Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Hydrotherapie vergoeding (2021)

Hydrotherapie is een behandelingsmethode die wordt toegepast bij personen met chronische aandoeningen of ziektes. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een combinatie tussen warmte, drijfvermogen en massage.

Het warme water zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden, waardoor de bloedtoevoer naar aangetast weefsel makkelijker en beter verloopt. Dit zal in combinatie met de aanvoer van zuurstof het herstel van bepaalde spieren in het lichaam bevorderen.

Het is daarom een ideale vorm van therapie voor personen die buiten het water moeite hebben met bewegen en/of trainen. Verder gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de hydrotherapie vergoeding vanuit de zorgverzekering.

hydrotherapie

Vergoeding hydrotherapie vanuit de zorgverzekering

Hydrotherapie is een vorm van therapie die zeer geschikt is voor personen met chronische ziektes of aandoeningen. De kosten voor hydrotherapie hoeven niet heel duur te zijn, maar deze kunnen wel oplopen wanneer je een volledig behandelingstraject volgt.

Helaas worden deze kosten niet vergoed vanuit de basisverzekering en is het alleen mogelijk om hier een aanvullende verzekering voor af te sluiten.

  • Om in aanmerking te komen voor een hydrotherapie vergoeding is het noodzakelijk dat je een aanvullende verzekering afsluit. Hierbij is het wel van belang dat de aanvullende verzekering een speciale dekking biedt voor hydrotherapie.

Bij de meeste verzekeraars zullen deze aanvullende modules een volledige vergoeding geven tot een maximaal bedrag per jaar. Dit bedrag varieert ergens tussen de €50 en €250 per jaar.

Het is daarom slim om verschillende zorgverzekeraar met elkaar te vergelijken om een goede keuze te maken.

Vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken

Ben jij op zoek naar een aanvullende zorgverzekering met een dekking voor hydrotherapie? Neem dan een kijkje in het overzicht op deze pagina. Hier zie je namelijk direct hoe hoog de hydrotherapie vergoeding is per verzekeraar.

Daarnaast weet je ook gelijk wat de kosten zijn, zodat je een goede keuze kunt maken voor een passende zorgverzekering. Door verzekeraars te vergelijken bespaar je niet alleen een hoop geld, maar ook een hoop tijd die je kunt besteden aan andere belangrijke zaken.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 28/11/2020