Selecteer een pagina

Zorg er voor dat je je verzekeringen jaarlijks blijft controleren om te besparen en om de juiste dekking te houden

aug 11, 2019 | Verzekeringen | 0 Reacties

Je zult het zelf ook regelmatig hebben meegemaakt, je hebt een verzekering afgesloten en daarna kijk je er niet meer naar om. Het gaat je natuurlijk hoofdzakelijk over het afdekken van het risico.

Toch veranderd er in de tussentijd vaak een hoop aan een verzekering. Denk daarbij aan de dekkingen, de maandelijkse premie en de voorwaarden. Het is dus wel slim om zo nu en dan eens polissen te bekijken.

Daardoor blijf je op de hoogte van alle veranderingen en kun je direct zien of een verzekering nog wel goed bij je past. Daarnaast kun je ook nog eens kijken of je niet te veel premie aan het betalen bent door alle verzekeringen nog eens te vergelijken. Om je op weg te helpen hebben we nog een aantal tips voor je op te besparen op je verzekeringen.

Bekijk jaarlijks de polis

We raden je aan om altijd een jaarlijkse polischeck uit te voeren. Kijk ieder jaar naar al je verzekeringspolissen en kijk naar de eventuele veranderingen in dekking of premie.

Je kunt deze vergelijken met de huidige aanbiedingen in onze vergelijker. Vul je gegevens en voorkeuren in en vergelijk je huidige polis met de nieuwe verzekering. Je kunt dan direct zien of je goedkoper kunt verzekeren of dat er een betere polis beschikbaar is.

Heb je de verzekering wel echt nodig?

Een belangrijke vraag die je jezelf nog kan stellen is of je de verzekering eigenlijk nog wel nodig hebt. Kijk naar de risico’s waar je jezelf voor verzekert, en bepaal of de kosten van een verzekering daar tegenop wegen. Als de kans klein is dat je de verzekering nodig hebt en de kosten zelf te dragen zijn, dan is het niet verstandig om een verzekering af te sluiten.

Zorg er voor dat je veel online regelt

Tegenwoordig kun je online een hoop regelen wat betreft je verzekeringen. Als je kiest voor aanbieders die volledig online werken kun je een betere premie krijgen. Deze verzekeraars hebben namelijk lagere kosten omdat ze geen kantoor en minder personeels- en administratie hoeven te betalen.

Daarnaast kun je in het controlepaneel van de verzekeraar eigenlijk alles online afhandelen en heb je een klantenservice beschikbaar die je altijd kan helpen via een chat of telefoon.

 

Let op uitbreidingen en eventuele aanvullende dekkingen

Je zult het zelf misschien ook wel gezien hebben, de meest verzekeringen hebben een basisverzekering die uitbreidbaar is met aanvullende dekkingen. Dit is het geval bij autoverzekeringen, zorgverzekeringen en talloze andere polissen.

Het verschil zit hem meestal in de dekking, hoe groter het risico dat je afdekt, hoe hoger de maandelijkse premie. Het is daarom belangrijk om eerst goed te kijken naar de eventuele schade die je afdekt, als het de maandelijkse premie waard is om dit af te dekken raden we je aan om een verzekering af te sluiten.

Het afsluiten van verzekeringen bij dezelfde verzekeraar

Je ziet vaak dat Nederlanders er voor kiezen om de autoverzekering, opstalverzekering en een hoop andere verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onderbrengen. Dat lijkt misschien interessant, maar het is zeker niet zo dat je goedkoper uit bent met dit soort constructies.

Over het algemeen kun je veel beter verschillende verzekeraars kiezen, dat komt omdat iedere verzekeraar concurreert in verschillende markten. De korting die je krijgt voor het afsluiten van diverse verzekeringen bij een aanbieder is vaak lager als afzonderlijk polissen afsluiten.

 

Direct besparen op je premie?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op al je verzekeringen? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en begin met onafhankelijk verzekering vergelijken.

Laatst geupdatet op 12/08/2019