Selecteer een pagina

★★★★: 8,9/10

Petplan hondenverzekering

door | 2 feb, 2023 | Hondenverzekering, Verzekeringen

petplan hondenverzekering

Honden zijn geweldige metgezellen. Ze zijn trouw, liefdevol en verzorgen ons met liefde en aandacht. Helaas komen er soms onverwachte problemen bij kijken, zoals financiële gevolgen wanneer jouw hond ziek wordt of gewond raakt. Dit is waar de Petplan hondenverzekering van pas komt.

Met de Petplan hondenverzekering kun je er zeker van zijn dat jouw hond de best mogelijke zorg krijgt, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over de financiële gevolgen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van de Petplan hondenverzekering en de verschillende soorten dekkingen die worden aangeboden.

Waarom kiezen voor de Petplan hondenverzekering?

De Petplan hondenverzekering biedt een stevige en betrouwbare dekking voor jouw trouwe viervoeter. Met de Petplan hondenverzekering ben je verzekerd van een uitgebreide dekking tegen de meeste soorten onvoorziene kosten voor je hond. Hieronder een overzicht van de voordelen van de Petplan hondenverzekering:

  • Verzekerd tegen onvoorziene kosten zoals medische behandelingen en medicijnen;
  • Dekking voor kosten die voortvloeien uit een ongeval of ziekte;
  • Dekking voor gedragstherapie en fysiotherapie;
  • 24/7 toegang tot een netwerk van dierenartsen;
  • Optimale dekking die voldoet aan de zorgbehoeften van je hond.

Ja, ik wil de best passende hondenverzekering

Petplan hondenverzekering ervaringen en reviews

Personen die de Petplan hondenverzekering hebben afgesloten, hebben positieve ervaringen en reviews gedeeld over de verzekering. Velen zeggen dat Petplan een zeer responsieve en transparante service biedt. Mensen waarderen met name de heldere communicatie, waardoor ze precies weten wat ze kunnen verwachten. Ook de klantenservice wordt geroemd, omdat het personeel vriendelijk en behulpzaam is.

Klanten waarderen ook de uitgebreide dekking die Petplan te bieden heeft. Zeer veel verschillende soorten behandelingen worden gedekt, waaronder reguliere behandelingen, alternatieve behandelingen, chronische aandoeningen en vele anderen. Dit geeft mensen het vertrouwen dat hun hond de best mogelijke zorg krijgt.

Dekking

Als eigenaar van een hond heb je zorg nodig voor de gezondheid van je huisdier te waarborgen. Petplan biedt uitgebreide dekkingen voor hondenverzekeringen, zodat je jezelf geen zorgen hoeft te maken over de kosten van zorg voor je hond. Hieronder vind je een tabel met informatie over de verschillende pakketten en hun maximale vergoedingen.

PakkettenBasisPlusTotaal
Maximale vergoeding (per jaar)€ 3.000,-€ 4.000,-€ 5.000,-
Medicijnen & operaties80%80%80%
Consult & onderzoek50%75%80%
Behandeling gewrichten50%75%80%
Aanvullende zorg50%75%80%
Specialistische zorgn.v.t.50%80%

Aanvullende dekkingen

Petplan biedt verschillende aanvullende dekkingen voor hondenverzekeringen, waaronder sterilisatie en castratie, chemo- en radiotherapie, crematie en werelddekking. Hieronder vind je een overzicht van de dekkingen en de vergoedingen die Petplan aanbiedt.

Aanvullende dekkingVergoedingMaximum
Sterilisatie & castratie50%€ 150,-
Chemo- en radiotherapie50%-
Crematie80%-
Werelddekking80%€ 1.000,- per jaar

Verzekerd bedrag

Met de Petplan hondenverzekering hoef je jezelf niet druk te maken over de financiële kosten van de medische behandeling van jouw trouwe viervoeter. De verzekerde bedragen zijn afhankelijk van het gekozen pakket, maar met een maximale vergoeding van € 5.000,- per jaar ben je zeker van een zorgeloze toekomst met jouw hond.

Eigen risico

Wil je geld besparen op je premie, maar toch goed verzekerd zijn bij een ongeval of ziekte voor je hond? Kies dan voor het vrijwillig eigen risico bij de Petplan hondenverzekering. Met het vrijwillig eigen risico krijg je een mooie korting op je premie.

Kies je voor € 100,- vrijwillig eigen risico, dan krijg je 15% korting. Kies je voor € 250,- vrijwillig eigen risico, dan krijg je zelfs 25% korting. Zo heb je de zekerheid dat je hond goed verzekerd is, zonder dat je een te hoge premie hoeft te betalen.

Kosten van de Petplan hondenverzekering

De kosten voor een Petplan hondenverzekering kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de leeftijd van je hond, het ras en het gekozen verzekeringspakket. Het is hierdoor lastig om exact te bepalen wat de premie van de verzekering zal zijn.

Om de exacte kosten voor de Petplan hondenverzekering te achterhalen, is het slim om een premieberekening te maken op de site van Petplan of door te kijken in de vergelijker op deze pagina.

Kosten declareren bij Petplan

Bij de Petplan hondenverzekering kun je op verschillende manieren kosten declareren. Als je een Mijn Petplan account hebt, kun je je declaratie makkelijk en snel via Mijn Petplan indienen en de status van de claim volgen. Ook als je geen account hebt, kun je de kosten online declareren. Gebruik hiervoor het online declaratieformulier.

Als jouw hond behandelingen van boven de € 750,- ondergaat, moet je deze van tevoren melden zodat de declaratie sneller verwerkt kan worden. Petplan heeft een duidelijke procedure waardoor het declareren zo eenvoudig mogelijk is.

Contact opnemen Petplan

Als je op zoek bent naar professionele hulp voor je hond, dan is Petplan de perfecte plek. Met hun team van ervaren experts uit de diergeneeskunde, gespecialiseerd in de zorg voor dieren, kun je altijd rekenen op deskundige hulp.

Neem contact op door het contactformulier op de site van Petplan in te vullen of door te bellen naar 020 – 72 20 230. De medewerkers staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden op werkdagen tussen 9:00 en 18:00 uur.

Petplan hondenverzekering vergelijken

 Als je op zoek bent naar de beste hondenverzekering die bij je budget en de behoeften van je hond past, is het belangrijk om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Petplan biedt een betrouwbare oplossing voor honden die je het beste kunt vergelijken met andere aanbieders.

Op deze pagina kun je gebruik maken van een handige vergelijker om de verschillende verzekeringen te vergelijken. Zo kun je de beste optie kiezen voor jouw hond.

Veel gestelde vragen

 

Kan ik bij Petplan een hondenverzekering op maat afsluiten

Ja, bij Petplan heb je de mogelijkheid om een hondenverzekering op maat af te sluiten. Met de keuze uit drie basispakketten (Basis, Plus en Totaal) bepaal je zelf hoe jouw hond verzekerd is. Ook heb je de mogelijkheid om te kiezen uit diverse aanvullende dekkingen zodat je de verzekering kunt afstemmen op de zorgbehoeften van jouw trouwe viervoeter.

Tot welke leeftijd kan ik mijn hond bij Petplan verzekeren?

Bij Petplan kunnen honden tot 7 jaar oud verzekerd worden, wat betekent dat je hond tot die leeftijd voorzien kan worden van een uitgebreid, veilig en betrouwbaar verzekeringspakket. Heb je al een Petplan hondenverzekering en wordt jouw hond binnenkort 7? Maak je dan geen zorgen want de verzekering loopt in dat geval gewoon door.

Welke hondenrassen kan ik verzekeren bij Petplan? 

Bij Petplan kun je elk hondenras verzekeren, van de kleine Chihuahua tot de grote Afghaanse Windhond, van de populaire Labrador Retriever tot de exotische Aziatische Owczarek Nizinny. Maar dat is nog niet alles – zelfs als je een kruising hebt, kun je bij Petplan een verzekering afsluiten! Dus of je nu een Jack Russell-Beagle hebt, een Boxer-Labrador of een Sheltie-Poodle, je kunt met een gerust hart bij Petplan aankloppen.

annelies van de broek auteur

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Annelies – Dierenverzekering expert

Annelies van de Broek is specialist dierenverzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +8 jaar ervaring helpt Annelies bezoekers bij het vinden van de best passende dierenverzekering voor je huisdieren. Je kunt haar vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Hondenverzekering vergelijken

kattenverzekeraar

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 4,38

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering vergelijker

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 0 tot € 250

Max. vergoeding / jaar

€ 3000 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 5,06

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

kattenverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

50

Max. vergoeding / jaar

€ 3500

Maandelijkse premie

€ 10,39

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

poes verzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

15 % van rekening

Max. vergoeding / jaar

€ 2500 tot € 5000

Maandelijkse premie

€ 12,28

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

verzekering voor katten

Waardering

★★★★★ 

7.5 / 10

Eigen Risico

€ 45

Max. vergoeding / jaar

€ 3000

Maandelijkse premie

€ 10,03

Katten & honden verzekeren

21% assurantiebelasting

✓ Geen basisdekking castratie/sterilisatie

Goedkoopste optie

★★★★

Dekking bij ziekte & ongeval
Kies eigen dierenarts
Elk ras verzekerbaar

10,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

Veel extra’s voor huisdier
Geen eigen risico
Ruime vergoedingen

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

Snelle vergoeding
Meest gekozen verzekeraar
Dekkingen op maat

15,99

Per maand

Kies de beste hondenverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope hondenverzekering.