Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

FBTO buitenshuisverzekering

door | 28 jan, 2023 | Buitenshuisverzekering, Verzekeringen

fbto buitenshuisverzekering

De FBTO buitenshuisverzekering biedt dekking voor jouw eigendommen als je buitenshuis bent. Of je nu gaat wandelen, fietsen, of op vakantie gaat, deze verzekering biedt dekking voor diefstal, schade of verlies van jouw eigendommen in heel Nederland.

In dit artikel zullen we dieper ingaan op de dekking van FBTO buitenshuisverzekering, welke situaties hieronder vallen en hoe je de buitenshuis verzekering kunt afsluiten.

Waarom kiezen voor FBTO buitenshuisverzekering?

De buitenshuisverzekering van FBTO kan de ideale keuze zijn voor jou. Hier volgen enkele redenen waarom anders mensen je voor gingen:

 • Mogelijkheid om polis aan te passen
 • Gepersonaliseerde dekking
 • Verzeker jezelf of je gezin
 • In heel Nederland verzekerd
 • Ook schade door je eigen schuld
 • Vlotte schadeafhandeling
 • Deskundige klantenservice
 • Regel verzekeringszaken online
 • Dagelijks opzegbaar
 • 24/7 schade melden

FBTO buitenshuisdekking reviews en ervaringen

De FBTO buitenshuisverzekering wordt door klanten hoog gewaardeerd vanwege de ruime bescherming en aantrekkelijke vergoedingen die worden aangeboden. Met deze uitgebreide dekking kun je er gerust op zijn dat je waardevolle bezittingen goed verzekerd zijn.

De FBTO buitenshuisverzekering wordt door klanten als zeer waardevol beschouwd dankzij de uitgebreide dekking en gunstige vergoedingen die worden aangeboden. Door deze verzekering af te sluiten, kun je gerust zijn dat je waardevolle bezittingen goed beschermd zijn.

Ja, ik wil de best passende buitenshuisverzekering

Dekking

Met de buitenshuisverzekering van FBTO kun je naast de bescherming van je bezittingen binnenshuis ook je waardevolle spullen buiten de deur verzekeren. Deze verzekering biedt dekking voor diefstal, waterschade, brandschade en schade die je per ongeluk zelf veroorzaakt. Je kunt zelf het verzekerde bedrag kiezen, met een maximum van € 25.000,-.

De FBTO buitenshuisverzekering biedt de optie ‘Vergoeding’ waarmee je kunt kiezen tussen een Basis- en Compleet vergoeding bij schade.

Bij ‘Basis’ vergoeding, krijg je een maximumbedrag of een deel van het schadebedrag uitgekeerd. Compleet vergoeding biedt echter een volledige vergoeding van het schadebedrag.

Verzekerd bedrag

De buitenshuisverzekering van FBTO moet verplicht samen met een inboedelverzekering worden afgesloten. Hierdoor zijn je waardevolle bezittingen ook buitenshuis verzekerd tot een minimum bedrag van € 3.000,-.

Je hebt de keuze om het verzekerde bedrag van de buitenshuisverzekering van FBTO te verhogen naar € 5.000, € 10.000, € 15.000 of € 25.000. Hierdoor kun je altijd een polis afsluiten die aansluit bij de waarde van je bezittingen.

Eigen risico

De FBTO buitenshuisverzekering heeft standaard een eigen risico van € 150,-. Maar je kan het eigen risico verhogen naar € 300,-, waarmee je een korting ontvangt op de maandelijkse premie. Het eigen risico is het bedrag dat in wordt gehouden op de vergoeding die je ontvangt vanuit de verzekeraar. Deze kosten zijn voor eigen rekening in geval van schade, verlies of diefstal.

Afsluiten, opzeggen en premiebetaling

Het aanvragen van de FBTO buitenshuisverzekering is eenvoudig! Je hoeft alleen enkele basisgegevens te verstrekken en binnen no-time krijg je een nauwkeurige berekening van de premiekosten. Hierdoor kun je snel en weloverwogen beslissingen nemen over toekomstige verzekeringsuitgaven.

De buitenshuisverzekering van FBTO kan op elk moment worden opgezegd via MijnFBTO of via de klantenservice. De dekking zal eindigen op de volgende maandelijkse verlengingsdatum.

Om in aanmerking te komen voor de buitenshuisverzekering is het belangrijk dat je alle vragen eerlijk beantwoordt en dat je de maandelijkse premies op tijd betaalt. Gelukkig is dat geen probleem, want je kunt betalen via automatische incasso.

Schade of claims melden bij FBTO

Bij FBTO is het melden van schade eenvoudig en snel te regelen via MijnFBTO of de FBTO app. Hiermee kun je foto’s van de schade toevoegen en direct aankoopbonnen uploaden van eventueel gestolen spullen.

Als je liever persoonlijke contact hebt met een medewerker van FBTO, dan kun je bellen, een bericht sturen via WhatsApp of Facebook. Hieronder vind je alle contactgegevens van FBTO.

Buitenshuisverzekering vergelijken

De FBTO buitenshuisverzekering biedt een ideale combinatie van flexibiliteit en betaalbaarheid. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingen die aansluiten bij jouw wensen, terwijl je een redelijke maandelijkse premie betaalt die is afgestemd op jouw situatie.

Er zijn verschillende tarieven beschikbaar, waardoor het gemakkelijk is om de perfecte bescherming te vinden die binnen jouw budget past. Twijfel je of FBTO de juiste keuze is voor een buitenshuisdekking? Maak gebruik van onze vergelijkingstool om een brede selectie aanbieders te bekijken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. 

Contactgegevens FBTO

Je kunt vragen, schade melden of wijzigingen doorgeven via MijnFBTO. Maar als je liever even met een medewerker spreekt, kun je altijd bellen naar (058) 234 56 78 op werkdagen van 8.00 uur tot 18.00 uur.

Ook kun je een bericht sturen via WhatsApp (+31 6 82 75 67 58) of Facebook, waar FBTO beschikbaar is van maandag t/m vrijdag tussen 8.00 uur en 21.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 uur en 16.30 uur.

Verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Het is belangrijk om de polisvoorwaarden van de Ditzo buitenshuisverzekering te bekijken om er zeker van te zijn dat je volledig gedekt bent en op de hoogte bent van de voorwaarden. Hieronder staat een link waarmee je snel toegang hebt tot alle gerelateerde informatie.

We begrijpen dat de polisvoorwaarden soms overweldigend kunnen zijn, daarom heeft Ditzo ook een handige verzekeringskaart gemaakt, die eenvoudig te lezen en beknopt is. Klik op onderstaande link voor directe toegang, mis deze waardevolle bron niet!

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Veel gestelde vragen

Wat dekt de FBTO buitenshuisverzekering?

Met de FBTO buitenshuisverzekering ben je verzekerd voor schade, diefstal en vernieling van je waardevolle bezittingen, zoals sieraden en andere kostbaarheden. De verzekering dekt tot het verzekerde bedrag zoals vermeld in de polisvoorwaarden.

Betaal ik eigen risico?

Ja, voor schadeclaims vanuit de buitenshuisverzekering van FBTO betaal je standaard € 150,- per gebeurtenis. Het is echter mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen naar € 300,-. Als tegenprestatie ontvang je hiervoor korting op de premie.

Hoe hoog is de maximale vergoeding?

De standaard maximale van de FBTO buitenshuisverzekering is € 3.000,-, maar het is mogelijk om de verzekerde waarde te verhogen. Je kunt kiezen uit een maximale vergoeding van € 5.000, € 10.000, € 15.000 of € 25.000 per gebeurtenis.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Buitenshuisverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste buitenshuisverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope buitenshuisverzekering.