Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

OHRA dierenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Verzekeringen

ohra dierenverzekering

OHRA is een toonaangevende aanbieder van dierenverzekeringen die in Nederland al meer dan 25 jaar actief is. De verzekeraar biedt een compleet pakket aan verzekeringen voor huisdieren, zoals honden en katten. Dankzij een uitgebreide dekking, krijgen verzekerden de zorg die hun huisdier nodig heeft.

OHRA biedt verschillende soorten dekkingen aan, waaronder een basis-, plus- en totaal pakket. Daarbij heb je de mogelijkheid om extra aanvullende dekkingen af te sluiten voor medische kosten die niet worden vergoed vanuit de basis pakketten. Verzekerden kunnen kiezen uit verschillende tarieven en polisvoorwaarden, waardoor er voor iedereen een verzekering op maat te vinden is.

Waarom kiezen voor de OHRA huisdierenverzekering?

Er zijn veel redenen waarom mensen kiezen voor de OHRA huisdierenverzekering. Hier zijn een aantal belangrijke voordelen van de OHRA huisdierenverzekering:

  • Uitgebreide dekking
  • Hoge vergoedingen
  • Gemakkelijke declaratieprocedure
  • Deskundige klantenservice
  • Verzekering op maat
  • Makkelijk en razendsnel je geld terug
  • Meest gekozen huisdierverzekeraar van Nederland

Ja, ik wil de best passende dierenverzekering

OHRA huisdierenverzekering ervaringen en reviews

Klanten die gebruik maken van de OHRA dierenverzekering hebben over het algemeen erg positieve ervaringen. OHRA krijgt vaak complimenten van klanten voor het uitgebreide aanbod aan verzekeringen, de flexibele tarieven en polisvoorwaarden, en het grote netwerk van dierenartsen dat de verzekeraar heeft. Klanten waarderen ook de uitstekende klantenservice, die snel antwoord geeft op vragen en klachten.

Verder zijn klanten tevreden over de vergoedingen die OHRA biedt voor behandelingen die door hun zorgverleners worden uitgevoerd. Al met al lijkt de OHRA dierenverzekering een goede keuze voor mensen die een betrouwbare, betaalbare en uitgebreide verzekering zoeken voor hun geliefde huisdier.

Dekking

OHRA biedt verschillende verzekeringen voor huisdieren, waardoor verzekerden de zorg krijgen die hun huisdier nodig heeft. Hieronder vind je een overzicht van de verzekeringen met de bijbehorende dekkingen.

VerzekeringMaximaal vergoed (per jaar)Vergoeding consult dierenartsNoodzakelijke operatiesAandoeningen aan heupen en ellebogen
Basis€ 3.000,-€ 100,-JaJa
Plus€ 4.000,-€ 150,-JaJa
Top€ 6.000,-€ 200,-JaJa

Aanvullende dekkingen

Als je meer zekerheid voor je huisdier wilt, kun je bij OHRA je verzekering uitbreiden met 1 of meerdere extra dekkingen. Ook als je je verzekering al hebt afgesloten, kun je altijd nog een extra dekking toevoegen.

Met de extra dekking ‘Vaccinatie en Gebit’, krijg je een vergoeding voor veel vaccinaties en alles wat met het gebit te maken heeft. De dekking ‘Aanvullend’ vergoedt onder andere sterilisatie en castratie, bezoeken aan de fysiotherapeut of homeopaat en behandelingen bij de dierenarts. Kies je voor de dekking ‘Crematie’, dan krijg je € 250,- vergoed voor de crematie en het vervoer van je overleden huisdier.

Als je je huisdier meeneemt op vakantie in het buitenland, is hij met de dekking ‘Reis’ over de hele wereld goed verzekerd. OHRA vergoedt tot maximaal € 1.000,- per verzekeringsjaar voor medische behandelingen in het buitenland. Als de behandeling in het buitenland duurder uitpakt dan diezelfde behandeling bij een dierenarts in Nederland, vergoedt OHRA die volgens het Nederlandse tarief.

Verzekerd bedrag

De hoogte van het verzekerde bedrag bij de OHRA dierenverzekering is afhankelijk van de gekozen dekking. Voor de basisdekking is dit standaard €3.000,- per jaar. Dit bedrag kun je verhogen naar € 4.000,- of € 6.000,- door te kiezen voor het plus- of totaalpakket

Er zijn echter ook verschillende aanvullende dekkingen mogelijk, zoals bijvoorbeeld een extra dekking voor op reis. Hierbij geldt een verzekerd bedrag van maximaal €1.000,- per verzekeringsjaar. Daarnaast zijn er ook nog andere aanvullende dekkingen mogelijk met hun eigen verzekerde bedragen.

Goed om te weten over de OHRA huisdierenverzekering

Bij OHRA zijn alle soorten honden en katten welkom, ongeacht het ras, kruising of niet rashonden- of katten. De verzekering kan worden afgesloten voor huisdieren tot 7 jaar oud.

Kies je voor OHRA, dan ben je verzekerd van een uitgebreide dekking, flexibele tarieven en polisvoorwaarden en een uitstekende klantenservice. OHRA heeft een groot netwerk van dierenartsen en vergoedt de kosten van behandelingen die door hun zorgverleners worden uitgevoerd.

Het is echter belangrijk om te weten dat bestaande klachten of aandoeningen niet gedekt worden door de verzekering. Als je huisdier later behandeld moet worden voor deze klachten of aandoeningen, krijg je geen vergoeding van OHRA.

Kosten van de OHRA dierenverzekering

Het is niet mogelijk om concreet te zeggen wat de kosten zijn voor de OHRA dierenverzekering omdat dit afhangt van diverse factoren. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de leeftijd, het ras en het gewicht van jouw huisdier.

Ook zullen de kosten afhangen van de gekozen dekking en eventuele aanvullende dekkingen die je afsluit. Aan de hand van deze factoren wordt berekend hoeveel je per maand moet betalen voor jouw dierenverzekering. Zo krijg je een verzekering die perfect aansluit bij jouw situatie.

Kosten declareren bij OHRA

Bij een bezoek aan de dierenarts kunnen de kosten hoog oplopen. Gelukkig biedt de OHRA dierenverzekering een uitkomst. Als jouw huisdier bij OHRA verzekerd is, dan betalen zij de rekening. Declareer je kosten eenvoudig online via de OHRA App of Mijn OHRA en het geld staat binnen enkele dagen weer op je rekening.

Contactgegevens OHRA

Wil je contact opnemen met OHRA? Dan kun je dat op verschillende manier doen. Je kunt kiezen voor een persoonlijke benadering en OHRA bellen of WhatsAppen. Zo kun je bellen naar 026 205 22 30 of een bericht sturen via WhatsApp naar 06 20 14 06 59. Beiden nummers zij bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur.

Liever je verzekeringszaken regelen op je eigen manier en tijdstip? Dan kun je ook gebruik maken van de OHRA App of Mijn OHRA. Je regelt hier eenvoudig al je verzekeringszaken.

OHRA huisdierenverzekering vergelijken

Met de OHRA dierenverzekering ben je verzekerd van een goede, betaalbare verzekering voor je huisdier. Wil je toch vergelijken met andere verzekeraars? Dat is geen enkel probleem. Met de vergelijkingstool op deze pagina kun je eenvoudig verschillende huisdierenverzekeringen met elkaar vergelijken.

Je krijgt zo een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is en wat voor verzekeringen er beschikbaar zijn. Je kunt de verschillende dekkingen en prijzen bekijken, zodat je de beste verzekering kunt kiezen voor jouw situatie.

Veel gestelde vragen

 

Hoeveel vergoed de OHRA huisdierenverzekering?

De OHRA huisdierenverzekering vergoed, afhankelijk van de gekozen dekking, € 3.000,- tot € 6.000,- per verzekeringsjaar voor medische kosten van jouw huisdier. Met het basispakket heb je recht op een vergoeding van € 3.000,- per jaar. Bij het pluspakket krijg je maximaal € 4.000,- per jaar vergoed en met het totaalpakket € 6.000,-.

Hoe kan ik mijn huisdier verzekeren bij OHRA?

Jouw huisdier verzekeren bij OHRA is eenvoudig en snel geregeld. Je sluit de verzekering binnen enkele minuten af door een aantal gegevens in te vullen. Op basis van deze gegevens en de gekozen dekking wordt de premie berekend. Zodra je akkoord geeft is jouw huisdier bij OHRA verzekerd.

Hoeveel kost de OHRA huisdierenverzekering?

Het is niet mogelijk om te zeggen wat de OHRA huisdierenverzekering exact kost. De kosten hangen namelijk af van diverse factoren, zoals het ras, gewicht en leeftijd van jouw huisdier, evenals de gekozen dekkingen en aanvullende modules.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Dierenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste dierenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope dierenverzekering.