Selecteer een pagina

Een FBTO tandartsverzekering een verstandige keus? Kom er nu achter!

nov 20, 2019 | 0 Reacties

Je tanden zijn heel kostbaar en deze wil je daarom wel goed verzekerd hebben. Met de FBTO tandartsverzekering ben je al goed op weg om vervelende situaties te voorkomen. Zo kan je de basisverzekering uitbreiden met een aantal aanvullende modules waarmee je een bredere dekking creëert. Je sluit de aanvullende modules bij je basisverzekering direct af.

Bij een basisverzekering wordt namelijk niet alles vergoedt en zeker niet de specialistische ingrepen. Daarom wil je misschien wel gebruik maken van de aanvullende dekkingen van FBTO. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor de kosten van de tandarts, maar bijvoorbeeld ook voor mondhygiëne behandelingen.

Basisverzekering FBTO tandartsverzekering

Bij kinderen onder de 18 jaar worden de meeste behandelingen vergoedt uit de basisverzekering. Toch zijn er een aantal uitzonderingen, namelijk het plaatsen van bruggen, kronen of implantaten worden niet meeverzekerd in de basisverzekering.

Sommige volwassene van 18 jaar of ouder krijgen ook een aantal ingrepen vergoedt vanuit de basisdekking. Meestal wordt hier wel een eigen risico of wettelijke bijdrage voor gevraagd.

Aanvullende modules FBTO tandartsverzekering

De tandartsverzekering FBTO biedt 3 aanvullende dekkingen aan. Hierbij heb je de keuze uit het Tand 250, Tand 500 en het Tand 750 pakket. Deze verschillen van elkaar in prijs en vooral in wat er wel en niet gedekt wordt. Zo kan je je natuurlijk wel voorstellen dat het Tand 750 pakket meer vergoedt dan het Tand 250 pakket.

Op voorhand kunnen we je alvast vertellen dat er bij geen enkel pakket een vergoeding voor orthodontie wordt gegeven, ook zijn er geen acceptatievoorwaarden. Hieronder hebben we de modules voor je op een rijtje gezet zodat je precies kan zien welke het beste bij je past.

Module Tand 250

De module Tand 250 kost maar €14,25 per maand extra. Hiervoor wordt je wel verzekerd tegen kosten die je maakt bij de tandarts. De kosten worden bij dit pakket voor 100% vergoedt tot een maximaal bedrag van €250,- per jaar. Dit is de goedkoopste aanvullende module die je wel indekt voor onverwachtse kosten bij de tandarts.

Module Tand 500

Met de Module Tand 500 ben je nog net iets beter verzekerd dan bij het Tand 250 pakket. Zo ben je wel voor hetzelfde verzekerd en ook tot 100% van de kosten.

Het enige verschil is dat je bij deze module een maximaal bedrag van €500,- per jaar kan uit laten keren. Bovendien betaal je voor deze aanvullende dekking slechts €24,95 per maand extra bovenop de basisverzekering.

Module Tand 750

Het meest uitgebreide pakket dat de FBTO tandartsverzekering te bieden heeft. Hier maak je al gebruik van vanaf €41,25 extra per maand bovenop de basisverzekering.

Het grootste voordeel van deze module is dat je nooit meer veer onverwachtse kosten komt te staan. Met het Tand 750 pakket wordt namelijk 100% van de ingreep vergoedt tot een maximaal bedrag van maar liefst €750,- per jaar.

FBTO tandartsverzekering kosten, hoe wordt deze bepaalt?

Sinds 2017 wordt er bij de FBTO tandartsverzekering geen onderscheid meer gemaakt tussen leeftijd. De premie is daarom voor iedereen gelijk en kan alleen van elkaar verschillen als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een aanvullende dekking.

Met een aanvullende dekking kan je de basisdekking van de FBTO tandartsverzekering verhogen, hier betaal je dan ook meer premie voor.

De FBTO tandartsverzekering acceptatievoorwaarden

Bij de tandartsverzekering FBTO hoef je niet aan bepaalde eisen of voorwaarden te voldoen om in aanmerking te komen voor een tandartsverzekering.

Zo hoef je ook geen formulier in te vullen waarin je aangeeft wat wel en niet voor jou van toepassing is. Zelfs bij de module Tand 750 hoef je geen vragenlijst in te vullen. Iedereen moet namelijk recht hebben op een fatsoenlijke tandartsverzekering.

FBTO tandartsverzekering wachttijd, hoelang?

Er wordt bij deze tandartsverzekering van FBTO geen wachttijd gehanteerd. Zo voorkom je dat mensen tijdelijk niet verzekerd zijn, ook zorg je er dan voor dat deze mensen niet in een benarde situatie terecht komen. Je profiteert vrijwel direct na het afsluiten van een tandartsverzekering van de hoge vergoedingen. Kijk in de vergelijker om direct achter de wachttijd te komen.

FBTO tandartsverzekering 2019 

Sinds 2019 is er verandering gekomen in de tandheelkundige pakketten. Hierbij gaat het om de vergoedingsstructuur rondom mondhygiëne. De meeste behandelingen kunnen namelijk eenvoudig door de tandarts of assistent worden afgehandeld terwijl voorheen mensen werden doorgestuurd naar specialisten.

Door deze ontwikkelingen vallen de meeste behandelingen in het basispakket, hierdoor zijn de tarieven omhoog gegaan en de vergoeding beperkt, toch heb je nu een bredere dekking.

Laatst geupdatet op 04/06/2020