Selecteer een pagina

Een Ditzo tandartsverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 16, 2019 | 0 Reacties

Met de Ditzo tandartsverzekering bepaal je zelf hoe je verzekerd bent tegen ingrepen bij de tandarts. Hierdoor betaal je nooit teveel premie en zal je ook niet onnodig verzekerd zijn voor bepaalde behandelingen.

In dit stuk behandelen we onderwerpen zoals de basisverzekering, aanvullende dekkingen en de kosten voor de verzekering. Daarbij wordt er ook vermeld wat er wel en niet gedekt wordt door de verzekeraar.

De Ditzo tandartsverzekering is een basisverzekering die je dekt tegen reguliere kosten bij de tandarts. Als je het komende jaar verwacht speciale behandelingen te ondergaan dan raden wij je aan om een van de aanvullende dekkingen af te sluiten. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet.

Ditzo aanvullende tandartsverzekering

Aanvullende tandartsverzekering Ditzo biedt meerdere dekkingen waarmee je de basisverzekering uitbreidt. Zo heb je 3 verschillende aanvullende verzekeringen, namelijk de TandGoed, TandBeter en het TandBest pakket.

Deze verschillen van elkaar in dekking, zo kan je verwachten dat het TandBest pakket het meest uitgebreide is van de 3. Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet met de desbetreffende dekkingen erbij.

TandGoed pakket:

Dit pakket kost €11,50 extra per maand maar voorziet je wel van een aantal extra dekkingen die niet inbegrepen zitten in het basispakket. Dit pakket vergoedt namelijk 75% voor normale behandelingen en specialistische ingrepen zoals een wortelkanaalbehandeling of het plaatsen van kronen en/of bruggen, met een maximum van €250,- per jaar. Je ontvangt alleen geen vergoeding voor orthodontie behandelingen.

TandBeter pakket:

Het TandBeter pakket is ook een van de Ditzo aanvullende verzekering tandartsverzekering. Voor deze aanvullende dekking betaal je €15,50 per maand maar dan zit je wel goed.

Je krijgt namelijk 100% van de kosten voor normale- en speciale behandelingen vergoedt tot een maximaal bedrag van €250,- per jaar. Ook bij dit pakket valt de vergoeding voor orthodontie buiten de boot.

TandBest pakket:

Dit is de meest uitgebreide dekking die de Ditzo tandartsverzekering te bieden heeft en vergoed ook 100% van de kosten voor normale en specialistische ingrepen.

Daarnaast worden de kosten voor overige behandelingen ook nog eens voor 75% gedekt. Het maximale bedrag dat per jaar uitgekeerd wordt bedraagt €500,-. Alleen de kosten voor orthodontie worden niet vergoedt bij deze aanvullende dekking.

De basis tandartsverzekering Ditzo voor kinderen

De kosten van de tandarts vallen bij kinderen onder de 18 nog onder de basisverzekering. Denk hierbij aan de halfjaarlijkse controle en kleine behandelingen zoals gaatjes vullen, foto’s maken en tanden trekken. Je betaalt hier geen eigen risico over, zo kom je nooit voor vervelende verassingen te staan.

Verder zijn er wel wat uitzonderingen bij de basisverzekering. Kosten voor kronen, bruggen, implantaten of het bleken of bijslijpen van je tanden vallen niet onder de verzekering. Ook het behandelen van melkelementen en/of beugels vallen buiten de boot bij de basisdekking. Een goede verzekering bij beugels is erg belangrijk.

Eigen risico wel of niet van toepassing?

Zoals hierboven staat vermeld betalen kinderen onder de 18 geen eigen risico. Daarentegen betalen volwassene wel degelijk een eigen risico wanneer de behandeling buiten de basis- of aanvullende dekking valt. Het eigen risico is wettelijk bepaald en bedraagt maar liefst €385,-.

Zit de ingreep die je ondergaat in je basis- of aanvullende verzekering dan vervalt het eigen risico en wordt het bedrag gewoon vergoedt. Houdt er wel rekening mee dat er bij sommige tandheelkundige behandelingen een wettelijke eigen bijdrage kan worden gevraagd, zelfs als deze in de basisverzekering zit.

Kosten van de tandarts declareren bij Ditzo

Vandaag de dag worden de meeste facturen direct doorgestuurd naar de verzekeraar. Hiervoor hoef je dus nergens naar op of om te kijken omdat dit allemaal al is geregeld (bij de meeste althans).

Mocht je ooit alsnog een factuur binnenkrijgen op de mat dan kan je deze eenvoudig declareren bij de verzekeraar. Deze kan je heel gemakkelijk via de Ditzo app of per post versturen, de declaratie wordt binnen 10 werkdagen afgehandeld. In de meeste gevallen gebeurt dit al binnen minder dan 10 werkdagen.

Laatst geupdatet op 04/06/2020