Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]
budgetpolis betekenis

De budgetpolis betekenis, de naam zegt het eigenlijk al een beetje, is een goedkope variant van de naturapolis. Dit is tevens ook de goedkoopste variant van een basisverzekering. Met deze budget polis ontvang je alleen een volledige vergoeding wanneer je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat.

Ga je voor een behandeling naar een zorgverlener die niet onder contract staat? Dan dien je rekening te houden met een vergoeding van 50% tot 80%. De hoogte van deze vergoedingen verschillen per zorgverzekeringen. Op deze gaan wij jou verder meer vertellen over het verschil met een naturaverzekering en wanneer het handig kan zijn om te kiezen voor een budgetpolis.

Wat is het verschil tussen een budgetpolis en een naturaverzekering?

Het verschil tussen een budgetpolis en een naturaverzekering is de zorgkeuze. Zo heeft de zorgverzekeraar bij een naturaverzekering afspraken gemaakt met zorgverleners in Nederland.

Bij deze gecontracteerde zorgverleners krijg je altijd een volledige vergoeding voor de zorg vanuit de basisverzekering. Ga je met een naturaverzekering naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan ontvang je meestal een vergoeding van ongeveer 75%, dit verschilt per verzekeraar.

Een budgetpolis werkt hetzelfde als een naturaverzekering, maar toch is er een groot verschil. Zo is de budget polis allereerst goedkoper dan een naturaverzekering. De reden hiervoor is dat je met deze budget polis nog minder zorgkeuze hebt dan bij een naturaverzekering.

Er is dus een zeer beperkte zorgkeuze wat inhoudt dat er weinig zorgverleners onder contract staan. De vergoedingen voor zorg vanuit de basisverzekering bij niet-gecontracteerde zorgverleners ligt meestal ook nog lager dan bij een naturaverzekering. Ook hierbij geldt dat de vergoedingen verschillen per verzekeraar.

Controleer de gecontracteerde zorgverleners van de budgetpolis zorgverzekering

Wil je graag flink besparen op de zorgverzekering door een budgetpolis af te sluiten? Dan is het verstandig om van te voren te controleren welke zorgverleners onder contract staan. Staat het ziekenhuis en/of bepaalde zorgverleners in de buurt onder contract? Dan kan het slim zijn om een budget polis af te sluiten.

De maandelijkse zorgpremie ligt dan namelijk een stuk lager, terwijl je gewoon een volledige vergoeding ontvangt voor de zorg in het ziekenhuis. Als je gaat kijken naar de lijst van de zorgverzekeraar voor gecontracteerde zorgverleners, dan is het van belang dat je specifiek kijkt naar de contracten die gelden voor de budget polis.

Bovendien is het ook handig om te weten wat de percentages zijn van de vergoedingen voor bepaalde zorg. Denk hierbij aan vergoedingen voor fysiotherapie, logopedie of de psycholoog.

Budgetpolis met elkaar vergelijken

Ben jij nog op zoek naar een zorgverzekering voor volgend jaar? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle verstrekkers van zorgverzekeringen met elkaar.

Zo vergelijk je de verschillende aanbieders onderling op zorgkeuze, kosten en prijs/kwaliteit verhouding. Hierdoor wordt het voor jou makkelijk om een weloverwogen keuze te maken.

Heb je nog aanvullende verzekeringen nodig? Selecteer deze dan in de vergelijker en zie direct welke verzekeraars deze aanbieden tegen de laagste prijs. Hierdoor bespaar je niet alleen een hoop tijd, maar ook bespaar je op de zorgkosten.

widget

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 05/10/2020