Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Kinderopvang bij ziekenhuisopname vergoeding (2021)

Het kan zomaar gebeuren dat je in het ziekenhuis terecht komt door een ongeval of een geplande operatie. Wanneer je dan kinderen hebt kan het lastig worden om voor hen te zorgen.

Vooral wanneer je langere tijd in het ziekenhuis moet blijven. Daarnaast kan het ook zo zijn dat je kind zelf te ziek is om naar de reguliere kinderopvang te gaan. In dit soort gevallen kun je aanspraak maken op de kinderopvang bij ziekenhuisopname vergoeding.

Deze wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed en daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de vergoeding kinderopvang na ziekenhuisopname.

kinderopvang bij ziekenhuisopname

Kinderopvang bij ziekenhuisopname vergoeding vanuit een aanvullende verzekering

De vergoeding kinderopvang na ziekenhuisopname wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Daarom is het van belang dat je hier een aanvullende dekking voor afsluit.

De kosten en vergoedingen verschillen sterk per verzekeraar. Daarom is het slim om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken door gebruik te maken van het overzicht op deze pagina.

Daarnaast gelden er wel een aantal voorwaarden om daadwerkelijk in aanmerking te komen voor de vergoeding, namelijk:

  • De vergoeding voor kinderopvang geldt alleen voor kinderen tot een bepaalde leeftijd (verschilt per verzekeraar)
  • De uren van de reguliere kinderopvang die al waren afgesproken worden mogelijk niet vergoed
  • De gastouder of het kinderopvangtehuis dient te staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang
  • De vergoeding wordt pas uitgekeerd na een aantal opeenvolgende dagen van opname

Dit zijn aantal voorwaarden die verzekeraars kunnen stellen aan de verzekerde om in aanmerking te komen voor de vergoeding kinderopvang na ziekenhuisopname.

Om er zeker van te zijn welke voorwaarden worden gesteld is het slim om een kijkje te nemen in de polisvoorwaarden. 

Vergoedingen per zorgverzekeraar bekijken

Heb je kinderen en ben je bang dat je ooit een keer in het ziekenhuis beland en niet meer voor kinderen kunt zorgen?

Dan kan het verstandig zijn om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Met een aanvullende dekking kun je namelijk de kosten voor kinderopvang na een ziekenhuisopname verzekeren.

Hierdoor weet je zeker dat je kinderen goed worden verzorgt wanneer jij er even niet voor ze kunt zijn. Wij hebben daarom hieronder een overzicht gemaakt van de kosten en vergoedingen per verzekeraar, zodat je eenvoudiger een keuze kunt maken.

Bovenstaande tabellen en overzichten dienen als indicatie voor de vergoeding via de zorgverzekeraars. Aan de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Verzekering-winkel aanvaard geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele fouten en onjuistheden.

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 29/11/2020