Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Vervangend toestel en de telefoonverzekering

door | 16 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

vervangend toestel telefoonverzekering

Het kan natuurlijk voorkomen dat je telefoon het niet meer doet, of nog erger gestolen is. Op dat moment ben je maar wat blij dat je een smartphoneverzekering hebt afgesloten, toch wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe (tijdelijke) telefoon.

Als de verzekeraar schade of diefstal vergoed dan kun je vragen om vervanging van je telefoon. Maar hoe zit dat nu precies? Krijg je ook een vervangend toestel, en wat zijn je rechten precies?

Ontvang je verplicht een vervangend toestel?

Nee, dat zie je duidelijk terug in de voorwaarden van een telefoonverzekering. Als het goed is heb je ooit voor deze voorwaarden getekend. Een verzekeraar is dus niet verplicht om je een vervangend toestel te leveren.

Toch zijn er genoeg verzekeraars die dit wel doen, ondanks dat het nergens in de wet staat dat dit verplicht is. Gebruik de verzekering vergelijker om hier direct achter te komen.

Soms zit er wel een eigenbelang bij de telefoonverzekeraar, ze bieden soms geen vervangend toestel aan omdat de reparatie vaak snel verloopt.

Ook wil de telefoonverzekeraar de premie graag laag houden, als ze alle telefoons op voorraad moeten hebben stijgen de kosten onherroepelijk. Soms kan het zijn dat je een extra bijdrage moet betalen voor een vervangend toestel. Een paar euro per dag is dan niet ongezien.

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Heb je een vervangend toestel echt nodig?

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon en het is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Er zijn dus nog maar weinig mensen die zonder telefoon kunnen, iedereen is heel de dag aan het appen, bellen en internetten.

Ook willen veel mensen gewoon altijd bereikbaar zijn of de beschikking hebben over een telefoon in nood.

Het kan daarom voorkomen dat mensen een vervangend toestel essentieel vinden. Dat is ook niet zo gek als je telefoon kapot is, of gestolen wordt, je verwacht dit niet en kan voor vervelende verassingen komen te staan als je niet bereikbaar bent.

Genoeg verzekeringen die vervangend toestel leveren

Er zijn dus verzekeringen die deze dienst gewoon leveren, neem het dus altijd mee in je keuze tijdens het bekijken van alle beschikbare telefoonverzekeringen.

Krijg je geen vervangend toestel als je dit belangrijk vindt? Bedenk dan of deze verzekering wel geschikt is voor je en of je je huidige niet moet vervangen (kijk daar voor op de pagina over het opzeggen van telefoonverzekering)

Toch zijn er genoeg andere opties, je kunt bijvoorbeeld een toestel lenen van iemand, of een goedkoop tweedehands toestel kopen.

Doorgaans gebruik je dit toestel toch maar voor een korte tijd tot je huidige toestel weer in ere hersteld is. Kies in ieder geval altijd voor telefoon verzekering vergelijken.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Wat is een vervangend toestel?

Een vervangend toestel is een leentoestel dat je van de verzekeraar toegewezen krijg tijdens het repareren van je huidige toestel.

Doorgaans maak je een afspraak met de koerier, deze komt het kapotte toestel ophalen en het vervangende model brengen. Vervolgens bezorgd hij het gerepareerde model weer terug.

Krijg je altijd een vergelijkbaar toestel toegewezen?

Nee, het hoeft absoluut niet zo te zijn dat je een vergelijkbaar toestel toegewezen krijgt. Dit is per verzekeraar verschillend, bekijk altijd de polisvoorwaarden om te zien wat voor toestel je toegewezen krijgt.

Heb ik toegang tot mijn gegevens op een vervangend toestel?

Dat ligt er aan, soms kun je een simkaart in je vervangend toestel doen zodat je toegang hebt tot al je contacten. Als je je gegevens in de cloud hebt gesynchroniseerd is het mogelijk om toegang te krijgen via verschillende applicaties.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.