Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
gecontracteerde zorgaanbieders

Gecontracteerde zorgaanbieders zijn zorgverleners die afspraken hebben gemaakt met een zorgverzekeraar. Zorgverzekeraars maken namelijk afspraken met deze zorgverleners, omdat zij een grote groep mensen vertegenwoordigen.

De afspraken tussen deze twee partijen worden gemaakt om de kosten voor bepaalde behandelingen goedkoper te maken. Dit is dan ook de reden dat je meestal minder hoeft te betalen voor een behandeling bij zorgverleners die onder contract staan. 

Bovendien kunnen zorgverzekeraars hierdoor een lagere premie bieden, omdat zij dus lagere kosten hebben. Kies je voor een behandeling bij een niet gecontracteerde zorgverlener? Dan zijn de kosten van deze behandeling vaak duurder, waardoor je geen volledige vergoeding ontvangt vanuit de basisverzekering. Zorgpremie vergelijken kan dus zeker lonen.

De voordelen van gecontracteerde zorgaanbieders

Zorgverzekeraars in Nederland maken afspraken met zorgverleners om ervoor te zorgen dat de zorgkosten voor de consumenten lager worden. Zij onderhandelen namelijk over de prijzen voor bepaalde behandelingen. Dit kunnen de zorgverzekeraars doen, omdat zij een grote groep patiënten vertegenwoordigd.

Ga je voor een behandeling naar een zorgverlener die onder contract staat? Dan ontvang je meestal een volledige vergoeding van de zorgverzekeraar. Dit komt mede doordat de kosten voor de behandeling bij deze zorgverlener lager liggen.

Daarnaast is het mogelijk dat de verzekeraar een deel van het eigen risico kwijtscheld wanneer je kiest voor een aangesloten zorgverlener.

Ook kan de zorgverlener vaak direct een factuur sturen naar de zorgverzekeraar. Hierdoor hoef jij de kosten voor de behandeling niet eerst voor te schieten. Houdt er wel rekening mee dat je in de meeste gevallen gewoon het eigen risico moet betalen voor zorg vanuit de basisverzekering.

Wat is niet gecontracteerde zorg?

Niet-gecontracteerde zorg of ongecontracteerde zorg wil zeggen dat de zorgverlener waarbij je de behandeling ondergaat geen afspraken heeft gemaakt met de zorgverzekeraar. De vergoeding van niet gecontracteerde zorg ligt daarom ook vaak veel lager dan bij zorgverleners met een contract.

Dit komt omdat de zorgverzekeraar geen afspraken heeft gemaakt over de prijs en andere belangrijke factoren. Hierdoor moet je de factuur meestal eerst zelf voorschieten en moet je zelf een deel betalen.

Daarnaast is het wel mogelijk om een restitutiepolis af te sluiten, waardoor je vrije zorgkeuze hebt. Zo maakt het niet uit of je naar een zorgverlener gaat met of zonder contract. Met deze restitutiepolis ontvang je namelijk altijd een volledige vergoeding.

Zorgverzekering met gecontracteerde zorg vergelijken

Ben je nog op zoek naar een passende zorgverzekering? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina waar je alle aanbieders van zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

Vul eventueel een aantal persoonlijke wensen in, zodat je direct weet welke zorgverzekeraar aansluit op jouw persoonlijke wensen.

De verzekeraars die in de vergelijker verschijnen staan altijd van goedkoop naar duur, waardoor je direct inzicht krijgt in de kosten per verzekeraar. Bovendien vergelijk je alle aanbieders niet alleen op kosten, maar ook op zorgkeuze en prijs/kwaliteit verhouding. Zo wordt het een stuk makkelijker om een weloverwogen keuze te maken.

widget

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 05/10/2020