Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

OHRA buitenshuisverzekering

door | 26 jan, 2023 | Buitenshuisverzekering, Verzekeringen

buitenshuisverzekering ohra

Tegenwoordig nemen we talloze waardevolle bezittingen mee uit onze huizen. Laptops, telefoons, camera’s en sieraden worden allemaal meegenomen buiten de grenzen van het huis. Helaas dekt de gewone inboedelverzekering deze voorwerpen niet, zelfs niet als ze zich in uw eigen tuin bevinden!

Met de OHRA buitenshuisverzekering hebben huiseigenaren in Nederland toegang tot een uitgebreide dekking waarmee hun kostbare bezittingen buiten hun woning verzekerd zijn tegen diefstal, schade en verlies. Deze dekking kan echter alleen worden verkregen in combinatie met een inboedelverzekering.

Waarom kiezen voor OHRA buitenshuisverzekering?

Omwille van een aantal redenen kan de OHRA buitenshuisverzekering wellicht een verstandige keuze zijn voor jou. Hier volgen een aantal redenen:

 • Verzekerd tot € 10.000,- per gebeurtenis
 • Eenvoudig online af te sluiten
 • Geen extra afsluitkosten
 • Bescheiden eigen risico van slechts € 50,-
 • Behulpzame en snelle klantenservice
 • In geval van nood 24/7 bereikbaar
 • Verzekerd tegen schade, verlies en diefstal
 • Dekking geldt in heel Nederland

Ja, ik wil de best passende buitenshuisverzekering

OHRA buitenshuisdekking reviews en ervaringen

OHRA is een gerenommeerde naam in Nederland, met een hoge status. Wat hen onderscheidt van andere bedrijven binnen hun branche is hun geavanceerde online aanwezigheid bestaande uit creatieve technologie en afgestemd op de behoeften van de klant.

Om een nauwkeurige analyse van OHRA te maken, wilden we een ander perspectief horen, dat van de klanten. Daarom begon ons onderzoek met het luisteren naar hun verhalen en te begrijpen hoe zij het bedrijf uit de eerste hand hebben ervaren. Door deze logische benadering waren we in staat om een nauwkeurig beeld van OHRA te schetsen.

Na een zorgvuldige analyse van de feedback en de beoordelingen van de klanten bleek dat de klanten overwegend tevreden waren met het product en bijkomende diensten. Slechts in enkele geïsoleerde gevallen was er sprake van ontevredenheid.

Klanten zijn voortdurend verbaasd over hoe moeiteloos het is om claims in te dienen en de status ervan te volgen. Deze lofbetuigingen worden alleen maar versterkt doordat klanten hun ervaringen delen met de klantenservice van wereldklasse, die altijd snel reageert op eventuele vragen!

Wat is verzekerd?

Spullen buitenshuis zijn tot maximaal 10.000 per gebeurtenis verzekerd. Voor sommige spullen geldt een ander maximaal bedrag, namelijk:

Tot € 2.500,- per verzekerde per gebeurtenis:

 • Foto-, film-, geluids- en videoapparatuur
 • Bijzondere uitrusting voor hobby en sport
 • Draagbare computerapparatuur met een vast toetsenbord. De diagonaal van het beeldscherm is groter dan 7 inch. (laptop of notebook)
 • Muziekinstrumenten
 • Verrekijkers

Tot € 750,- per verzekerde per gebeurtenis:

 • Niet gemotoriseerde invalidenwagens, rollators en alle soorten kinderwagens
 • Medische apparatuur
 • Sieraden (exclusief horloges)
 • Horloges (inclusief horlogebanden en horlogekettingen)
 • Brillen, brillenglazen en contactlenzen
 • Kunstgebitten en gehoorapparaten
 • Radiografisch bestuurbare objecten en spelcomputers, inclusief toebehoren
 • Opblaas- of opvouwbare boten (zonder motor), zeil-en surfplanken en kano’s
 • Mediadragers, zoals cd’s en dvd’s
 • Navigatie apparatuur, inclusief toebehoren

Tot € 500,- per verzekerde per gebeurtenis:

 • Telecommunicatieapparatuur (smartphone en smartwatch)
 • Draagbare (computer)apparatuur zonder toetsenbord of met een afneembaar toetsenbord, ongeacht het formaat van het beeldscherm. (tablet of e-reader)

Wat is niet verzekerd?

Veel is verzekerd, maar in sommige gevallen vergoedt OHRA niets, bijvoorbeeld:

 • Als je de schade expres veroorzaakt
 • Als je spullen slijten, bijvoorbeeld door krasjes of barsten
 • Als je je spullen gebruikt voor je werk
 • Als je spullen beschadigen door vervoer tijdens een verhuizing of bij transport voor reparatie of opslag

Voor een gedetailleerd overzicht van wat wel- en niet verzekerd is, raden we je aan om de ‘polisvoorwaarden’ te bekijken.

Eigen risico

Voor de OHRA buitenshuisdekking geldt een standaard eigen risico van slechts € 50,-. Het is niet mogelijk om het eigen risico vrijwillig te verhogen in ruil voor een premievoordeel, althans niet voor de buitenshuisdekking.

Voor de inboedelverzekering kun je echter wel kiezen voor een verhoogd vrijwillig risico van € 250, € 500 of € 1.000. In ruil hiervoor ontvang je een forse korting op de maandelijks te betalen premie. Het nadeel is wel dat je dan minder krijgt uitgekeerd in geval van schade.

Ongeacht de hoogte van het eigen risico van de inboedelverzekering, zal er voor schade, verlies of diefstal van waardevolle spullen buitenshuis, altijd een eigen risico van € 50 gelden.

Afsluiten, opzeggen en premiebetaling

Het aanvragen van de OHRA buitenshuisdekking is als een kind die de was doet. Het enige wat je hoeft te doen is wat basisinformatie op te geven en in een mum van tijd ontvang je een nauwkeurig premievoorstel dat jou duidelijkheid geeft over de te betalen premie in de toekomst.

Daarnaast is het mogelijk om de inboedelverzekering (inclusief buitenshuisdekking) dagelijks op te zeggen. Dit kun je eenvoudig online regelen, maar je kunt uiteraard ook altijd contact opnemen met de klantenservice van OHRA.

Om in aanmerking te komen voor de verzekering is het essentieel om alle vragen naar waarheid te beantwoorden en er ook voor te zorgen dat je de maandelijkse premies tijdig betaalt. Dit zal echter geen probleem moeten wezen, aangezien je de premie door middel van automatische incasso kunt betalen.

Schade of claims melden bij OHRA

Niemand zit te wachten op schade, of het nu gaat om een auto, bagage of andere eigendommen. Daarom heb je een efficiënte en snelle manier nodig om dit probleem op te kunnen lossen.

Mijn OHRA biedt de snelste methode om schade te melden. Ga online met je computer of download de gratis OHRA app! Dankzij deze eenvoudige methode kun je jezelf bezighouden met andere dringende zaken.

Buitenshuisverzekering vergelijken

Met een OHRA buitenshuisverzekering kun je zelf bepalen welke dekking bij jou past, terwijl je toch een vaste maandelijkse premie betaalt op basis van jouw keuze. Met verschillende tarieven, is het gemakkelijk om het niveau van bescherming te vinden dat het beste aansluit op jouw behoeften, zonder de bank te breken!

Overweeg je of OHRA de beste optie is voor uw buitenshuisverzekering? Gebruik onze vergelijkingstool om een groot aantal aanbieders te vergelijken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen en toegang krijgt tot onverslaanbare koopjes. Wacht niet langer en onderneem direct actie!

Contactgegevens OHRA

Heb je een nieuw adres, heb je verbouwt of heb je schade opgelopen? Met de OHRA App en Mijn OHRA heb je altijd de regie over je verzekeringszaken, waar en wanneer het jou uitkomt!

Toch liever persoonlijk contact? Dan is het altijd een mogelijkheid om te bellen met een van de medewerkers. Hiervoor bel je naar 026-205 22 65 op werkdagen van 08:00 tot 18:00 uur of op zaterdag van 9:00 tot 15:00. Geen tijd om te bellen? Stuur dan een berichtje via WhatsApp naar 06-20 14 06 59.

 • Adres: Rijksweg-West 2 6842 BD Arnhem
 • Postbus: Postbus 40000,6803 GA Arnhem
 • KVK nummer: 27023707

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Om er zeker van te zijn dat je goed gedekt bent en alle details van je OHRA buitenshuisdekking begrijpt, is het essentieel dat je de polisvoorwaarden bekijkt. Voor snelle toegang tot deze informatie, zonder door onze website te hoeven navigeren, klik je gewoon op onderstaande link!

De polisvoorwaarden zijn grondig en gedetailleerd, en daarom stellen wij voor jouw gemak ook een beknopte verzekeringskaart ter beschikking! De verzekeringskaart bevat alle benodigde informatie in een makkelijk verteerbaar formaat. Klik op de onderstaande link om deze essentiële hulpbron nu te bekijken!

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 08/02/2023

Buitenshuisverzekering vergelijken

buitenshuisverzekering vergelijken

Waardering

★.★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 150,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,05

Wereldwijde dekking

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

Meest klantgerichte verzekeraar in 2018

buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Maximaal verzekerd bedrag

€ 3.000,-

Maandelijkse premie

€ 6,24

Geen wereldwijde dekking

Waardevolle spullen van het hele gezin verzekerd

Gedekt tegen schade, diefstal en verlies

kostbaarheden verzekering

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

 • 150,- (eerste schade uitgesloten)

Maximaal verzekerd bedrag

€ 2.500,-

Maandelijkse premie

€ 6,34

✓ Complete dekking van de tablet

Snelle schadeafwikkeling

Geen wereldwijde dekking

kostbaarheden buitenshuisverzekering

Waardering

★★★★★ 

7 / 10

Eigen Risico

€ 50,-

Hoogte verzekerde bedrag

Maximaal € 15.000,-

Maandelijkse premie

€ 15,29

 Geen dekking voor verlies

Dekking voor het hele gezin

Wereldwijd verzekerd

Goedkoopste optie

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

17,54

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,39

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 0,- eigen risico
Gezin meeverzekerd
Premie incl. assurantiebelasting

18,64

Per maand

Kies de beste buitenshuisverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope buitenshuisverzekering.