Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

5 tips voor de telefoonverzekering

door | 15 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

5 tips voor telefoonverzekering

Ben jij op zoek naar een aantal handige tips om een telefoonverzekering af te sluiten? Dat is niet zo gek want het is tegenwoordig niet meer dan normaal om een polis af te sluiten voor je smartphone.

Om je op weg te helpen hebben we 5 handige tips voor je samengesteld die je helpen bepalen of een telefoon verzekeren een goede optie is voor jouw situatie.

Tip 1: Heb je de telefoon verzekering echt nodig of niet?

De eerste tip die je in acht moet nemen is eigenlijk een vraag aan jezelf. Heb je de telefoon verzekering wel echt nodig? Soms is het niet nodig om de risico’s af te dekken als je over een goedkoop toestel beschikt. Vraag jezelf dus af welke verzekeringen heb ik nodig? En wil je bijvoorbeeld een vervangend toestel ontvangen als je telefoon kapot of gestolen is?

Doorgaans heb je geen telefoon verzekering nodig als je genoeg geld hebt om een nieuwe mobiele telefoon te kopen.

Als je een telefoon koopt die 200 euro waard is dan is dat natuurlijk een heel ander geval als een nieuwe iPhone van 1200 euro. De aankoopprijs van een toestel kan je helpen bij het bepalen of het nodig is om een telefoonverzekering af te sluiten.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Tip 2: Weeg de kosten schade af tegen de premie

De tweede tip is ook belangrijk. Het is namelijk een goed idee om de kosten af te wegen tegen de eventuele kosten.

Simpel gezegd, wat zijn de kosten als je toestel beschadigd raakt, en wat zijn de kosten als hij volledig defect is? Als je deze kosten inzichtelijk hebt gemaakt kun je kijken wat de totale premie is die je betaald en of het nuttig is om een polis af te sluiten

Zorg er ook voor dat je er rekening mee houdt dat er een eigen risico geldt, en wat het maximaal uit te keren bedrag is van de telefoonverzekering. Als de kosten niet te hoog zijn in het geval van een defect hoef je geen polis af te sluiten. Je kunt dan ook geld sparen om eventuele schade op te vangen.

Tip 3: Sluit niet direct een telefoonverzekering af bij aankoop toestel

Veel mensen bestellen een telefoon online, doorgaans krijg je bij aankoop direct een optie voorgeschoteld om je toestel te verzekeren.

Dat is niet verplicht, en dat is maar goed ook. Doorgaans betaal je namelijk een stuk meer voor dit soort polissen in vergelijking met een specifieke telefoonverzekering.

Sommige verzekeraars verzekeren je telefoon tot een jaar na aankoop, als je direct een polis afsluit heb je geen mogelijkheid om de voorwaarden en tarieven met elkaar te vergelijken. Daardoor betaal je al snel te veel en heb je misschien een mindere dekking.

Tip 4: Check of je niet dubbel verzekerd bent

Het is ook handig om even te checken of je niet dubbel verzekerd bent. Soms wordt een smartphone namelijk gedeeltelijk verzekerd door een inboedelverzekering.

Het is daarom verstandig om alle lopende verzekeringen door te kijken, bekijk de polisvoorwaarden en kijk wat voor eventuele schade aan je telefoon gedekt is. Soms komt het ook voor dat een telefoon verzekerd is door de kostbaarhedenverzekering.

Tip 5: Zorg er voor dat je alle polissen langs elkaar hebt gehouden

Een ding is zeker, als je echt een goed beeld wil krijgen van de markt van telefoonverzekeringen is vergelijken de beste optie. Als je niet te veel wil betalen en een perfecte dekking wil vinden kun je gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Je kunt daarbij ook de premie en voorwaarden langs elkaar leggen, soms wijken de voorwaarden per verzekeraar af. Soms is dat ook zo met de premie, door te vergelijken kom je erachter welke premie en dekking het beste bij je past en welke aanbieder je het beste kunt kiezen.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het afsluiten?

Let bij het afsluiten van de telefoonverzekering op premies, dekkingen en ervaringen van verzekeraars. Op deze manier ben je altijd verzekerd van de beste deal en kom je niet voor verassingen te staan.

Is een telefoonverzekering afsluiten altijd nodig?

Nee, een telefoonverzekering afsluiten is niet altijd per se nodig. Heb je bijvoorbeeld een goedkope telefoon, dan is het niet verstandig om een verzekering af te sluiten.

Dit weegt namelijk niet altijd op tegen de kosten die je betaalt voor de verzekering wanneer de telefoon kapot gaat. Houdt hier altijd rekening mee wanneer je gaat kijken naar een geschikte verzekering voor jouw situatie.

Moet ik altijd een telefoon verzekering afsluiten bij aankoop van een nieuw toestel?

Bij aankoop krijg je vaak direct de optie om je toestel te verzekeren. Dat is niet verplicht, en dat is maar goed ook.

Doorgaans betaal je namelijk een stuk meer voor dit soort polissen in vergelijking met een specifieke telefoonverzekering. Ga dus niet altijd direct akkoord met een telefoon verzekering wanneer je een telefoon nieuw aanschaft.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.