Selecteer een pagina

★★★★: 8,7/10

Allianz telefoonverzekering

door | 3 jan, 2023 | Telefoonverzekering, Verzekeringen

Allianz telefoonverzekering

Wil jij je nieuwe telefoon goed verzekeren tegen schade? Op dit moment heeft Allianz geen aparte telefoonverzekering, ook is de telefoon niet standaard meeverzekerd via de inboedelverzekering. Telefoon wel verzekeren via de inboedelverzekering? Zorg dan dat je een extra dekking afsluit.

Bij Allianz verzekeringen kun je slechts uit twee dekkingen kiezen: Basis inboedeldekking en All Risk Inboedelverzekering. Helaas bestaat er niet zoiets als een aparte Allianz telefoonverzekering op dit moment!

Op zoek naar een specifieke polis voor jouw telefoon? Dan raden we je aan om onderzoek te doen naar de beste telefoonverzekering die specifiek zijn ingericht met een dekking voor smartphones. Over het algemeen is dit goedkoper en wordt schade of verlies sneller gedekt.

Op welke manier is je telefoon verzekerd bij Allianz?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit van Allianz, zijn alle mee te nemen of losse voorwerpen in jouw woning verzekerd, dit geldt ook voor meubels, elektronica zoals tv’s en laptops, raambekleding en sieraden. Met andere woorden: alles wat niet vaststaat, is gedekt!

Met een inboedelverzekering van Allianz ben je beschermd tegen schade veroorzaakt door:

 • Brand
 • Wateroverlast
 • Blikseminslag
 • Ontploffing
 • Inbraak
 • Gewelddadige beroving
 • Storm (minimaal windkracht 7)
 • Schroeien en smelten

Heb je last gehad van een storm of verwoestende brand en is hierdoor je telefoon stuk of verloren geraakt? Dan wordt de dagwaarde van de telefoon vergoed vanuit de dekking van de Allianz inboedelverzekering.

Misschien ook interessant voor jou: lees alles over Samsung telefoon verzekeringen

Ja, ik wil de best passende dekking met een scherpe premie

Wanneer is je telefoon niet verzekerd bij Allianz?

Als je jouw telefoon door eigen toedoen beschadigt, zoals de telefoon laten vallen of stoten, dan biedt Allianz Direct helaas geen vergoeding. Hetzelfde geldt voor zakkenrollerij. De enige uitzondering is als je huis wordt beroofd of verwoest door brand, dan zorgt de inboedelverzekering van jouw woning voor de dekking en de uiteindelijke vergoeding.

Allianz telefoonverzekering vergelijken

Bij Allianz betaal je een maandelijkse premie voor een inboedelverzekering om dekking te krijgen voor jouw telefoon tegen schade of verlies.

Om er achter te komen of Allianz de beste deal heeft voor jouw situatie, raden we je aan om alternatieve telefoonverzekeringen met elkaar te vergelijken zoals de Univé telefoonverzekering. Bekijk nu de vergelijker om de beste deal voor jouw situatie te vinden!

Contact gegevens Allianz

Mocht je hulp nodig hebben, dan staat de vriendelijke klantenservice van Allianz voor je klaar van 8.30 tot 17.00 uur, maandag tot en met vrijdag op 010 – 300 6540.

 • Telefoonnummer: 010 – 300 6540
 • Bezoekadres: Coolsingel 120, 3011 AG Rotterdam
 • Postadres: Postbus 761, 3000 AT Rotterdam
 • Via de chat op de website

Verzekeringskaart en polisvoorwaarden

Als je op zoek bent naar een telefoonverzekering, raden we je aan de polisvoorwaarden goed te bekijken, zodat je weet wat er allemaal is inbegrepen. Klik op de link om de polisvoorwaarden van Allianz Direct te bekijken!

Naast de polisvoorwaarden kun je ook de verzekeringskaart bekijken. Deze alternatieve versie is gebruiksvriendelijker dan de polisvoorwaarden. Klik op de link om de verzekeringskaart te bekijken.

Ja, ik wil de best passende telefoonverzekering

Veelgestelde vragen

Biedt Allianz Direct een aparte telefoon verzekering aan?

Nee, Allianz Direct biedt geen specifieke telefoonverzekering aan. Als je echter een inboedelverzekering bij Allianz Direct afsluit, kun je wel dekking krijgen in sommige gevallen voor je telefoon wanneer schade of verlies ontstaat door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Hoe is Allianz te bereiken?

De klantenservice van Allianz Direct is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur bereikbaar op 010 – 300 6540 of via de chat op hun website.

Waarom wordt telefoon schade niet altijd vergoed bij een inboedelverzekering?

Telefoonschade die niet is veroorzaakt door inbraak, brand of diefstal is niet gedekt. De reden hiervoor is dat Allianz Direct de premies laag wil houden en daarom niet alle soorten schade kan vergoeden.

Auteur: Geert – Elektronicaverzekering expert

Geert Willemsen is eindredacteur en specialist verzekeringen bij Verzekering-winkel.com. Met +10 jaar ervaring in de verzekering branche helpt Geert bezoekers bij het vinden van de best passende verzekering. Je kunt hem vinden en bereiken via Twitter en LinkedIn of via info@verzekering-winkel.com.

Laatst geupdatet op 11/02/2023

Telefoonverzekering vergelijken

1

nowinsure

Geen poliskosten

★★★★★

9,2 / 10

Eigen risico

Minimaal €10,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

5,21

 Snelle reparatie in geval van schade
Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
Maandelijks opzegbaar & 14 dagen bedenktijd
2

Betreft inboedelverzekering

★★★★

7,7 / 10

Eigen risico

€0,-

Wereldwijde dekking

Ja

Maandelijkse premie

6,49

Goedkoopste optie

★★★★

€ 150,- eigen risico
Geen diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

9,99

Per maand

Beste prijs / dekking

★★★★

€ 75,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

13,99

Per maand

Breedste dekking

★★★★

€ 25,- eigen risico
Met diefstaldekking
Premie incl. assurantiebelasting

15,99

Per maand

Kies de beste telefoonverzekering

Met de informatie & vergelijking van Verzekering-Winkel ben je zeker van een passende en goedkope telefoonverzekering.