Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
Studenten Goed Verzekerd

7,3

071 – 751 00 36

Postbus 444 2300,
AK Leiden

Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering

 • Vergoeding 75% 75%
 • Premie 70% 70%
 • Service 70% 70%
 • Zorgkeuze 75% 75%

Meer weten?

Meer te weten komen over de Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

Studenten Goed Verzekerd

Studenten Goed Verzekerd review 2021

door | 13 okt, 2020 | 0 Reacties

De Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering is een speciale verzekeraar die in 2006 is opgericht door twee studentenorganisaties. Zo hebben de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en Het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) samen het initiatief genomen om een zorgverzekering voor studenten aan te bieden.

Vandaar dat deze zorgverzekering ook speciaal is bedoeld voor studenten aan hogescholen en universiteiten. Hierdoor wordt het mogelijk voor studenten om een goede zorgverzekering af te sluiten tegen een relatief lage premie. Zorg vergelijken is dan ook altijd aan te raden!

Handig wanneer je veel tijd bezig bent met school en nauwelijks tijd hebt voor een (bij)baan. Bovendien is het initiatief Student Goed Verzekerd tegenwoordig ondergebracht bij zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

vvaa zorgverzekering 2020

De basisverzekering van StudentenGoedVerzekerd

In Nederland is het verplicht om een basisverzekering af te sluiten als je 18 jaar of ouder bent. De overheid bepaald ieder jaar weer opnieuw welke zorg er wordt vergoed vanuit deze basisverzekering. Daarnaast bepalen ze ook direct de hoogte van de vergoedingen en de hoogte van het eigen risico.

Het eigen risico bedraagt in 2023 €385,- per jaar. Dit is het bedrag dat jezelf eerst moet betalen voor zorg vanuit de basisverzekering. Bij StudentenGoedVerzekerd heb je de keuze uit 3 verschillende basisdekkingen, namelijk een budget-, natura- en restitutiepolis.

Met een budgetpolis heb je een beperkt aantal zorgverleners waar je terecht kunt voor een volledige vergoeding. Sluit je een naturapolis af?

Dan heb je ook te maken met gecontracteerde zorgverleners, maar dit zijn er wel meer dan bij de budgetpolis. Wil je volledige keuzevrijheid? Sluit dan een restitutiepolis af. Hiermee kun je namelijk terecht bij iedere zorgverlener voor een volledige vergoeding.

De aanvullende verzekeringen

Naast de basisverzekering van Studenten Goed Verzekerd is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee breidt je de basisdekking uit met zorg die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Daarnaast betaal je voor de zorg vanuit een aanvullende dekking geen eigen risico. Bij Studenten Goed Verzekerd heb je de keuze uit 4 aanvullende- en 4 tandartsverzekeringen die dekking bieden voor onverwachtse zorgkosten.

Denk hierbij aan kosten voor fysiotherapie, tandarts en alternatieve geneeswijzen. Hieronder zie je precies welke aanvullende verzekeringen worden aangeboden door Student Goed Verzekerd.

 • Aanvullend 1 Ster
 • Aanvullend 2 Sterren
 • Aanvullend 3 Sterren
 • Aanvullend 4 Sterren
 • Tand 1 Ster
 • Tand 2 Sterren
 • Tand 3 Sterren
 • Tand 4 Sterren

Dit zijn de aanvullende verzekering die je kunt afsluiten naast de basisverzekering van StudentenGoedVerzekerd. Het aantal sterren geeft aan hoe uitgebreid de dekking is.

Zo wordt er bij 4 sterren meer vergoed dan bij 1 ster. Maak voor jezelf de keuze welke zorg je denkt nodig te hebben en welke vergoedingen daarbij passen.

Wat zijn de Studenten Goed Verzekerd voorwaarden?

Er zijn een aantal Studenten Goed Verzekerd voorwaarden waar je aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor recht op zorg. Hierbij gaat het vooral om de verplichtingen die je hebt.

Zo dien je jezelf aan bepaalde richtlijnen te houden om recht te hebben op een vergoeding. Hieronder hebben wij een aantal van belangrijkste voorwaarden voor jou onder elkaar gezet:

 • Geef altijd de juiste informatie door
 • Zorg ervoor dat nota’s uiterlijk binnen 12 maanden na afloop van het kalender jaar worden gedeclareerd
 • Veranderd er iets in jouw persoonlijke situatie? Geef dit dan binnen 1 maand door
 • Betaal de premie op tijd
 • Je hebt geen recht op zorg als je de zorgafspraken niet nakomt

Zoals je ziet gelden er een aantal belangrijke voorwaarden bij StudentenGoedVerzekerd om in aanmerking te komen voor zorg. Voor de volledige voorwaarden van de zorgverzekeraar neem je een kijkje op het polis blad.

De belangrijkste voordelen van StudentenGoedVerzekerd

Kies je voor de Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering? Dan brengt dat heel wat voordelen met zich mee.

Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder voor jou op een rijtje gezet. Zo zie jij direct waarom het een verstandig keuze zou kunnen zijn om te kiezen voor deze zorgverzekeraar.

 • Ontvang 5% korting op de basisverzekering
 • Krijg een gratis studenten dekking bij het afsluiten van een aanvullende verzekering
 • Keuze uit 4 aanvullende- en 4 tandartsverzekeringen
 • Sluit de verzekering eenvoudig online af
 • Regel al jouw zorgzaken online of via de app

Dit zijn een aantal belangrijke voordelen waar je gebruik van kunt maken bij de Student Goed Verzekerd zorgverzekering. Benieuwd of deze zorgverzekeraar daadwerkelijk bij jou past? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina en kom erachter.

Vergelijk Studenten Goed Verzekerd & alternatieven

Wil je de Studenten Goed Verzekerd zorgverzekering graag vergelijken met andere zorgverzekeraars? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle verstrekkers van zorgverzekeringen met elkaar op kosten, zorgkeuze en prijs/kwaliteit verhouding.

Daarnaast is het mogelijk om jouw persoonlijke wensen aan te geven, waardoor het nog eenvoudiger wordt om een passende zorgverzekering te vinden. Bovendien bespaar je een hoop tijd en geld door verzekeraars te vergelijken en weet je ook zeker dat je een verzekering afsluit die aansluit op jouw zorgwensen.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 13/10/2020