Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
polisnummer zorgpas

Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben onder andere reisverzekeringen, inboedelverzekeringen en autoverzekeringen een polisnummer. Ook bij een zorgverzekering heeft iedereen die verzekerd is bij een bepaalde zorgverzekeraar een uniek polisnummer. Dit unieke polisnummer bij een zorgverzekering wordt vaak een relatienummer genoemd.

Dit nummer is belangrijk voor zowel jou als verzekeraars omdat hiermee het opzoeken van informatie over jouw verzekering nog makkelijker wordt. Waar vind ik mijn polisnummer en wat kun je hiermee? Dat lees je hier!

Wat is een polisnummer?

Een polisnummer is een uniek nummer die iedereen vanaf 18 jaar krijgt bij het afsluiten van een zorgverzekering. Een ander woord voor een polisnummer is het relatienummer.

Je hebt je polisnummer nodig wanneer je jouw huidige zorgverzekering wilt opzeggen of als je een nieuwe zorgverzekering wilt afsluiten. Als je contact opneemt met de klantenservice van je zorgverzekeraar is de kans groot dat er wordt gevraagd om je polis- of relatienummer. Het is dus altijd goed om deze bij de hand te hebben als je gaat mailen of bellen.

Niet iedere zorgverlener vraagt om je polisnummer zorgverzekering. Dit doen zij niet omdat zorgverleners zoals ziekenhuizen en andere medische instellingen de gegevens van jouw verzekering automatisch al krijgen toegestuurd via een centraal systeem.

Waar staat je polisnummer?

Je polisnummer kun je op twee plaatsen terugvinden. Dit unieke nummer wordt vermeld op je zorgpas en op je verzekeringspapieren. Sluit je een nieuwe zorgverzekering af? Dan ontvang je de nieuwe zorgpas en de verzekeringspapieren vrijwel direct na de aanvraag of acceptatie van de zorgverzekering.

Waar staat je polisnummer op je zorgpas? Op je zorgpas staat een reeks van 9 cijfers: dit is je polisnummer. Het polisnummer op zorgpas is dus erg gemakkelijk te vinden. Ook op je papieren die je van je zorgverzekeraar krijgt staat je polisnummer.

Belangrijk: op je polisblad zorgverzekering staat vaak ook je klantnummer, dit is een ander nummer dan je polis nummer en het is dus belangrijk om deze niet met elkaar te verwarren.

Zoeken naar je polisnummer

Misschien vraag je je af: wat is mijn polisnummer? Omdat deze onder andere op je zorgpas staat, kun je dus heel snel je polisnummer zorgpas opzoeken. Kun je jouw zorgpas niet vinden en heb je ook geen zorgpapieren paraat waar dit nummer op staat?

Dan kun je online je gegevens inzien bij de zorgverzekeraar: het enige wat je hoeft te doen is inloggen op je account. Tussen al je andere gegevens, zoals je zorgpolis en je eigen risico, vind je ook het nummer dat je nodig hebt.

Een andere optie is contact opnemen met de klantenservice van je verzekeraar. Het kan namelijk zomaar voorkomen dat je even je gegevens niet paraat hebt maar je wel dit nummer nodig hebt. Er wordt in het dagelijks leven immers niet vaak om je relatienummer gevraagd.

Het is dan wel zo handig dat je naar de klantenservice van je verzekeraar kunt bellen om je polisnummer groene kaart op te vragen. Hoe jouw zorgverzekeraar te bereiken is kun je vaak makkelijk vinden op de website.

Houdt je nummer paraat bij het uitkiezen van een nieuwe zorgverzekering

Doorgaans is het polisnummer een willekeurig en uniek nummer. Soms is het nummer gekoppeld aan je BSN-nummer. Aangeraden wordt om je polisnummer, net als je pincode, goed te bewaren. Dit wordt aangeraden omdat je op deze manier fraude kunt voorkomen.

Wanneer je online een nieuwe verzekering gaat afsluiten is het belangrijk om de gegevens zoals het polisnummer paraat te houden. Op deze manier weet je zeker dat je het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering snel kunt afronden. Je maakt het jezelf al helemaal gemakkelijk als dit via een vergelijker loopt, zo bespaar je ook nog eens flink.

widget

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 11/10/2020