Selecteer een pagina

Tomos verzekering vergelijken & direct besparen? | Lees er hier alles over & kom achter alle dekkingen!

jul 14, 2020 | 0 Reacties

De Tomos verzekering is een bromfietsverzekering. In 1954 werd het Sloveense merk Tomos opgericht in licentie van het bedrijf Puch. Tomos richtte zich allereerst op het verkopen van bromfietsen en lichte motorfietsen in eigen land.

Na afloop van het licentiecontract kon Tomos zich na vijf jaar ook richten op het exporteren van diens producten en werden snorfietsen aan het assortiment toegevoegd.

In 1960 werd het eerste Tomos model naar Nederland geïmporteerd en sindsdien is de Tomos niet uit het Nederlandse straatbeeld weg te denken. Vanwege het faillissement van het bedrijf in 2019 kun je moeilijk een nieuwe Tomos aanschaffen.

Wat valt onder een Tomos verzekering?

In Nederland is het verplicht om minimaal een WA-verzekering voor je Tomos af te sluiten. Of je nu een Tomos snorfiets, zoals de Squadro 2003, rijdt of een Tomos bromfiets, zoals de AT50, een basisverzekering is verplicht. De WA is dan ook de goedkoopste verzekering voor je Tomos.

Hierbij ben je alleen verzekerd tegen schade aan derden. Daarom is het raadzaam om een aanvullend pakket bij je WA-verzekering te nemen: de WA plus beperkt casco of de WA plus casco. Tabel 1 geeft de verschillende dekkingen van de drie pakketten weer.

Tabel 1. De drie Tomos-verzekeringen met de verschillende dekkingen

DekkingWAWA + beperkt cascoWA + casco
Schade aan derdenJaJaJa
Een (poging tot) diefstal NeeJaJa
Schade door storm of natuurgeweldNeeJaJa
Schade door brand, explosie of ontploffingNeeJaJa
Schade door vandalismeNeeNeeJa
Schade door botsingen, slippen of omvallenNeeNeeJa

Maak je gebruik van een diefstaldekking zorg dan dat je een goedgekeurd art slot hebt van klasse drie of vier, anders krijg je wellicht de schade niet vergoedt.

Kosten verzekering Tomos

Bij een WA Tomos verzekering geldt er geen eigen risico. Bij de WA-pakketten met beperkt casco of allrisk bepalen de verzekeraars zelf of er sprake is van een eigen risico. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden, wanneer je Tomos verzekeringen vergelijkt. De premie, die je betaalt, is afhankelijk van een aantal factoren:

 • De aankoopprijs
 • De nieuwwaarde
 • De gewenste dekking
 • Ingebrachte schadevrije jaren
 • Leeftijd van de bestuurder
 • Soort bromfiets (tot 25 kilometer per uur of 45 kilometer per uur)
 • Regio waar je woont

Overige verzekeringen bij het rijden van een Tomos

Bij het afsluiten van een Tomos brommerverzekering wordt veelal ook aangeraden om een tweetal extra verzekeringen af te sluiten:

 • De ongevallenverzekering opzittenden: deze verzekering verzekert je tegen de kosten tot een maximum van €15.000 bij blijvende invaliditeit en zelfs tot €2500 bij overlijden.
 • De schadeverzekering opzittenden: deze verzekering verzekert de bestuurder en de persoon achterop tot een bepaald bedrag.
 • De verhaalserviceverzekering: de verhaalserviceverzekering oftewel de rechtsbijstandverzekering voorziet je in rechtshulp bij het verhalen van schade op de tegenpartij.
 • De aanschafwaardegarantie: met deze dekking krijg je, wanneer je bromfiets gestolen wordt binnen drie á vijf jaar na aankoop, het bedrag van de aankoopwaarde terug.
 • Vervangend vervoer: met deze dekking ben je ervan verzekerd vervangend vervoer te krijgen, wanneer je bromfiets gestolen wordt of bij de garage staat.
 • Brommeraccessoires: met deze verzekering kun je accessoires mee laten verzekeren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een helm.

Tomos verzekering vergelijken

Er zijn verschillende verzekeraars, die een Tomos verzekering aanbieden. Hieronder volgt een vergelijking van de grootste verzekeraars, zoals HEMA, ANWB, Univé, Diks en Inshared, waarbij wordt gekeken naar inhoud en kosten van de verschillende pakketten.

Je Tomos verzekeren bij de HEMA

Bij HEMA kun je een goedkope Tomos verzekering afsluiten met complete dekking voor je Tomos brommer of snorfiets. Dit is mogelijk, omdat HEMA alleen jou die dingen laat betalen, die jij nodig hebt. Online kun je deze verzekering snel en eenvoudig afsluiten. Ook de polisvoorwaarden staan in overzichtelijke taal op de HEMA-website. HEMA heeft twee pakketten: de WA-verzekering en de WA-verzekering compleet oftewel Allrisk. Zie tabel 2 voor de dekkingen.

Tabel 2. Dekkingen bij de HEMA bromfietsenverzekering

DekkingWAWA Allrisk
Schade aan anderenJaJa
Diefstal of joyridingNeeJa
(Om)vallende voorwerpen door bijvoorbeeld stormNeeJa
BotsingNeeJa
Accessoires NeeJa
Brand, explosies, zelfontbranding en blikseminslagNeeJa

Premie HEMA

De premie, die je bij een HEMA Tomos verzekering moet betalen, is afhankelijk van een aantal factoren. Vul online jouw gegevens en wensen in de zoekmachine in en HEMA zoekt de goedkoopste en beste verzekering, die hieraan voldoet. De verzekeringen van HEMA zijn daarnaast dagelijks opzegbaar, waardoor je nooit een dag te veel premie betaalt.

De premie betaal je maandelijks met een automatische incasso. Hierbij betaal je minder premie als je schadevrije jaren opbouwt. Bij een Allriskverzekering heb je ook nog een eigen risico van €200 per gebeurtenis.

Verzeker je Tomos bij ANWB

Bij de ANWB heb je drie verzekeringspakketten: WA, Diefstal en Diefstal & Aanrijding. Zie tabel 3 voor de verschillende dekkingen in ieder pakket.

Tabel 3. De verschillende bromfietsverzekeringen bij ANWB en de erbij horende dekkingen

DekkingWADiefstalDiefstal en Aanrijding
Schade aan anderenJaJaJa
Diefstal NeeJaJa
Joyriding NeeJaJa
Brand/storm/hagelNeeJaJa
AanschafwaardegarantieNee1 jaar1 jaar
Schade aanrijdingNeeNeeJa

Overige verzekeringen bij ANWB

Naast de drie bromfietsverzekeringen kun je ook nog andere verzekeringen afsluiten bij ANWB, die betrekking hebben op het rijden van je Tomos brommer:

 • Ongevallen voor opzittenden: het kan zijn dat je bij een ongeval op je Tomos brommer blijvend invalide raakt of zelfs overlijdt. Met deze verzekering keert ANWB vergoedingen uit aan jou of je nabestaanden. Bij invaliditeit tot maximaal €30.000 en bij overlijden €3000. Denk hierbij aan: vergoeding voor inkomensverlies, kosten van aanpassingen bij invalide raken of medische behandeling.
 • Verhaalrechtsbijstand: juridische hulp bij het verhalen van schade bij degenen die het ongeluk hebben veroorzaakt.
  3 jaar aanschafwaardegarantie. Wanneer je binnen een jaar na aankoop van je Tomos je bromfiets total loss rijdt of hij wordt gestolen, krijg je in die periode sowieso de aanschafwaarde terug. Dit kun je verlengen tot drie jaar.

Kosten ANWB verzekering

Bij een WA-verzekering heb je geen eigen risico. Bij de overige pakketten wel en het eigen risico is afhankelijk van het type schade en je type bromfiets. Bij diefstal of verlies van je brom- of snorfiets heb je een eigen risico van €125. Zo ook bij beschadiging aan je Tomos brommer. De premie die je betaalt is afhankelijk van je type Tomos en van de schadevrije jaren, die je hebt opgebouwd.

Je Tomos verzekeren bij Diks

Sluit je een verzekering af bij Diks, dan kun je kiezen tussen drie verzekeringen: de WA, de WA Diefstal en Brand en de WA Diefstal, Brand en Aanrijding. Bij de verplichte WA-verzekering ben je slechts verzekerd tegen schade aan anderen, die je met je Tomos brommer veroorzaakt. Schade aan jouw Tomos wordt niet vergoed.

Deze WA is de basisverzekering en daarom de goedkoopste verzekering voor je Tomos. Bij de WA Diefstal en Brand ben je verzekerd tegen schade door diefstal of brandschade. Veroorzaak je schade aan je brommer door een aanrijding? Dan wordt dit alleen vergoed in het pakket WA Diefstal, Brand en Aanrijding.

Kosten bij Diks

De premie, die je moet betalen voor je verzekering, is afhankelijk van een aantal factoren. Ten eerste bepaalt de dekking, die je hebt gekozen hoe hoog de premie is. Daarom moet je je niet te veel verzekeren.

Heb je een oudere brommer, dan is vaak een WA genoeg. Verder zijn het aantal schadevrije jaren van belang. Daarnaast wordt er nog gekeken naar de leeftijd van de bestuurder en de regio, waar je woont.

Het aanbod van Univé voor je Tomos

Voor je Tomos verzekering bij Univé kun je uit drie opties kiezen: WA, WA+ en Allrisk. De WA heeft de meest gunstige prijs. Bij aanschaf van een van de bromfietsverzekeringen bij Univé krijg je een 50% no-claimkorting erbij. In tabel 4 volgt een overzicht van de drie verzekeringen plus bijbehorende dekkingen.

Tabel 4. Drie bromfietsverzekeringen Univé met bijbehorende dekking

WAWA+Allrisk
Schade aan anderenWAWA
Schade aan andermans spullenBrand- en stormschade eigen brommerWA+
Diefstal Uitbreidbaar met 1 jaar aanschafwaardegarantie
Brommeraccessoires meeverzekerd tot €150Brommeraccessoires meeverzekerd tot €150

Overige Univé bromfietsverzekeringen

Naast de drie bromfietsverzekeringen is het ook raadzaam de volgende verzekeringen in acht te nemen:

 • Rechtshulp Verkeer: deskundige bijstand bij betrokkenheid juridisch conflict, dat betrekking heeft op je bromfiets.
  Opzittende verzekering: keert een vergoeding uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van jou of je passagier als gevolg van een verkeersongeluk.
 • Univé Pechhulp: de haalservice en brengservice van Univé. Haalt je op, wanneer je met bromfiets niet verder kan rijden.

Kosten bij Univé

Bij een WA+ of Allriskverzekering bij Univé heb je een eigen risico van €100. Daarnaast kun je korting krijgen, wanneer je langer schadevrij rijdt. Bij veertien jaar schadevrij rijden, heeft schade zelfs helemaal geen gevolgen meer voor je korting. Sluit je pas een verzekering af, dan start je met vijftig procent korting.

Die korting kan oplopen tot maximaal 75 procent. Tevens heeft Univé pakketten. Heb je meerdere verzekeringen bij Univé lopen, dan maak je ook kans op kortingen. Voor elke Univé verzekering krijg je 1 procent korting op het totale premiebedrag.

De Tomos verzekering van Inshared

Inshared biedt je twee brommerverzekeringen aan: de basis WA en de allriskverzekering. De grootste verschillen tussen deze twee zijn de dekking en de prijs. Een WA verzekert je alleen tegen schade die je met je brommer aanricht bij andere personen of andermans spullen. De allrisk verzekert je ook tegen schade aan je eigen brommer. Daarom is deze verzekering over het algemeen een stuk duurder.

De kosten

De kosten van een bromfietsverzekering bij Inshared hangen van een aantal factoren af, namelijk: het type verzekering, het type brommer, het bouwjaar, de regio waar je woont, schadevrije jaren en je leeftijd. Zoals al eerder besproken zorgt de allriskverzekering ervoor dat je een hogere premie betaalt.

Ook het merk brommer en het bouwjaar zijn bepalend voor de premie. Een nieuwe brommer van een goed merk is bijvoorbeeld meer diefstalgevoelig dan een merkloze, oudere brommer. Je woonplaats is hiervoor ook tekenend.

Woon je in de stad en is er een grotere kans op ongelukken of vandalisme of diefstal, dan wordt je premie automatisch hoger hierdoor. Ben je een jongere bestuurder, dan heb je nog niet zoveel ervaring. Ook dit kan leiden tot meer schade en dus een hogere premie voor een verzekering voor jouw Tomos.

Tomos verzekering vergelijken in 2023!

Premies berekend met de volgende waarden: Piaggo Fly 4T, 13-09-1980, WA-dekking, 0 schadevrije jaren

verzekering voor brommer

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0,-
€ 150,-
€ 300,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 11,06

✓ Hulp bij schade door een ongeluk 

✓ Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)

Helm en accessoires zijn standaard meeverzekerd

bromfietsverzekeringen afsluiten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Eigen Risico

WA dekking: € 0,-
All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 14,96

Vervangend vervoer bij kapotte brommer

21% assurantiebelasting

✓ Dagelijks opzeggen van contract

bromfietsverzekering afsluiten

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 13,41

✓ Premie van HEMA is relatief laag

Premievoordeel door keuze eigen risico

✓ Makkelijke overstapservice gebruiken

bromfiets verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.9 / 10

Eigen Risico

€ 100,-

Alle soorten brommers?

Ja

Maandelijkse premie

€ 15,08

Meteen 50% no-claim korting

21% assurantiebelasting

✓ Aantrekkelijke premie voor 20+

Premies berekend met de volgende waarden: Piaggo Fly 4T, 13-09-1980, WA-dekking, 0 schadevrije jaren

Laatst geupdatet op 24/08/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort