Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

Beste hondenverzekering

door | 1 feb, 2023 | Dierenverzekering, Hondenverzekering, Verzekeringen

beste hondenverzekering

De beste hondenverzekering, welke is het nou eigenlijk tussen het grote aanbod van de verschillende hondenverzekeringen? Helaas kunnen wij geen eenduidig antwoord geven op de vraag wat de beste hondenverzekering is. Dit is namelijk afhankelijk van een aantal factoren en jouw persoonlijke situatie en dus bestaat er voor ieder huishouden een andere beste hondenverzekering. Het heeft te maken met de leefstijl van het baasje van de hond en natuurlijk wordt er ook gekeken naar wat voor hond je wilt verzekeren.

Zoals net verteld zijn er veel verschillende hondenverzekeringen en verzekeraars waar je uit kunt kiezen. We raden dan ook aan om goed onderzoek te doen voordat je daadwerkelijk gaat afsluiten, zo heeft iedere verzekering en dekking zijn voor- en nadelen. We raden het je aan om jezelf in te lezen over deze soort huisdierenverzekering.

Op deze pagina gaan we het verder hebben over de beste hondenverzekering en hoe je deze nou ook daadwerkelijk kunt vinden. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je een keus maakt die perfect aansluit op jouw wensen en leefsituatie.

Neem je als baasje veel risico of weinig risico?

Neem je maar weinig risico als baasje en doet je hond over de dag heen geen hele gekke dingen? Dan is het vaak verstandig om te kiezen voor een hondenverzekering met een goedkope premie en een hoog eigen risico, dit is in dat geval vaak de beste hondenverzekering voor mensen die weinig risico lopen. Echter is daarmee niet gezegd dat de goedkoopste hondenverzekering ook meteen de beste is.

Je verwacht namelijk nooit te hoeven claimen en daarom is een uitgebreide dekking niet per se nodig. Ben er wel van bewust dat je hond ook ziek kan worden en dat er alsnog medische zorg nodig is, bekijk altijd goed of je voor onverwachte zorg ook dekking hebt om hoge kosten te voorkomen.

Het kan ook zomaar zijn dat je graag wilt dat jouw hond ten alle tijde goed verzekerd is. Op deze manier hoef je geen onverwachte hoge rekeningen op de mat te verwachten als je hond een ingreep of medische hulp nodig heeft. Vaak is het dan verstandig om te kiezen voor een hondenverzekering met brede dekking, over het algemeen betaal je voor een betere dekking ook een hogere premie.

Kijk dus altijd voor jezelf welke dekking de beste is voor jouw situatie, ook jouw financiële plaatje is belangrijk om te bepalen welke de beste hondenverzekering is. Kun je bijvoorbeeld veel kosten zelf dekken, dan is een verzekering is sommige gevallen niet eens nodig. Hondenverzekering vergelijken kan je hierbij helpen.

Ja, ik wil de best passende hondenverzekering

Levensfase van je hond bepaalt veel

Als je nou echt op zoek bent naar de beste hondenverzekering, dan is het zeer verstandig om de levensfase van je hond mee te nemen in de overweging. Het is nou eenmaal zo dat je vaker een bredere dekking moet afsluiten voor puppy’s dan dat je dat zou moeten doen voor een oudere hond.

Puppy’s zijn nou eenmaal in hun eerste levensjaren lekker speels en wild, een ongelukje zit dan vaak in een klein hoekje en daarom is een bredere dekking vaak beter. Met een rustige oudere hond hoef je jezelf minder snel druk te maken om ongelukken, hiervoor hoef je dan dus ook niet per se een bredere dekking af te sluiten.

Tijdens het vergelijken is het ook verstandig om rekening te houden met de te verwachte operaties in de toekomst. Heb je bijvoorbeeld een puppy die nog gecastreerd moet worden, dan is het verstandig om hier rekening mee te houden tijdens het kiezen van de beste hondenverzekering.

Daartegenover is het weer zo bij oude honden dat je met andere zaken rekening moet houden zoals een bredere dekking voor medische zorg of de begrafenis. Oude honden hebben nou eenmaal meer zorg nodig in hun leven.

Kijk niet alleen naar de vergoedingen van de verzekering

Tijdens het zoeken naar de beste hondenverzekering raden we je aan om niet specifiek alleen te letten op de vergoedingen die worden gehanteerd bij de verschillende verzekeraars. Het is eerder verstandig om voor jezelf te bepalen welke kosten je voor jouw hond nog verwacht in de toekomst.

Verwacht je bijvoorbeeld nog een paar operaties of moet de hond medicijnen hebben? Bepaal voor jezelf wat je hier denkt aan kwijt te zijn en vervolgens kun je gaan kijken naar verzekeraars die dit bedrag vergoeden.

Je kunt in de vergelijker hiervan direct een overzicht zien om te bepalen welke verzekeraar jouw verwachte kosten kan dekken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een keus maakt voor een polis met een laag maximaal verzekerd bedrag en vervolgens een groot deel van de kosten zelf nog eens mag betalen.

Welke verzekeraar ga je kiezen?

Je hebt dus de keus uit best wat verschillende honden verzekeraars. Tegenwoordig zijn er een paar nieuwe bijgekomen, maar er zijn nog steeds verzekeraars die al erg lang gespecialiseerd zijn in het verlenen van hondenverzekeringen.

Zo heb je bijvoorbeeld de welbekende verzekeraars genaamd Petplan en Proteq, dit zijn verzekeraars die zich volledig gefocust hebben op het verlenen van hondenverzekeringen.

Deze ervaring heeft zo zijn voordelen, zo is er veel ervaring en kennis bij deze verzekeraar waardoor vaak de service en schade afhandeling van hoge kwaliteit is.

Verzekeraars die minder lang actief zijn

Daartegenover heb je dus ook aanbieders die nog niet zo lang in de markt aanwezig zijn, dit zijn verzekeraars zoals Inshared en Ohra. Dit zijn partijen die al flink wat jaren aanwezig zijn in andere verzekeringsmarkten en dus hebben deze ook de nodige ervaring opgebouwd over de jaren heen.

Verder heb je nog wat verzekeraars waar je misschien raar van staat te kijken, namelijk de verzekeraars Hema en Aegon.

Tussen de verzekeraars zit best wat verschil in de hondenverzekering, zo merk je op dat sommige verzekeraars hogere premies hanteren als andere. Maar over het algemeen bieden ze allemaal wel verzekeringen die je kunt plaatsen onder het onderwerp beste hondenverzekering.

Wil je toch graag een verzekeraar kiezen die wat meer ervaring en kennis heeft? Dan raden we je aan om te kiezen voor verzekeraars zoals Proteq, Petplan of Ohra.

Eigenlijk ben je er altijd van verzekerd dat je bij deze aanbieders een hondenverzekering afsluiten die aan alle benodigde dekkingen voldoet, vaak is wel de premie wat hoger.

Maar wat is dan eigenlijk de beste hondenverzekering nu?

Zoals we aan het begin van de pagina hebben gezegd kunnen wij jou geen eenduidig antwoord geven op de vraag wie de beste hondenverzekering aanbiedt. Dit is afhankelijk van meerdere factoren zoals jouw eigen leefstijl en de levensfase van de hond.

Wel kunnen we je vertellen waar over het algemeen de meest complete en beste hondenverzekeringen worden aangeboden, maar vaak zit hier wel een duur prijskaartje aan verbonden. Maak je dit niet uit en wil je per se een complete dekking voor jouw trouwe viervoeter? Neem dan eens een kijkje bij de hondenverzekeringen van Petplan, Reaal Dier & Zorg hondenverzekering of de Inshared hondenverzekering.

Direct besparen en voor de beste hondenverzekering gaan?

Direct weten waar je aan toe bent en gemakkelijk kosten besparen op de beste honden verzekering? Bekijk dan direct alle beschikbare verzekeraars en pak je de beste deal!

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 17/02/2023

Hondenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste hondenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope hondenverzekering.