Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

8,3

0900 – 84 90

Postbus 445, 5600 AK Eindhoven

De VGZ zorgverzekering

  • Vergoeding 95% 95%
  • Premie 85% 85%
  • Service 85% 85%
  • Zorgkeuze 90% 90%

Meer weten?

Meer te weten komen over de VGZ zorgverzekering? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

De VGZ zorgverzekering 2021 review

door | sep 18, 2020 | 0 Reacties

Wil jij graag een VGZ zorgverzekering afsluiten? Dan ben je hier op het juiste adres, want wij gaan jou meer vertellen over de voordelen van de zorgverzekering van VGZ. Je wilt natuurlijk gewoon gezond zijn, maar mocht er toch ooit iets gebeuren? Dan is het fijn om een goede zorgverzekering te hebben.

Een basiszorgverzekering vergoedt namelijk de kosten voor veel voorkomende behandelingen bij de huisarts of dokter. Verder op deze pagina bespreken we de verschillende basis- en aanvullende pakketten die VGZ aanbied.

vgz zorgverzekering

De basis pakketten van de VGZ zorgverzekering

Bij de VGZ zorgverzekering heb je keuze uit 2 verschillende basiszorgverzekeringen. Hierbij kun je kiezen uit het VGZ Ruime Keuze- en het VGZ Eigen Keuze pakket. Hieronder hebben we de 2 verschillende basisverzekeringen voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien wat er wordt vergoed.

VGZ Ruime Keuze module:

Het VGZ Ruime Keuze pakket is een natura verzekering, wat inhoud dat je bij niet-gecontracteerde zorgverleners geen volledige vergoeding ontvangt. Zo worden de kosten bij een niet-gecontracteerde zorgverlener vergoedt voor 80%.

Daarentegen worden de kosten bij een zorgverlener die wel onder contract staat volledig vergoed. Verder sluit je dit pakket al af voor slechts €119,95 per maand.

VGZ Eigen Keuze module:

De VGZ Eigen Keuze module vergoed de volledige kosten zowel bij een gecontracteerde- als bij een niet-gecontracteerde zorgverlener.

Dit komt mede doordat deze basisverzekering een restitutieverzekering is. Je sluit deze basiszorgverzekering al af voor slechts €127,70 per maand. Bovendien ben je dan altijd goed verzekerd tegen de kosten van veel voorkomende medische behandelingen.

Wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering?

Ieder jaar bepaald de overheid opnieuw welke kosten er worden gedekt vanuit de basiszorgverzekering. Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we ze hieronder overzichtelijk op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien voor welke kosten je bent verzekerd:

  • Kosten voor een bezoek aan de huisarts;
  • De kosten voor medische specialisten;
  • Zorg in het ziekenhuis;
  • Kosten voor de meeste medicijnen (er zijn uitzonderingen);
  • De kosten voor het vervoer naar een ziekenhuis;
  • Eventuele kosten voor gebitsprotheses.

Zoals je kunt lezen ontvang je voor de meeste zorg bij de VGZ zorgverzekering vergoedingen. De medische kosten kunnen namelijk al gauw oplopen tot in de duizenden euro’s. Denk je meer zorg nodig te hebben? Dan kun je ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Aanvullende dekkingen van de VGZ zorgverzekering

Met een aanvullende verzekering breid je de basisverzekering uit met meerdere dekkingen voor onder andere de tandarts, fysiotherapie, alternatieve zorg en een bril. Hierbij heb je de keuze uit maar liefst 3 aanvullende modules.

Namelijk de Aanvullend Goed, Aanvullend Beter en Aanvullend Best module. Voor deze verschillende modules ontvang je de volgende vergoedingen:

VGZ Aanvullend Goed VGZ Aanvullend Beter VGZ Aanvullend Best
€10,50 per maand €21,50 per maand €37,- per maand
9 fysio behandelingen per jaar 16 fysio behandelingen per jaar 20 fysio behandelingen per jaar
€200,- per jaar voor alternatieve zorg (tot maximaal €40,- per dag) €300,- per jaar voor alternatieve zorg (tot maximaal €40,- per dag) €500,- per jaar voor alternatieve zorg (tot maximaal €40,- per dag)
Je ontvangt geen brillenvergoeding Per 3 jaar 1 complete bril (bij niet-gecontracteerde leveranciers €50,- Per 3 jaar 1 complete bril (bij niet-gecontracteerde leveranciers €100,-

Het VGZ zorgverzekering contact

Het is op verschillende manieren mogelijk om contact op te nemen met de VGZ zorgverzekering. Wil je bijvoorbeeld het VGZ zorgverzekering pakket aanpassen? Dan kun je dit heel eenvoudig doen via de website van VGZ. Hier kun je ook direct al je zorg zaken regelen. Bovendien is het ook mogelijk om gebruik te maken van de handige VGZ app.

Heb je toch liever persoonlijk contact met een medewerker? Maak dan gebruik van het VGZ zorgverzekering telefoonnummer die je terugvind op de site van VGZ. Vind je het fijner om alle zaken per post te regelen? Zoek dan eerst even het VGZ zorgverzekering adres op, zodat je alle documenten op kunt sturen.

VGZ zorgverzekering aanvragen, hoe doe je dat?

Wil je graag een VGZ zorgverzekering afsluiten? neem dan gerust contact op via een van de bovengenoemde manieren. Op deze manier weet je meteen waar je aan toe bent. Daarnaast is het ook mogelijk om via mijn VGZ simpel en snel een zorgverzekering af te sluiten.

Sluit je de zorgverzekering vóór 1 januari af? Dan zorgt VGZ ervoor dat je huidige verzekering wordt opgezegd, hier hoef jij dus niets voor te doen. Hiermee voorkom je niet alleen dat je onverzekerd raakt, maar ook dat je geen dubbele premie betaald.

VGZ zorgverzekering wijzigen, wat moet ik doen?

Tegenwoordig is het heel simpel om je VGZ zorgverzekering aan te passen. Dit doe je namelijk allemaal via Mijn VGZ of de handige VGZ app. Zodra je de wijzigingen door hebt gegeven worden deze binnen 5 werkdagen verwerkt in Mijn VGZ.

Wil je de VGZ zorgverzekering opzeggen? Dan doe je dit heel eenvoudig door het VGZ zorgverzekering telefoonnummer te bellen. Houdt er wel rekening mee dat dit moet gebeuren vóór 31 december van dit jaar.

VGZ zorgverzekering review, wat vinden de klanten?

Al ruim 1,3 miljoen mensen vertrouwen op VGZ en beoordelen de zorgverzekering met een gemiddelde van 7,7. Dit komt mede dankzij de snelle verwerking van declaraties en de hoge vergoedingen.

Een van de reviews van een klant luidt: “VGZ is een kwalitatief hoge verzekering met een brede en goede dekking. Indienen van declaraties e.d. gaat heel makkelijk en snel via de app, waarin je ook statusupdates krijgt van je declaratie.

Ze verwerken alle declaraties en wijzigingen heel snel.” Aldus een klant die gebruik maakt van de VGZ zorgverzekering.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020