Bedrijfswagen verzekering vergelijken en de beste premie van 2022 vinden?
Op zoek naar de beste bedrijfswagen verzekering? Lees jezelf in op deze pagina en krijg direct antwoord op al je vragen. Al genoeg onderzoek gedaan? Begin dan direct met bedrijfswagenverzekering vergelijken om alle premies langs elkaar te houden. Betaal nooit meer te veel premie en bekijk alle aanbieders in 3 minuten zonder allerlei gedoe.
Inhoudsopgave
Onafhankelijk en Persoonlijk
Vergelijk alle verzekeraars onafhankelijk op persoonlijke situatie en voorkeuren.
Antwoord Op Al Je Vragen
Alle informatie en vragen over iedere verzekering op 1 centrale plaats lezen en onderzoeken
Online Vergelijken & Afsluiten
Alles online regelen met een paar simpele kliks, vergelijk, kies de beste polis en sluit direct af
Veiligheid en Privacy
Volledig veilig en anoniem vergelijken, wij slaan geen data op en werken met ssl encryptie.
Bedrijfswagen verzekering vergelijken in 2023!
Excuses, er is op dit moment geen vergelijking beschikbaar. Wij brengen je op de hoogte zodra we deze verzekering weer vergelijken.
Bestelauto verzekering gids
Je bent ondernemer en je bestelauto is onmisbaar. Op dat moment komt een bestelauto verzekering goed uit om eventuele risico’s af te dekken. Daarbij is het natuurlijk verplicht om als eigenaar van een bestelauto minimaal een WA verzekering af te sluiten. Als je gebruik maakt van een WA bestelautoverzekering wordt alleen de schade die je met je bestelauto aan andere toebrengt gedekt.
Als je beschikt over een nieuwe bestelauto dan is het belangrijk dat je deze aanvullend verzekerd. Het is namelijk een veel gekozen optie om een bestelbus verzekeren goed te regelen met een WA+ beperkt casco of een WA+ all risk verzekering. Ook is het mogelijk ok een bedrijfswagen verzekering met aanvullende modules bij te verzekeren.
Een ding is zeker, als jij er voor kiest om je bedrijfswagen verzekering direct goed te regelen dan zit je nooit met problemen. Doorloop de volgende simpele stappen en je bent in een paar minuten volledig op de hoogte van de huidige premies:
- Ga voor jezelf na welke dekking je wilt hebben
- Bekijk dekkingen & premies van aanbieders in de vergelijker
- Vergelijk bedrijfswagenverzekeringen en vind de beste bedrijfswagen polis.
Wat is een bedrijfswagen verzekering precies, en is het vinden van een bestelauto verzekering moeilijk?
Om het je gemakkelijk te maken hebben we de meest populaire aanbieders van een bedrijfswagen verzekering op een rijtje gezet. Maak gebruik van ons overzicht om te beginnen met bedrijfswagen verzekering vergelijken, op die manier kun je snel en gemakkelijk de goedkoopste bestelauto verzekering vinden.
Wat is een bedrijfsautoverzekering?
Waar moet ik op letten tijdens bestelwagen verzekeren?
✓ Verschillende soorten dekkingen
✓ Schadevrije jaren
✓ No-claim en instapkortingen
✓ Kijk ieder jaar of je premie is gestegen zodat je wellicht kunt besparen.
✓ Regelingen voor vervangend vervoer
Een bedrijfsautoverzekering sluit je af voor een auto die zakelijk gebruikt wordt en zo ook in de administratie geregistreerd staat. Doorgaans is de bedrijfswagenverzekering in vergelijking met een particuliere verzekering een stuk duurder. Maar hoe zit het precies met de werking van een verzekering bedrijfswagen?
- Als je een bestelauto wil verzekeren heb je de keuze uit 3 verschillende soorten verzekeringen. Je kunt namelijk kiezen voor de WA verzekering, de WA+ beperkt casco of de all-risk bedrijfsauto verzekering.
3 verschillende soorten dekkingen van bedrijfsautoverzekering
Het kan voor iedereen verschillen welke vorm van verzekeren het beste bij je bedrijf of bedrijfsauto past. Zoals we eerder besproken ben je verplicht om je bedrijfsbus verzekeren minimaal te regelen met een WA verzekering.
Daardoor kun jij of een medewerker van je bedrijf veilig in het verkeer rondrijden, als je schade veroorzaakt aan een ander kan deze persoon de schade verhalen op je bestelautoverzekering.
Deze vordering kan direct worden ingediend bij de verzekeraar van de bedrijfswagen. Als je alleen kiest voor een WA verzekering kun je de schade aan je eigen bestelbus niet indienen. Bij een bedrijfswagen verzekering is het zo geregeld dat je schade aan eigen bestelauto kunt afdekken met een allrisk verzekering.
Bedrijfswagen verzekering dekking
Welke dekkingen zijn er beschikbaar?
✓ Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
✓ WA + beperkte casco
✓ WA + all risk
Veel mensen die een bestelwagen verzekeren kiezen voor de WA+ beperkt casco bestelautoverzekering. Deze wordt namelijk afgesloten als de WA dekking te beperkt is en de allrisk te duur is voor de bestelwagen. Als je kiest voor een WA+ beperkt casco bedrijfswagen verzekering ben je gedekt tegen de volgende schades:
- Hagelschade en stormschade
- Ruitschade
- Bliksemschade
- Aanrijding met loslopende dieren
- Brand en ontploffing
- Diefstal en schade door poging tot diefstal
WA+ of de All risk bedrijfswagen verzekering
Veel ondernemers en bedrijven kiezen deze bestelwagenverzekering als ze al een paar jaar oud zijn maar nog wel beschikken over een hoge dagwaarde. Maar wanneer kies je voor de allrisk bestelautoverzekering en is dat echt nodig?
Nieuwe bestelwagen of bedrijfsauto
Als je een nieuwe bestelwagen wil verzekeren kun je het beste een allrisk verzekering afsluiten. Het prettige van deze dekking is dat schade aan je bedrijfsauto door een aanrijding of vandalisme door de verzekeraar wordt gedekt.
Uiteraard wordt de eventuele schade wel verhaald op de tegenpartij of veroorzaker. Door deze verzekeringsvorm te kiezen weet je zeker dat je bedrijfsauto in ieder geval goed gedekt is, de verzekeraar vergoedt namelijk de schade.
Wat kost een bestelautoverzekering premie?
Welke aanbieders zitten er in de vergelijker?
✓ Centraal Beheer
✓ Univé
✓ ASR
✓ Aegon
- Ook is het mogelijk om te kiezen voor de aanvulling eigen vervoer, daarmee kun je bezittingen die in de bestelauto of bedrijfswagen liggen meeverzekeren. Dat is vooral handig voor mensen in de bouw die vaak duur gereedschap in de auto hebben liggen.
Bestelautoverzekering premie berekenen
Je kunt de premie van een bedrijfswagen verzekering gemakkelijk berekenen. Kies een aanbieder, vul je kenteken in en geef aan hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd.
Vervolgens krijg je direct een beeld van de maandelijkse premie die je kunt betalen voor een bedrijfsautoverzekering. Als je deze berekening bij de aanbieders hebt gemaakt kun je ze langs elkaar houden om te kijken waar je je bedrijfsauto het beste kunt verzekeren.
Let op de kilometers die je privé maakt
De meeste mensen willen een bestelauto verzekeren voor het zakelijke gebruik. Toch kan het ook nodig zijn om particulier een bestelauto of bedrijfswagen te verzekeren waarbij er ook sprake is van privé gebruik.
Tegenwoordig kun je bij een aantal verzekering een onderscheid maken tussen deze twee groepen, zo kun je een particulieren of zakelijke bedrijfswagenverzekering afsluiten.
Met de Centraal Beheer bedrijfswagenverzekering maken ze zelfs geen onderscheid. Bij deze verzekeraar maakt het dan ook niet uit. Ideaal voor de mensen die ook privé kilometers willen maken!
Meest gestelde vragen over de bestelauto verzekering
Wat is grijze kenteken & bedrijfsautoverzekering?
Het kan zijn dat je kenteken begint met een V of een B. Op dat moment heb je de beschikking over een grijs kenteken. Dat is een benaming overigens, want het kenteken is gewoon geel.
Door gebruik te maken van een grijs kenteken heb je voordelen op de belasting, je krijgt namelijk vrijstelling van belasting op Personenauto’s en Motorvoertuigen (BPM), btw-aftrek en een verlaagde wegenbelasting. Deze voordelen gelden overigens alleen als je de auto zakelijk gebruikt.
Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto
Als jij de bestelauto voor je bedrijf alleen maar zakelijk gebruikt en geen enkele kilometer privé rijdt, dan kun je een Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen bij de Belastingdienst.
Als je deze verklaring hebt ingediend hoef je bij de winstberekening geen rekening te houden met een eventuele correctie voor het privégebruik van de bestelauto. Daardoor hoef je geen rittenregistratie meer bij te houden.
Een bedrijfsautoverzekering voor ZZPérs mogelijk?
Als je op zoek bent naar een bedrijfsautoverzekering ZZP, dan sluit je deze meestal af met alleen een WA dekking. Je moet er als zelfstandig ondernemer dan wel rekening mee houden dat een sterretje of barst in de ruit niet mee verzekerd is.
Ook is het mogelijk om een bedrijfsautoverzekering ZZP WA+ beperkt casco af te sluiten. Je bent er dan ook zeker van dat diefstal is afgedekt. Ook ruitschade valt onder deze dekking waardoor je gemakkelijk en snel een reparatie kunt regelen.
Een bedrijfsautoverzekering als ZZP’er kan tegenwoordig ook via het internet. Bekijk alle mogelijk bedrijfsautoverzekering en sluit een polis via het internet af. Zo kun je direct zien wat de beste premies en voorwaarden zijn voor je auto.
Hoe zit het met schadevrije jaren en bedrijfsauto?
Het kan zijn dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd met je priveauto. Deze tellen niet mee voor de bedrijfsautoverzekering. Ze gelden alleen voor je priveauto. Als je gebruik maakt van een bestelautoverzekering bouw je net zoals bij een priveauto schadevrije jaren op. Hoe groter het aantal schadevrije jaren, hoe lager de premie zal zijn.
Particuliere schadevrije jaren tellen niet mee
Het kan zijn dat je schadevrije jaren hebt opgebouwd met je priveauto. Deze tellen niet mee voor de bedrijfsautoverzekering. Ze gelden alleen voor je priveauto. Als je gebruik maakt van een bestelautoverzekering bouw je net zoals bij een priveauto schadevrije jaren op.
Hoe groter het aantal schadevrije jaren, hoe lager de premie zal zijn. Je krijgt dus een beloning voor ieder jaar dat er geen schade geclaimd wordt, als je niet weet hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd met je bestelauto kun je deze data opvragen bij Roy-data.
Kleine schade zelf dekken
Als je toch schade hebt opgelopen met je bedrijfsauto, houd er dan rekening mee dat kleine schades beter voor eigen vergoeding kunnen vallen.
Daardoor verlies je namelijk geen schadevrije jaren, de premiekorting die je op dat moment hebt kan namelijk meer waard zijn dan die kleine schade.Toch zijn er zijn wel een aantal schadeoorzaken waarbij je niet terugvalt in de schadevrije jaren, dat is namelijk zo bij:
- Ruitschade
- Brandschade
- Schade door een aanrijding met een wild dier
- Diefstal of verduistering
- Schade door inbraak of joyriding
- Stormschade met minstens windkracht 7
Dekt bedrijfsautoverzekering ook bij priveritten?
Dat ligt er aan, bij de meeste verzekeraars ben je ook verzekerd als je de bedrijfauto prive gebruikt. Het is dan wel belangrijk dat de bedrijfsautoverzekering ook verzekerd is op de naam van het bedrijf.
Kijk goed naar de polisvoorwaarden want sommige verzekeraars bieden deze dekking niet.
Heb ik bij schade recht op een vervangende auto?
Het kan natuurlijk zo zijn dat je de bestelauto of bedrijfswagen moet laten repareren. Veel mensen vragen aan ons of je dan recht hebt op vervangend vervoer.
Dat ligt er maar net aan, sommige verzekeraar denken mee om een oplossing te vinden. Toch komt het lang niet altijd voor dat je een leenauto van de verzekeraar krijgt, kijk dus goed in de voorwaarden om er achter te komen of dit het geval is bij de polis die je wil gaan kiezen.
Navigatie
Op onze website kun je volledig veilig gebruik maken van alle functionaliteit. We slaan geen data op en je gegevens worden versleuteld verzonden door gebruik te maken van SSL beveiliging. Wij geven geen persoonlijk advies en proberen te allen tijde accurate informatie te verstrekken. Neem contact met ons op voor suggesties of opmerkingen.
Woonverzekeringen
Zorg en overlijden
Overige verzekeringen
Verkeer & vervoer
Elektronica verzekeringen
Fietsverzekeringen
Laatst geupdatet op 09/03/2021