Selecteer een pagina

Wat is de wachttijd rechtsbijstandverzekering? Lees hier alles van A/Z!

aug 17, 2019 | 0 Reacties

Veel mensen vragen ons wat de wachttijd rechtsbijstandverzekering precies is. Als je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten, dan duurt het even voordat je beroep kunt doen op deze polis. Als er bijvoorbeeld een wachttijd van kracht is kun je pas na 6 maanden beroep doen op de diensten van de rechtsbijstandverzekeraar.

De rechtsbijstandverzekering wachttijd is normaliter 3 tot 6 maanden, er is overigens wel een flink verschil per dekking. Er zijn namelijk ook rechtsbijstandverzekeringen beschikbaar die geen wachttijd hebben.

Omdat de wachttijd behoorlijk kan verschillen per rechtsbijstandverzekering is het slim om een vergelijking te maken op basis van wachttijd. Je kunt in onze verzekering vergelijker de detailinformatie raadplegen om te kijken wat de wachttijd is.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering DAS

De wachttijd rechtsbijstand verzekering DAS is 0 maanden. Dat betekent dat je dus geen wachttijd hebt bij deze polis. Het is echter wel belangrijk dat de feiten die direct tot het conflict hebben geleid, plaatsgevonden hebben tijdens de looptijd van de verzekering. Daarbij krijg je alleen juridische hulp als je nog niet wist (of kon weten) dat je juridische hulp nodig zou hebben.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering ARAG

De wachttijd rechtsbijstandverzekering ARAG is ook 0 maanden. Ook bij deze polis heb je dus geen wachttijd. Er geldt hier ook een uitzondering. Veel mensen zijn aangesloten bij deze verzekeraar. Je kent we wellicht uit de eredivisie, deze rechtsbijstand verzekeraar werkt hier namelijk mee samen.

Geschillen die op de ingangsdatum van de verzekering bekend waren of voorzien konden worden zijn uitgesloten en worden niet vergoed. Eigenlijk kun je hier niet onderuit komen. Werd deze voorwaarde niet gesteld dan zouden de premies torenhoog komen te liggen en verreweg toegankelijk zijn voor de gemiddelde verzekerde. 

Houdt wel altijd rekening met het feit dat je voor de 99% van de conflicten niet gedekt bent wanneer je de keuze maakt voor een rechtsbijstandverzekering afsluiten tijdens conflict. Zorg dan ook dat je niet te laat bent met je besluit.

 

Wachttijd rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden

De wachttijd rechtsbijstandverzekering Nationale Nederlanden is ook 0 maanden. Ook bij deze polis heb je dus geen wachttijd. Er geldt hier ook een uitzondering.

Geschillen die op de ingangsdatum van de verzekering bekend waren of voorzien konden worden zijn uitgesloten en worden niet vergoed. Dit is logisch want alleen onvoorziene geschillen worden verzekerd door rechtsbijstandverzekeraars. In dit soort situaties kan geen rechtsbijstandverzekering veel financiële lasten opleveren.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer

De wachttijd rechtsbijstandverzekering Centraal Beheer is 3 maanden. Je kunt bij deze polis dus geen aanspraak maken op de rechtsbijstandverzekering dekking voor de eerste 3 maanden gedurende de looptijd van je contract.

Er geldt geen wachttijd als de verzekering direct aansluit op een andere rechtsbijstandverzekering die voor het gemelde juridisch probleem ook dekking zou verlenen. Druk op de link om alles te weten te komen over een rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd.

Direct besparen op je huidige of nieuwe dekking?

Je weet nu dat er bij de meeste rechtsbijstandverzekeraars een wachttermijn die varieert van 0 tot 3 maanden hanteren. Bij ons kun je ook direct besparen op een nieuwe dekking. Je kunt ook besparen op je huidige premie. Vergelijk snel alle aanbieders en ga ervandoor met het een voordelig aanbod en de beste dekking.

Rechtsbijstandverzekering wachttijd vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 05/06/2020