Selecteer een pagina

Een vervangend toestel en de telefoonverzekering? Bekijk hier alle mogelijkheden

aug 21, 2019 | 0 Reacties

Het kan natuurlijk voorkomen dat je telefoon het niet meer doet, of nog erger gestolen is. Op dat moment ben je maar wat blij dat je een smartphoneverzekering hebt afgesloten, toch wil je natuurlijk zo snel mogelijk een nieuwe (tijdelijke) telefoon. Als de verzekeraar schade of diefstal vergoed dan kun je vragen om vervanging van je telefoon. Maar hoe zit dat nu precies? Krijg je ook een vervangend toestel, en wat zijn je rechten precies?

Ontvang je verplicht een vervangend toestel?

Nee, dat zie je duidelijk terug in de voorwaarden van een telefoonverzekering. Als het goed is heb je ooit voor deze voorwaarden getekend. Een verzekeraar is dus niet verplicht om je een vervangend toestel te leveren. Toch zijn er genoeg verzekeraars die dit wel doen, ondanks dat het nergens in de wet staat dat dit verplicht is.  Gebruik de verzekering vergelijker om hier direct achter te komen.

Soms zit er wel een eigenbelang bij de telefoonverzekeraar, ze bieden soms geen vervangend toestel aan omdat de reparatie vaak snel verloopt. Ook wil de telefoonverzekeraar de premie graag laag houden, als ze alle telefoons op voorraad moeten hebben stijgen de kosten onherroepelijk. Soms kan het zijn dat je een extra bijdrage moet betalen voor een vervangend toestel. Een paar euro per dag is dan niet ongezien.

Heb je een vervangend toestel echt nodig?

Tegenwoordig heeft iedereen een telefoon en het is een integraal onderdeel geworden van ons dagelijkse leven. Er zijn dus nog maar weinig mensen die zonder telefoon kunnen, iedereen is heel de dag aan het appen, bellen en internetten. Ook willen veel mensen gewoon altijd bereikbaar zijn of de beschikking hebben over een telefoon in nood.

Het kan daarom voorkomen dat mensen een vervangend toestel essentieel vinden. Leuk weetje, heb je een slimme koelkast? Dan zou je deze ook kunnen gebruiken om berichtjes te versturen, Het klinkt in onze oren wat gek.

Genoeg verzekeringen die vervangend toestel leveren

Er zijn dus verzekeringen die deze dienst gewoon leveren, neem het dus altijd mee in je keuze tijdens het bekijken van alle beschikbare telefoonverzekeringen. Krijg je geen vervangend toestel als je dit belangrijk vindt? Bedenk dan of deze verzekering wel geschikt is voor je.

Toch zijn er genoeg andere opties, je kunt bijvoorbeeld een toestel lenen van iemand, of een goedkoop tweedehands toestel kopen. Doorgaans gebruik je dit toestel toch maar voor een korte tijd tot je huidige toestel weer in ere hersteld is. Kies in ieder geval altijd voor telefoon verzekering vergelijken.

Aanbieders vergelijken in 2022!

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,49

✓ Premie betaling per maand

Afsluittermijn: 1 jaar na aankoop

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

nowinsure logo

Waardering

★★★★★ 

9.2 / 10

Eigen Risico

Minimaal € 10,-

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 5,21

 Geen poliskosten

Afsluitbaar tot 12 maanden na aankoop
 Maandelijks opzegbaar

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

€ 0

Wereldwijde dekking?

Ja

Maandelijkse premie

€ 6,49

✓ Tegen schade, verlies of diefstal

Verzeker heel je inboedel direct

✓ Inclusief assurantiebelasting (21%)

Laatst geupdatet op 15/09/2020 door Miriam