Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Zorgverzekeraars vergelijken in 2021

N

100% onafhankelijke vergelijking

N

Vergelijk op prijs, kwaliteit & inhoud

N

Binnen 3 minuten bespaard

Zorgverzekeraar overzicht & reviews in 2023

Op zoek naar een zorgverzekeraar in 2021 welke het beste aansluit bij jouw zorgeisen- en wensen? Daarbij ook de scherpste premie bemachtigen? Je bent bij Verzekering-winkel op de goede plek aangekomen!

Op deze pagina hebben we alle zorgverzekeraars in Nederland uiteengezet op basis van de premie, aanbod en beoordelingen. Meer informatie over de zorgverzekeraar? Neem eens een kijkje naar de uitgebreide review!

Verschillende zorgverzekeraars verdeeld over 9 moedermaatschappijen

U

De gemiddelde score van alle zorgverzekeraars volgens de Consumentenbond

Personen zijn overgestapt middels onze objectieve vergelijker

Zorgverzekeraars reviews

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars in Nederland. Benieuwd naar meer informatie over een specifieke verzekeraar? Neem snel een kijkje naar de bijbehorende review.

Promovendum

De Friesland

De Amersfoortse

Zilveren Kruis

Salland

HollandZorg

National Academic

United consumers

ZorgDirect

Averó Achmea

Rabobank

Uit welke zorgverzekeraars kan ik kiezen?

In Nederland kun je in 2023/2021 terecht bij 11 zorgverzekeraars welke fungeren als moedermaatschappij. Je kunt deze partijen, ook wel concerns genoemd, zien als de risicodragers voor één of meerdere labels, volmachten of verzekeraars.

Alle zorgverzekeraars zijn voorzien van een zogenaamde UZOVI code welke dienen ter identificatie. Je zult dit begrip zien terugkomen in onderstaande tabellen

Veel mensen weten het niet, maar gemiddeld 85% van de mensen die verplicht zijn om een basisverzekering af te sluiten kiezen voor 4 van deze 11 moedermaatschappijen. Dit zijn:

 • Menzis
 • VGZ
 • CZ
 • Zilveren Kruis (Achmea)

Wellicht heb je wat vragen bij begrippen zoals “labels“, “volmachten” en “verzekeraars“. Zorgverzekeraars opereren op verschillende manieren, hier slaan deze begrippen dan ook op terug. Hieronder hebben de begrippen overzichtelijk voor je uiteengezet. Zo weet je precies waar je aan toe bent!

Labels

Je kunt een label zien als een onderdeel van een verzekeraar of organisatie. Ze kenmerken zich voornamelijk door het hanteren van een eigen klantenservice. Wel wordt de bedrijfsvoering en het inkoopbeleid vaak centraal aangestuurd en vindt er vanuit het label weinig tot geen inspraak plaats op deze twee gebieden.

Volmacht

Naast labels kent Nederland ook een aantal succesvolle volmachten. Goed om te weten is dat deze organisaties geen zorgverzekeraars zijn. Ze genieten namelijk een rol waarin zorgverzekeringen, zowel basis als aanvullend, van andere verzekeraars worden aangeboden. Daarnaast ligt de verantwoordelijk voor de administratie van lopende verzekeringen en het afhandelen van schadeclaims ook bij deze volmacht.

Volmachten verkopen als het ware verzekeringsproducten voor andere verzekeraars en nemen hierbij een aantal operationele diensten over.

Zorgverzekeraars

Het overgrote deel van de zorgverzekeraars in Nederland opereert volledig zelfstandig. Bij deze partijen is een eigen klantenservice en inkoopbeleid de standaard. Echter zijn deze zorgverzekeraars geen risicodragers.

Concern Achmea

De keuze voor verzekeraar Achmea is een betrouwbare. Het is momenteel de grootste partij in ons land en telt onder nabij de 15.000 werknemers. Dit zien we ook terug in de zorgverzekering markt, ze zijn namelijk met trots marktleider.

Met een klantenbestand met een grootte van meer dan 5 miljoen klanten en een marktaandeel van maar liefst 30% kiezen steeds meer mensen voor één van de labels van dit grote concern.

De koploper van dit concern, het Zilveren Kruis, telt 3,5 miljoen verzekerden en is dan ook met het volle recht de grootste verzekeraar van Achmea. Interpolis en FBTO vallen ook onder het concern. Verder is het goed om te weten dat het het Zilveren Kruis als risicodrager fungeert voor De Friesland & Interpolis.

Welke verzekeraars vallen onder Achmea?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern Achmea vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
De FrieslandVerzekeraar3358Lees meer
FBTOVerzekeraar3351Lees meer
Pro LifeLabel van Zilveren Kruis3311Lees meer
InterpolisVerzekeraar3313Lees meer
Zilveren Kruis ZieZoLabel van Zilveren Kruis3311Lees meer
Zilveren KruisHoofdconcern & verzekeraar3311Lees meer

Concern ASR

Je zult wellicht niet direct aan ASR denken bij zorgverzekeringen. Dit is niet gek, het is namelijk een grote verzekeraar in de Nederlandse markt. Zo ook op het gebied van zorg. Het marktaandeel van ASR wordt gewaardeerd op ongeveer 2 procent.

ASR is actief op de markt onder twee labels in de zorgmarkt, Ditzo en De Amersfoortse. Ditzo postioneert zich vooral als budget verzekeraar met een zeer voordelige basisverzekering. Daarentegen biedt De Amersfoortse weer volop keuze voor aanvullende zorgbehandelingen.

Welke verzekeraars vallen onder ASR?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern ASR vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
De AmersfoortseASR Ziektekosten label9018Lees meer
DitzoASR Ziektekosten label3336Lees meer

Concern CZ

Zorgverzekeraar CZ is een waarborgmaatschappij zonder winstoogmerk. De partij is dan ook niet voor niets de op twee na grootste zorgverzekeraar in ons land. Het concern CZ groep beheert CZ, CZdirect en Just.

Ook fungeert CZ als rol van risicodrager voor onder andere Nationale Nederlanden en OHRA. Grote kans dat je vaker van deze organisaties hebt gehoord, wellicht heb je er een andere verzekering lopen?

Met een marktaandeel van 20,4 procent in 2019 en een klantenbestand van 3,5 miljoen verzekerden is het een betrouwbare partij voor gedegen zorg.

Welke verzekeraars vallen onder CZ?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern ASR vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
CZVerzekeraar & hoofdconcern9664Lees meer
CZdirectLabel van CZ9664Lees meer
JustLabel van CZ9664Lees meer
Nationale NederlandenVerzekeraar9664Lees meer
OHRAVerzekeraar9664Lees meer

Concern DSW

Het concern DSW is in de zorgmarkt een relatief kleine speler, maar speelt wel degelijk een grote rol. Ieder jaar is DSW de eerste verzekeraar welke haar premies voor het volgende verzekeringsjaar bekend maakt.

Het klantenbestand van onder nabij de 600.000 personen is onderverdeeld onder 3 labels, namelijk StadHolland, InTwente en DSW. Hierbij neemt DSW het grootste deel van het klantenbestand op zich.

Welke verzekeraars vallen onder DSW ?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern DSW vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
DSWVerzekeraar & hoofdconcern7029Lees meer
InTwenteLabel van DSW3344Lees meer
Stad HollandVerzekeraar7037Lees meer

Concern ENO

Eno is met een marktaandeel van 0,9% het kleinste concern in ons land. Daarentegen bestaat de verzekeraar al enorm lang, sinds 1860!

In de zorgtak valt er 1 zorgverzekeraar onder het concern Eno. Dit is Salland, met hieronder een label genaamd ZorgDirect.

Welke verzekeraars vallen onder Eno?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern Eno vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
SallandVerzekeraar3347Lees meer
ZorgdirectLabel van Salland3347Lees meer

Concern Eucare

Maak kennis met een nieuw concern in de Nederlands zorgmarkt, genaamd Eucare. Het concern is afkomstig uit Malta en biedt een aantal gunstige dekkingen. De 2 basisverzekeringen met aanvullende dekkingen lopen via volmacht Aevitae.

Aevitae heeft veel ervaring en is volmacht voor ASR Ziektekosten en VGZ.

Welke verzekeraars vallen onder Eucare?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern Eucare vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
AevitaeVolmacht voor Eucare3360Lees meer

Concern IptiQ

Ook IptiQ heeft haar intrede gedaan in de Nederlandse zorgmarkt en is daarmee relatief nieuw. Het neemt dan ook maar 1,2% van het marktaandeel. IptiQ is onderdeel van Swiss Re, de moedermaatschappij afkomstig uit Zwitserland. Grote kans dat je de labels van IptiQ al eens bent tegen gekomen.

IptiQ draagt drie labels onder zich, namelijk Promovendum, Besured, National Academic.

Welke verzekeraars vallen onder IptiQ?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern IptiQ vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
PromovendumLabel van IptiQ3353Lees meer
National AcademicLabel van IptiQ3353Lees meer
BesuredLabel van IptiQ3353Lees meer
AONVerzekeringsmakelaar3362Lees meer

Concern Menzis

Met een klantenbestand van 2,3 miljoen personen staat concern Menzis op de derde plek voor de titel “grootste zorgverzekeraar”. Daarnaast streeft de organisatie een beleid na welke niet is gericht op het maken van winst. Voornamelijk in de noordelijke provincies is Menzis goed vertegenwoordigd.

Menzis Groep is onder haar eigen naam actief als zorgverzekeraar. Een andere verzekeraar onder Menzis Groep is Anderzorg. Verder is de organisatie risicodrager voor het label HEMA en is een collectiviteitslabel van kracht onder de naam PMA.

Welke verzekeraars vallen onder Menzis?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern Menzis vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
AnderzorgVerzekeraar3333Lees meer
HEMALabel van Menzis3332Lees meer
PMALabel van Menzis3332Lees meer
MenzisVerzekeraar & hoofdconcern3332Lees meer

Concern ONVZ

ONVZ is een verzekeringsconcern welke zich volledig heeft toegegepitst op zorgverzekeringen. Het kent dan ook een klantenbestand van 450.000 verzekerden welke worden ondergebracht onder drie verschillende labels onder de namen ONVZ, VvAA en PNOzorg.

Welke verzekeraars vallen onder ONVZ?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern ONVZ vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
ONVZVerzekeraar & hoofdconcern3343Lees meer
PNOzorgLabel van ONVZ3343Lees meer
VvAALabel van ONVZ3343Lees meer

Concern VGZ

VGZ bestiert een trotse tweede plek in de race voor grootste zorgconcern in Nederland. Met een klantenbestand van maar liefst 4 miljoen personen is het een partij met labels waar je zeker al een keer van hebt gehoord.

Net als een aantal andere zorgconcern is VGZ een organisatie zonder winstoogmerk. Haar zorgverzekeringen worden aangeboden middels volmachten, verzekeraars en labels. VGZ zelf Bewuzt, IZA, IZZ en Univé.

Welke verzekeraars vallen onder VGZ?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern VGZ vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
BewuztLabel van VGZ7095Lees meer
IZAVerzekeraar3334Lees meer
IZZ (VGZ voor de zorg)Label van VGZ7095Lees meer
UnivéVerzekeraar0101Lees meer
ZekurLabel van Univé0101Lees meer
Zekur (Gewoon Zekur polis)Label van Univé3361Lees meer
VGZVerzekeraar & hoofdconcern7095Lees meer
UMCVerzekeraar0736Lees meer
United ConsumersLabel/collectief van VGZ7095Lees meer

Concern Zorg en Zekerheid

Zorg en Zekerheid is in Nederland een klein concern en voornamelijk actief in de regio Leiden. Ze bieden haar klanten drie verschillende basisverzekeringen met een brede keuze aan aanvullende dekkingen.

Welke verzekeraars vallen onder Zorg en Zekerheid?

Hieronder vind je een overzicht van alle zorgverzekeraars welke onder het concern Zorg en Zekerheid vallen. Daarnaast zie je de bijbehorende UZOVI code. Meer weten? Druk op lees meer in de tabel om de review te lezen.

NaamClassificatieUZOVI codeReviews
AZVZLabel van Zorg en Zekerheid7085Lees meer
Zorg en ZekerheidVerzekeraar & hoofdconcern7085Lees meer

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 22/11/2020

 • adana escort
 • adana bayan escort
 • adıyaman escort
 • adıyaman bayan escort
 • afyon escort
 • afyon bayan escort
 • amasya escort
 • amasya bayan escort
 • aksaray escort
 • aksaray bayan escort
 • antalya escort
 • antalya bayan escort
 • bilecik escort
 • bilecik bayan escort
 • bingöl escort
 • bingöl bayan escort
 • bitlis escort
 • bitlis bayan escort
 • burdur escort
 • burdur bayan escort
 • çanakkale escort
 • çanakkale bayan escort
 • çankırı escort
 • çankırı bayan escort
 • diyarbakır escort
 • diyarbakır bayan escort
 • düzce escort
 • düzce bayan escort
 • elazığ escort
 • elazığ bayan escort
 • eskişehir escort
 • eskişehir bayan escort
 • giresun escort
 • giresun bayan escort
 • kahramanmaraş escort
 • maraş bayan escort
 • kayseri escort
 • kayseri bayan escort
 • konya escort
 • konya bayan escort
 • kütahya escort
 • kütahya bayan escort
 • manisa escort
 • manisa bayan escort
 • osmaniye escort
 • osmaniye bayan escort
 • sakarya escort
 • sakarya bayan escort
 • samsun escort
 • samsun bayan escort
 • uşak escort
 • uşak bayan escort
 • van escort
 • van bayan escort
 • zonguldak escort
 • zonguldak bayan escort
 • trabzon escort
 • trabzon bayan escort
 • sivas escort
 • sivas bayan escort
 • tekirdağ escort
 • tekirdağ bayan escort
 • ankara escort
 • ağrı escort
 • ardahan escort
 • artvin escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bartın escort
 • batman escort
 • bayburt escort
 • bolu escort
 • çorum escort
 • denizli escort
 • edirne escort
 • erzincan escort
 • erzurum escort
 • gaziantep escort
 • gümüşhane escort
 • hakkari escort
 • hatay escort
 • ığdır escort
 • izmir escort
 • karabük escort
 • karaman escort
 • kars escort
 • kastamonu escort
 • kırıkkale escort
 • kırklareli escort
 • kırşehir escort
 • kilis escort
 • izmit escort
 • mardin escort
 • mersin escort
 • muğla escort
 • muş escort
 • nevşehir escort
 • niğde escort
 • ordu escort
 • rize escort
 • siirt escort
 • sinop escort
 • urfa escort
 • şırnak escort
 • tokat escort
 • tunceli escort
 • yalova escort
 • yozgat escort
 • adana escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • aydın escort
 • balıkesir escort
 • bursa escort
 • çanakkale escort
 • denizli escort
 • elazığ escort
 • erzurum escort
 • eskişehir escort
 • gaziantep escort
 • izmir escort
 • bursa escort
 • ankara escort
 • antalya escort
 • istanbul escort
 • konya escort
 • mersin escort
 • samsun escort
 • maltepe escort
 • van escort
 • eskisehir escort
 • mersin escort
 • alanya escort
 • adana escort
 • atasehir escort
 • atasehir escort
 • ankara escort
 • tuzla escort
 • bursa escort
 • manavgat escort
 • istanbul escort
 • erzurum escort
 • samsun escort
 • giresun escort
 • buca escort
 • gaziantep escort
 • kayseri escort
 • malatya escort
 • konya escort
 • trabzon escort
 • didim escort
 • malatya escort
 • urfa escort
 • diyarbakir escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • izmir escort
 • adana escort
 • sincan escort
 • hatay escort
 • gebze escort
 • van escort
 • maltepe escort
 • canakkale escort
 • umraniye escort
 • ordu escort
 • izmir escort
 • balikesir escort
 • bahcelievler escort
 • elazig escort
 • kartal escort
 • alanya escort
 • batman escort
 • bursa escort
 • sakarya escort
 • izmir escort
 • ankara escort
 • gaziantep escort
 • diyarbakir escort
 • adana masoz
 • kocaeli escort
 • denizli escort
 • erzurum escort
 • antalya escort
 • adana escort
 • corlu escort
 • marmaris escort
 • izmir escort
 • tekirdag escort
 • kutahya escort
 • sancaktepe escort
 • afyon escort
 • esenyurt escort
 • eskort ankara
 • tokat escort
 • giresun escort
 • atasehir escort
 • cerkezkoy escort
 • basaksehir escort
 • kayseri masoz
 • diyarbakir escort
 • yalova escort
 • manisa escort
 • trabzon escort
 • aydin escort
 • ankara escort
 • izmir escort
 • aksaray escort
 • fatih escort
 • sivas escort
 • gaziantep escort
 • kahramanmaras escort