Selecteer een pagina

Vespa verzekering afsluiten in 2023 | Bekijk nu alle Vespa verzekeraars & vergelijk direct!

jul 18, 2020 | 0 Reacties

In Nederland is het verplicht om voor je Vespa een verzekering af te sluiten. Of je nu een Vespa Sprinter rijdt of een Vespa Primavera een basis WA-verzekering moet je afsluiten.

Het verschilt per verzekeraar welke pakketten aangeboden worden en wat de inhoud van die pakketten is. Tevens verschilt de premiehoogte en het te betalen eigen risico. Je kunt er voor kiezen om een scooterverzekering of een brommerverzekering af te sluiten voor je Vespa, dit is afhankelijk van welk soort kenteken dat je kiest.

Een verzekering voor je Vespa

Vespa is een Italiaans scootermerk, dat wereldwijd bekend raakte sinds de eerste scooter in 1954 geproduceerd werd. Nu is de Italiaanse scooter niet weg te denken uit het straatbeeld van alle landen ter wereld.

De scooters hebben een klassieke uitstraling met de moderne afwerkingen van deze tijd. Bij de aanschaf van een Vespa scooter is het verplicht om een WA-verzekering af te sluiten, zodra het kenteken op jouw naam staat. Maar wat is nu de beste verzekering voor je Vespa?

De basis WA-scooterverzekering

Over het algemeen kun je jouw Vespa verzekeren met een basis WA-scooterverzekering. De wettelijke aansprakelijkheid is verplicht in Nederland en is de goedkoopste scooterverzekering, die je kunt afsluiten. Bij deze WA-scooterverzekering ben je verzekerd tegen schade aan andere personen en diens bezittingen.

Overkomt je Vespa zelf iets door eigen schuld, dan wordt dit niet vergoed. Bij schuld van de tegenpartij kun je je wel verhalen op de verzekeraar van de tegenpartij. Naast de basis WA kun je nog drie uitgebreidere dekkingen kiezen: WA plus Diefstal, WA Diefstal en Brand, WA Diefstal, Brand en Aanrijding.

WA plus Diefstal

De naam zegt het eigenlijk al, maar met deze dekking is je Vespa verzekerd tegen diefstal. Aangezien Vespa een gerenommeerd scootermerk is, is het risico op diefstal groot en de kans op terugvinden klein.

Bij deze verzekeringsvorm stellen verzekeraars wel vaak voorwaarden, waar je aan moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld altijd aangifte doen bij de politie. Ook kan een verzekeraar eisen stellen aan de nachtstalling van je Vespa en de te gebruiken sloten.

WA Diefstal en Brand

Bij deze dekking ben je naast de WA verzekerd tegen diefstal en brand. Deze dekking biedt een ruimere dekking aan tegen een slechts iets hogere premie. Bij een aanrijding door je eigen schuld biedt deze verzekering echter geen dekking bij schade aan je Vespa.

WA Diefstal, Brand en Aanrijding

Het grote voordeel van deze uitgebreide dekking is dat je nu ook verzekerd bent tegen schade aan je eigen Vespa bij ongevallen, zoals aanrijdingen. Voor nieuwere scooters en oudere scooters met een hoge dagwaarde is deze dekking aan te raden. Aangezien het bij de WA Diefstal, Brand en Aanrijding een duurdere verzekering betreft, is het aan te raden om online de verschillende Vespa scooterverzekeringen eerst te vergelijken, alvorens deze af te sluiten.

Hieraan moet je ook denken bij afsluiten van een Vespa scooterverzekering

Naast de vier verschillende scooterverzekeringen, moet je ook denken aan andere verzekeringen, die je dekken tijdens het rijden op je Vespa. Er is de ongevallen opzittenden scooterverzekering, opdat bestuurder en passagier verzekerd zijn bij een ongeval tegen blijvende invaliditeit en zelfs overlijden.

Ook heb je nog de schadeverzekering opzittenden scooterverzekering, die weer iets uitgebreider is in dekking dan de ongevallen opzittenden scooterverzekering. Dan heb je nog de rechtsbijstand scooterverzekering voor wanneer je juridische hulp nodig hebt voor het verhalen van schade op de tegenpartij bij een conflict.

Verzekeren van je Vespa

Bij het verzekeren van je Vespa spelen een aantal zaken een rol. Ten eerste is de leeftijd van je scooter van belang. Voor nieuwe Vespa’s en jonge tweedehands Vespa’s wordt veelal gekozen voor de meest uitgebreide dekking, want je wilt niet het risico lopen dat je bij schade zelf voor de kosten moet opdraaien.

Verder is de dagwaarde van de scooter van belang. Een Vespa heeft meestal een hogere dagwaarde dan andere merken scooters. De dagwaarde is de waarde van je scooter op dit moment. Als laatste speelt natuurlijk je financiële situatie een rol. Je wil niet te veel betalen voor je verzekering.

Kosten van je Vespa verzekering

Hoeveel je moet betalen voor je scooterverzekering verschilt per verzekeraar. Gemiddeld kost een verzekering voor je Vespa zes euro per maand. De hoogte van de te betalen premie is afhankelijk van je leeftijd en je dekking. De premie voor een Vespaverzekering kun je naast per maand ook jaarlijks voldoen voor lagere premiekosten en hogere kortingen. Ook bij opbouw van schadevrije jaren kan de premie van je Vespa verzekering afnemen.

Verschillende Vespa verzekeraars

Welke Vespaverzekering bij je past, ligt helemaal aan je eigen situatie en wensen. Er zijn een aantal bekende verzekeraars, die je een (Vespa) scooterverzekering, kunnen aanbieden, zoals Unigarant (ANWB), Univé en Inshared. Sommige verzekeraars bieden nog geen scooterverzekeringen aan, zoals FBTO en AEGON.

Je Vespa verzekeren bij Unigarant

Unigarant is een dochtermaatschappij van ANWB. De Vespaverzekering die Unigarant je aanbiedt, krijg je voor een verrassend lage prijs. Bij Unigarant heb je de algemene WA-scooterverzekering en daarnaast de uitgebreide dekkingen Diefstal en Aanrijding. Verder heb je nog aanvullende dekkingen, zoals verhaalrechtsbijstand en meeverzekeren accessoires.

De te betalen premie is afhankelijk van de waarde van je Vespa, het type Vespa en de plaats waar je woont. Bij schade geldt een standaard eigen risico van €125. Verder kun je je eigen risico aanpassen. Hoe hoger het eigen risico, hoe hoger de korting op je premie.

Overige voordelen van Unigarant

Wordt je Vespa in het eerste jaar na aanschaf gestolen of rijd je hem total loss, dan krijg je je volledige aankoopbedrag terug. Deze aanschafwaardegarantie kun je uitbreiden tot drie jaar. Bij Unigarant loopt tevens je no-claimkorting in vier jaar op tot maar liefst 75 procent. In je eerste jaar start je met 55 procent.

Daarnaast biedt Unigarant je pechhulp aan voor pech met je Vespa, wanneer je onderweg bent. Bij Unigarant kun je in termijnen betalen, waarbij geldt dat hoe langer de termijn, hoe lager de toeslag.

Univé verzekert je Vespa

Bij Univé kun je ook een scooterverzekering afsluiten. Sluit je deze af krijg je meteen een no-claimkorting van 55 procent, zelfs al heb je nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Bij Univé heb je drie verzekeringspakketten: de WA, de WA+ en de Allrisk. De WA is wat betreft prijs het meest gunstig. In tabel 5 zie je de drie pakketten met bijbehorende dekking.

Tabel 1. Drie scooterverzekeringen Univé met bijbehorende dekking

WAWA+Allrisk
Schade aan andermans eigendommenSchade aan anderen en andermans bezittingenWA
Schade aan andere personenSchade aan andere personenWA+
Diefstal Uitbreidbaar met 1 jaar aanschafwaardegarantie
Scooteraccessoires meeverzekerd tot €150Scooteraccessoires meeverzekerd tot €150

Kosten bij Univé

Er geldt bij Univé een eigen risico van €100 per gebeurtenis. Daarnaast kun je korting krijgen, wanneer je langer schadevrij rijdt. Sluit je pas een verzekering af, dan start je meteen met 55 procent korting.

Die korting kan oplopen tot maximaal 75 procent. Tevens heeft Univé verzekeringspakketten. Heb je meerdere verzekeringen bij Univé lopen, dan maak je ook kans op kortingen. Voor elke Univé verzekering krijg je 1 procent korting op het totale premiebedrag.

Overige Univé scooterverzekeringen

Naast de drie scooterverzekeringen is het ook raadzaam de volgende verzekeringen in acht te nemen:

 • Univé Pechhulp: de haalservice en brengservice van Univé. Deze haalt je op, wanneer je ergens in Nederland strandt met pech.
 • Opzittende verzekering: keert bij ongevallen een vergoeding uit bij blijvende invaliditeit of overlijden van jou of je passagier.
 • Rechtshulp Verkeer: deskundige juridische bijstand bij betrokkenheid juridisch conflict, dat veroorzaakt is terwijl je op je scooter reed.

Met Inshared je Vespa verzekeren

Bij Inshared heb je een scooterverzekering met een lage premie. Inshared biedt twee verzekeringen aan: de WA en de Allrisk. Voor een Allrisk wordt meestal gekozen, wanneer de scooter jonger is dan vier jaar. Kosten bij zo’n nieuw model kunnen namelijk hoog oplopen.

Tevens is de kans op diefstal beduidend groter bij een nieuwe scooter. Bij de Allrisk scooterverzekering zijn de accessoires, die op je Vespa gemonteerd zijn, standaard meeverzekerd. Denk hierbij aan helmen, windschermen en sloten. Tabel 6 toont de verschillen tussen de WA en de Allrisk.

Tabel 2. Scooterverzekeringen bij Inshared en bijbehorende dekkingen

DekkingWAAllrisk
Schade aan anderenJaJa
Schade aan je scooterNeeJa
Je scooter is gestolenNeeJa
Schade door stormNeeJa
Botsing met bijvoorbeeld een dierNeeJa
Brandschade, neerslagschadeNeeJa
Vergoeding vervangend vervoerNeeJa

Eigen risico bij Inshared?

Vindt er schade plaats aan zaken die vallen onder de WA-dekking van je Vespa, dan betaal je geen eigen risico. Valt de schade onder de allrisk, dan geldt bij ieder schadeclaim €250 eigen risico. Door deze vrij hoge eigen risico houdt Inshared de maandelijkse premie laag.

Vespa verzekering vergelijken in 2023

scooter online verzekeren

Waardering

★★★★★ 

8.0 / 10

Eigen Risico

 • € 0,-
 • € 150,-
 • € 300,-

Alle soorten scooters?

Motorvoertuigen tot 50CC

Maandelijkse premie

€ 4,79

✓ Hulp bij schade door een ongeluk

✓ Tot 1 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug bij total loss en diefstal (bij WA+ Beperkt Casco en All Risk)

Helm en accessoires standaard meeverzekerd

scooter verzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.7 / 10

Eigen Risico

10 % van schadebedrag

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,14

Relatief lage premie

Premievoordeel door keuze eigen risico

Kwalitatieve overstaphulp

scooter verzekeringen vergelijken

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Eigen Risico

 • WA dekking: € 0,-
 • All Risk dekking: € 250,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,53

Vervangend vervoer

Gemonteerde accessoires en helm meeverzekerd

✓ Dagelijks opzegbaar

online scooter verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Eigen Risico

100,-

Alle soorten scooters?

Ja

Maandelijkse premie

€ 4,86

Direct 50% no-claimkorting

Schade? 24/7 hulp via de Univé Alarmcentrale

✓ Gunstige 20+ premie

Laatst geupdatet op 24/08/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort