlijk een probleem met de interne antenne. Vaak zijn deze schades ook gedekt door een telefoonverzekering.

Xiaomi toestel gaat niet meer aan

De meeste verzekeraars zorgen er voor dat deze schade ook gedekt is, je Xiaomi apparaat gaat helemaal niet meer aan of je batterij laadt maar tot maximaal 50% wat natuurlijk vervelend is. Gelukkig kun je met een goede polis dit soort schade afdekken.

Mechanische & elektronische defecten

Zelfs bij verwacht gebruik zijn de ingewikkelde onderdelen van jouw Xiaomi toestel gewaarborgd. Zonder twijfel kunnen deze onderdelen na vele jaren defect raken, ongeacht de aankoopdatum, het is dan wel zo fijn als een verzekering deze onverwachte schade kan dekken.

Touchscreen defecten

Heeft je Xiaomi toestel wel beeld, maar reageert het niet op aanraking? Geen nood! Productiefouten zoals deze vallen ook vaak onder de garantie van een verzekering voor je Xiaomi apparaat.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Waarom een Xiaomi apparaat verzekeren?

Met Xiaomi kun je er zeker van zijn dat jouw toestel qua ontwerp en bruikbaarheid top is. De kosten voor deze voordelen kunnen echter hoog oplopen, vooral als hij wordt gestolen of beschadigd.

Gelukkig zijn er veel verzekeringsmaatschappijen die je in staat stellen jouw geliefde telefoon tot een jaar na aankoop te verzekeren! Wacht dus niet tot het ongeluk toeslaat; zorg ervoor dat je Xiaomi toestel beschermd blijft door vandaag nog te investeren in een verzekering.

Wat is het voordeel van een Xiaomi verzekeren?

Een voordeel van de Xiaomi apparaat verzekering is dat je tegen alle kosten en gevolgen van onverwachte gebeurtenissen bent beschermd. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen kun je diefstal, valschade, waterschade of zelfs een mechanische storing afdekken met een goedkope polis.

Daarnaast kun je genieten van een supersnelle reparatie of vervanging zodat je snel weer gebruik kunt maken van je Xiaomi apparaat.

Waarom Xiaomi apparaat verzekering vergelijken?

Bij verzekering-winkel.com kun je gemakkelijk alle verschillende verzekeringen voor je Xiaomi apparaat met elkaar vergelijken.

Onze vergelijker is objectief en geeft inzicht in de complete markt zodat je de beste dekking en prijs kunt vinden.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.