Selecteer een pagina

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering afsluiten | Lees je in met onze informatiegids en vergelijk het aanbod!

okt 13, 2019 | 0 Reacties

Wat is de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering en wat heb jij hier als verzekerde aan? Er zijn verschillende vormen van overlijdensrisicoverzekeringen waar je voor kunt kiezen en de gelijkblijvende ORV is hier een van. Met deze verzekering kun je ervoor zorgen dat de hypothecaire maandlasten ook na het overleden worden betaald. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat nabestaanden problemen krijgen met de betaling van restschuld. Je doet er dus goed aan om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Gelijkblijvende ORV afsluiten

Een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering sluit je meestal tegelijk af met je hypotheek. Het is dus altijd aan te raden om deze twee te combineren, omdat je hier voor jezelf, maar ook voor je nabestaanden, rust in geeft voor de toekomst. Maar wat houdt het precies in, een gelijkblijvende ORV en hoe zorg je ervoor dat je de juiste keuze maakt met het uitzoeken hiervan?

Met de hulp van Verzekering-winkel kies je voor de beste optie. Hier vind je meer informatie en duidelijke voorbeelden over de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering. Bekijk de homepage om er achter te komen welke verzekeringen jij nog meer kunt vergelijken.

Een veel gekozen vorm van overlijdensrisicoverzekering

De gelijkblijvende ORV is een van de drie vormen van een overlijdensrisicoverzekering. De andere twee zijn lineair dalende overlijdensrisicoverzekering en annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering. In alle drie de gevallen is wordt de uitkering door de verzekering geregeld na het overlijden van de verzekerde.

De naam zegt het al: bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering wordt bij het overlijden gedurende de looptijd een bedrag uitgekeerd dat gelijk blijft.

Dit is in tegenstelling tot de lineair dalende overlijdensrisicoverzekering, waarbij dit bedrag gedurende de looptijd daalt. De gelijkblijvende ORV is een veel afgesloten verzekering, omdat je hiermee meer zekerheid kunt creëren voor je nabestaanden.

Altijd een vaste uitkering met de gelijkblijvende ORV

Het verzekerde bedrag daalt dus niet, maar blijft de hele looptijd gelijk. Dit betekent dat de nabestaanden altijd een vast bedrag uitgekeerd krijgen wanneer de verzekerde komt te overlijden. Dit betekent dat het voor de uitkering niet uitmaakt wanneer de verzekerde komt te overlijden.

Dit kan 2 maanden na het afsluiten van de verzekering zijn, maar ook 20 maanden. Het bedrag van de uitkering blijft de hele looptijd hetzelfde.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering: duidelijk voorbeeld

Deze overlijdensrisicoverzekering is een aantrekkelijk optie, omdat de dekking gelijk blijft, maar ook de premie. De kosten liggen iets hoger dan bij een dalende overlijdensrisicoverzekering, maar hiervoor krijg je wel zekerheid terug. Hoe werkt het precies met deze gelijkblijvende verzekering?

Hieronder vind je een duidelijk voorbeeld van hoe het werkt. In het voorbeeld is de verzekering berekent aan de hand van een looptijd van 30 jaar en een uitkeringsbedrag van €100.000.

LooptijdUitkering
1 jaar€ 100.000
6 jaar€ 100.000
11 jaar€ 100.000
16 jaar€ 100.000
21 jaar€ 100.000
26 jaar€ 100.000
30 jaar€ 100.000

De dekking blijft de gehele looptijd hetzelfde en zal dus niet minder worden. Het maakt voor de uitkering dus niet uit of de verzekerde na het afsluiten binnen 1, 11, of 21 jaar komt te overlijden. De nabestaanden hebben gedurende de looptijd recht op hetzelfde vaste uitkeringsbedrag.

Voordelen van de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Welke voordelen heeft deze overlijdensrisicoverzekering? In de eerste plaats is er sprake van vastigheid: zowel de verzekerde als de nabestaanden weten welk bedrag er wordt uitgekeerd. In tegenstelling tot een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering zal bij de gelijkblijvende ORV geen verandering plaatsvinden in het uit te keren bedrag.

Wanneer de verzekerde een hypotheekschuld achterlaat na het overlijden kan het uitgekeerde bedrag worden gebruikt om deze schulden af te betalen. De nabestaanden komen op deze manier niet in financiële problemen.

Een ander voordeel is dat je een dergelijke overlijdensrisicoverzekering goed kunt combineren met een aflossingsvrije hypotheek. Dit is een dure hypotheekvorm, omdat je geen kapitaal opbouwt en niets aflost.

Wel is het in maandelijkse lasten een aantrekkelijke hypotheekvorm, omdat deze lasten erg laag liggen. Het kan dus aantrekkelijk zijn om deze twee te combineren. Ben je een niet-roker? Dan kun je waarschijnlijk nog extra besparen.

Nadelen van de gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering

Zitten er ook nadelen aan de gelijkblijvende verzekering? Een mogelijk nadeel kan zijn dat de premie voor deze verzekering hoger ligt dan bij de dalende overlijdensrisicoverzekering. Dit betekent dat er maandelijks meer betaalt moet worden.

Hier staat wel tegenover dat de nabestaanden veel vastigheid hebben; hierdoor kiezen veel mensen alsnog voor de gelijkblijvende overlijdensverzekering.

Gelijkblijvende ORV vergelijken bij Verzekering-winkel

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering vergelijken? Daarvoor ben je bij Verzekering-winkel aan het juiste adres. Hier kun je in een duidelijk overzicht zien welke verzekeraars een dergelijke overlijdensrisicoverzekering aanbieden en tegen welke premie. Op deze manier kun je zien waar je een voordelige verzekering kunt afsluiten.

Omdat het afsluiten van deze overlijdensrisicoverzekering vaak in combinatie gaat met het afsluiten van een hypotheek, is het belangrijk om hier van tevoren goed over na te denken.

Zo voorkom je een verkeerde keuze die nadelig kan zijn voor je nabestaanden. Met Verzekering-winkel maak je een goede keuze voor je gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering vergelijken in 2023

beste orv top 6

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 7,49

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

overlijdensverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 10,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

*Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (35 jaar), niet-roker.

Laatst geupdatet op 04/06/2020