Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
just zorgverzekering

7,5

(020) 586 66 66

Zekeringstraat 17A, 1014 BM Amsterdam

AZVZ zorgverzekering

 • Vergoeding 75% 75%
 • Premie 85% 85%
 • Service 85% 85%
 • Zorgkeuze 80% 80%

Meer weten?

Meer te weten komen over de AZVZ zorgverzekering? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

AZVZ zorgverzekering review 2021

door | 23 sep, 2020 | 0 Reacties

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe zorgverzekering voor volgend jaar? Dan kan de AZVZ zorgverzekering een goede keuze zijn. Daarom gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over de kosten, voordelen en mogelijkheden van deze zorgverzekeraar.

Op deze manier hopen wij jou voldoende te kunnen informeren om vervolgens een goede keuze te maken. AZVZ is een zorgverzekeraar die zich vooral richt op personen in de maritieme sector.

Dit zijn personen die werkzaam zijn in de scheepsvaart, zoals een kapitein, havenmedewerker of machinist van een schip. Dus ben jij werkzaam in deze sector en wil jij jouw werknemers of gezinsleden goed verzekeren? Dan ben je bij de AZVZ zorgverzekering aan het juiste adres.

azvz zorgverzekering

De basisverzekering van de AZVZ zorgverzekering

Een basisverzekering is verplicht voor Nederlanders van 18 jaar of ouder. Hiermee ben je verzekerd voor de meest voorkomende zorg zoals een bezoek aan de huisarts of spoedeisende hulp. Deze basisverzekering is bij alle zorgverzekeraars bijna hetzelfde.

Zo worden de hoogte van vergoedingen en de hoogte van het eigen risico ieder jaar weer opnieuw bepaald door de overheid. De verschillen van sommige verzekeraars kunnen hem vooral zitten in het type polis en de aanvullende verzekeringen.

De basisverzekering van de AZVZ zorgverzekering is speciaal geschikt voor personen uit de maritieme sector. Zij bieden alleen een naturapolis aan, wat inhoudt dat je voor een volledige vergoeding alleen terecht kunt bij een gecontracteerde zorgverlener.

Gelukkig heeft AZVZ door heel Nederland afspraken gemaakt met veel verschillende zorgverleners. Hierdoor kun je voor alle zorg terecht bij een zorgverlener die meestal ergens in de buurt zit.

Aanvullende verzekeringen van AZVZ

Vind je dat de basisverzekering van de AZVZ zorgverzekering niet genoeg zorg vergoed? Dan is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hiermee verzeker jij jezelf voor zorg die niet wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Denk hierbij aan zorgkosten voor fysiotherapie of tandartskosten. AZVZ biedt daarom twee verschillende aanvullende dekkingen aan. Hieronder zie je precies welke aanvullende verzekeringen je kunt afsluiten:

 • AZVZ aanvullende verzekering Comfort
 • AZVZ aanvullende verzekering Comfort Extra

Dit zijn de twee aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten om de basisverzekering uit te breiden. Scheep varende personen ontvangen in 2023 in een fikse korting op deze aanvullende verzekeringen. Voor de Comfort dekking is dat maar liefst 65% en voor de Comfort Extra dekking maar liefst 52,35%. Vandaar dat deze zorgverzekeraar ideaal is voor personen die werkzaam zijn in de maritieme sector.

Contact opnemen met de AZVZ zorgverzekering

Heb jij vragen over de AZVZ zorgverzekering of kom je er zelf niet helemaal uit? Dan is het slim om even contact op te nemen met deze verzekeraar. Zij helpen jou namelijk graag verder op weg.

Zo is het op verschillende manieren mogelijk om contact op te nemen. Hoe je dit precies wilt doen bepaal je helemaal zelf. Wij hebben de verschillende mogelijkheden alvast voor jou bij elkaar gezet.

 • Stuur een mail met een vraag naar: azvz@scheepvaartnet.nl
 • Voor telefonisch contact bel je naar: 020 – 586 66 66
 • Stuur een vraag, wijziging of declaratie via je de post naar: AZVZ, Postbus 9138, 1006 AC in Amsterdam
 • Breng een bezoek aan het bezoekadres: Zekeringstraat 17A, 1014 BM in Amsterdam

Dit zijn alle mogelijk manieren om contact op te nemen met AZVZ. Daarnaast is de telefonische klantenservice van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur.

De belangrijkste voordelen van AZVZ

Ben je werkzaam in de maritieme sector? Dan is de AZVZ zorgverzekering een ideale verzekering voor jou. Zo brengt deze zorgverzekering voor personen in deze sector veel voordelen met zich mee. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben wij de belangrijkste voordelen hieronder op een rijtje gezet.

 • Speciaal gericht op personen die werkzaam zijn in de maritieme sector
 • Geschikt om gezinsleden mee te verzekeren
 • Ontvang een fikse korting van 65% op de aanvullende verzekering
 • Sluit de verzekering eenvoudig online af
 • Zorgkosten kunnen online worden gedeclareerd

Dit zijn een aantal voordelen waar jij als klant gebruik van kunt maken als je werkzaam bent in de maritieme sector. Daarnaast biedt deze verzekeraar ook enkele voordelen voor andere klanten. Benieuwd naar de voordelen van andere verzekeraars? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina.

De AZVZ zorgverzekering vergelijken met andere verzekeraars

Wil je de AZVZ zorgverzekering graag vergelijken met andere zorgverzekeraars? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina waar je alle verstrekkers van zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Zo vergelijk je deze onderling met elkaar op premie, zorgkeuze een prijs/kwaliteit verhouding. Hierdoor weet je namelijk precies welke verzekeraar het beste bij jou past en betaal je nooit teveel premie. Bovendien bespaar je een hoop tijd en geld door verzekeraars met elkaar te vergelijken en weet je zeker dat je een zorgverzekering afsluit die bij jou past.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020