Selecteer een pagina

Wat is een natura uitvaartverzekering? Kom alles te weten over de uitvaartverzekering in natura

Uitvaartverzekering natura: verdiepen in de mogelijkheden

Het is altijd belangrijk om je voor het afsluiten van een uitvaartverzekering goed te verdiepen in de mogelijkheden. Er zijn verschillende uitvaartverzekeringen die deze polis aanbieden met diverse prijzen. Verkijk je niet alleen op een lage prijs, maar kijk ook goed naar de voorwaarden en de prijs-kwaliteit verhouding. Op deze manier zorg je voor een prettige en makkelijke afhandeling met de verzekering in het geval van overlijden.

Wat is een natura uitvaartverzekering?

De uitvaartverzekering in natura zorgt ervoor dat de producten en diensten van een uitvaartonderneming verzekerd zijn. Na het overlijden ontvang je geen geldbedrag als uitkering, maar de diensten en producten van een uitvaartonderneming.

Een natura uitvaartverzekering is een verzekering waarbij de verzekeraar de uitvaart regelt. De uitvaartonderneming wordt ingeschakeld en alles wordt geregeld voor de nabestaanden, op de manier zoals dat van tevoren is afgesproken. Met een natura uitvaartverzekering kies je voor een basisdekking maar je kunt ook voor allerlei andere soorten dekkingen kiezen.

Uitvaartverzekering natura: zo werkt het

Wat is een natura uitvaartverzekering en hoe werkt het? Een uitvaartverzekering natura werkt dus betrekkelijk eenvoudig. Je spreekt van te voren je wensen uit en deze worden ingewilligd na het overlijden. Op deze manier hebben nabestaanden geen of nauwelijks omkijken naar de uitvaart en wordt alles netjes geregeld door de uitvaartverzekering.

Dit werkt dus anders dan bij een koopsom uitvaartverzekering. Hierbij verzeker je een geldbedrag voor je uitvaart waarbij je de premie in een keer betaalt. Het is aan jou om te kiezen welke uitvaartverzekering voor jou de beste opties heeft en wat goed past bij je eigen wensen. Zo kan alles van tevoren goed geregeld worden.

Deze producten en diensten worden geregeld

Wat sluit je af met een natura uitvaartverzekering? Je kiest van te voren voor een vast pakket met producten en diensten. Wat wordt er bijvoorbeeld uit handen genomen van nabestaanden? Je kunt hierbij onder andere denken aan:

  • Verzorging van de overledene
  • Vervoer na het overlijden naar een uitvaartcentrum of crematorium
  • Het opbaren
  • Persoonlijke begeleiding
  • Rouwkaarten
  • Dankbetuigingen
  • Een of meer volgauto’s

De voordelen van natura uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering in natura, wat zijn hier de voordelen van? Het belangrijkste voordeel is voor de nabestaanden. Zij hoeven niet of nauwelijks iets te ondernemen voor het regelen van de uitvaart.Alles wordt door de verzekeraar geregeld en dat is voor de nabestaanden wel zo prettig.  Je weet dus ook vooraf al waar je aan toe bent en daarom hoef je ook niet bang te zijn voor onverwachte extra kosten.

Uitvaartverzekering natura: zijn er ook nadelen?

Er kan ook een mogelijk nadeel zitten aan het vastleggen van de producten en diensten voor een uitvaart. Zo is er sprake van een vast pakket en is er een minder ruime vrijheid in keuzes. Dit komt omdat er vaak wordt samengewerkt met een aantal uitvaartverzorgers die een beperkt aanbod hebben.

De voor- en nadelen van een natura uitvaartverzekering

Hieronder vind je de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering natura nogmaals in een overzichtelijke tabel:

VoordelenNadelen
Je verzekerd jezelf voor producten en diensten voor de uitvaart. De natura uitvaartverzekering is minder flexibel.
De dekking kan eenvoudig worden aangepast.Er is vaak sprake van een standaard pakket waar niet gemakkelijk vanaf kan worden geweken.
Nabestaanden hoeven niets of nauwelijks iets te regelen voor de uitvaart. Dit wordt gedaan door de verzekeraar.

Een natura uitvaartverzekering afsluiten

Wil je deze uitvaartverzekering in natura afsluiten? Wanneer je hebt besloten om te kiezen voor een natura uitvaartverzekering is het belangrijk om de verschillende opties te vergelijken. Het vergelijken van een uitvaartverzekering kun je eenvoudig doen via Verzekering-winkel. 

Je kunt kijken wat de kosten zijn van bekende uitvaartverzekeringen om zo de beste keuze te maken. Kijk altijd goed naar de polisvoorwaarden van een verzekeraar: door het volledige overzicht van de dekking door te nemen maak je de beste keuze. 

Je opties vergelijken bij Verzekering-winkel

Er zijn heel veel verschillende uitvaartverzekeringen waarbij je kunt kijken naar de opties. Zo kun je een uitvaartverzekering in natura afsluiten bij onder andere Monuta, Yarden, Ardanta en DELA. Sommigen mensen twijfelen tussen de verzekeraars. Gelukkig kun je voor het vergelijken van deze uitvaartverzekeraars terecht bij Verzekering-winkel, maar ook als het gaat om het berekenen van de kosten ben je aan het juiste adres. 

Bij Verzekering-winkel kun je gebruik maken van de handige kostentool: zo weet je hoeveel een uitvaart gemiddeld kost en welke uitvaartverzekering natura je het beste kunt afsluiten.

Natura uitvaartverzekering vergelijken in 2023

Waardering

8.9 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 6.651

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 7,36

 Voordelige natura uitvaartverzekering

Premie is excl. eenmalige distrubitie- en polis kosten van €16,70 

Waardevaste premie

Waardering

8.6 / 10

★ ★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

tot 21 jaar

Maandelijkse premie

€ 9,98

✓ Premielooptijd tot 85 jaar

✓ 10% extra budget bij Yarden uitvaartzorg

✓ Wensen tijdens looptijd aanpasbaar

Waardering

8.4 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 6.500

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 7,48

✓ Natura uitvaartverzekering

Premie is incl. distrubitiekosten van €64,00

Waardevaste premie

Waardering

7.5 / 10

★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 9.000

Kinderen gratis?

tot 18 jaar

Maandelijkse premie

€ 14,08

Niet online afsluitbaar

Waardering

7.2 / 10

★★★★★

Verzekerd Bedrag

€ 8.500

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 14,19

Niet online afsluitbaar

Waardering

6.5 / 10

★★★★★ 

Verzekerd Bedrag

€ 8.000

Kinderen gratis?

Nee

Maandelijkse premie

€ 14,53

Niet online afsluitbaar

  • Deze vergelijking is tot stand gekomen via de volgende persoonlijke gegevens: geboortedatum 01-05-1995 (25 jaar), geen partner & kinderen, niet roker.
  • Betaalduur/looptijd: de gehele levensduur.
  • Laatste keer gecontroleerd: 01-02-2021

Laatst geupdatet op 05/06/2020