Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

8.2

(030) 639 62 22

De Molen 66, 3995 AX Houten

De ONVZ zorgverzekering

 • Vergoeding 85% 85%
 • Premie 75% 75%
 • Service 90% 90%
 • Zorgkeuze 90% 90%

Meer weten?

Meer te weten komen over de ONVZ zorgverzekering? Hieronder hebben we alle belangrijke informatie in 2021 in een review gebundeld. Neem snel een kijkje!

Onderdeel van:

De ONVZ zorgverzekering 2021 review

door | sep 18, 2020 | 0 Reacties

Vrijheid is een groot goed, een zin die de ONVZ zorgverzekeraar in een notendop beschrijft. Kwaliteit en toegankelijkheid is waar de ONVZ zorgverzekering om bekend staat. Met een anciënniteit van meer dan 87-jaar, hierdoor ben je verzekerd van een professionele behandeling. Ben je benieuwd of ONVZ verzekering iets voor jou is? Lees dan snel verder. Je kunt natuurlijk ook direct alle zorg vergelijken in Nederland.

PGB

Wie is de ONVZ zorgverzekeraar?

De “Onderlinge Nationale Verzekering tegen Ziekenhuiskosten” of kortweg ONVZ. Al sinds 1933 hebben ze hun dienst bewezen. Kenmerkend aan ONVZ Zorgverzekeraar is de klantgerichte bedrijfscultuur, ze proberen een klant ook echt goed van dienst te zijn. Ze geven je ook echt alle keuze om zelfstandig over je zorgbehoeftes te beslissen, dit onder het mom van leven en laten leven.

Met zo’n 320 medewerkers proberen zij het verschil te maken voor meer dan 400.000 verzekerden. Ook is ONVZ Zorgverzekeraar een van de weinige zorgverzekeraars die in de meeste gevallen tot 100% vergoeden. ONVZ is ook een zorgverzekeraar die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakt en verschillende initiatieven ondersteunt.

Het aanbod van ONVZ basisverzekering

Voor het jaar 2020 biedt ONVZ zorgverzekering slechts een basisverzekering en deze bestaat volledig uit een restitutiepolis. Een restitutiepolis is vergeleken met een naturapolis gericht op een vrije keuze, je bent dus niet gebonden aan gecontracteerde zorg.

Ook bieden ze allerlei aanvullende verzekeringen voor wanneer je net iets extra’s nodig hebt, deze komen in zes verschillende smaken. De kosten van een ONVZ zorgverzekering van het basispakket zijn als volgt:

Eigen risico€385,-€885,-
Prijs per maand€133,-€114,-

Kies je dus voor het maximale eigen risico dan spaar je €19,00 per maand uit, voor €114,00 krijg je dus een zorgverzekering waar je in alle rust en vrijheid je zorg kan samenstellen en zonder dat je vast zit aan de restricties, die inherent zijn aan een naturapolis. In sommige gevallen is het mogelijk om een zorgpolis zonder eigen risico af te sluiten.

De extra opties waar je bij de ONVZ zorgverzekering uit kan kiezen:

 • Startfit: Voor een additionele € 7,90 per maand, krijg je tot 9x fysiotherapie, vaccinaties en als extraatje krijg je er ook malariageneesmiddelen bij. Plus je krijgt er ook een gezondheidscheck-up bij, deze is aan te vragen via de Zorgconsultent;
 • Extrafit: € 10,42 per maand extra levert je de bekostiging van alternatieve geneeswijzen (tot € 100,00), 9 behandelingen voor fysiotherapie, vergoeding voor de eigen bijdrage van geneesmiddelen, een eenmalig kraampakket en een subsidie voor preventiecursussen (EHBO-cursus tot 75% en de rest 100% – tot € 75,00);
 • Benfit: Iets meer, namelijk €25,11 per maand. Met dit pakket krijg je een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen (tot €250,00), anticonceptiemiddelen vanaf 21 (100%), 12 behandelingen fysiotherapie en een subsidie voor preventiecursussen tot € 150,00;
 • Optifit: Vanaf deze tier is het belangrijk om gezondheidsvragen te beantwoorden, dit is in het leven geroepen om de uitkeringen te kunnen blijven garanderen. Voor alternatieve geneeswijzen krijg je een royale vergoeding (€ 65 per bezoek, een lab onderzoek en dit alles tot € 400,00). Ook krijg je € 175,00 voor brillen, contactlenzen of het ooglaseren. Naast de 35 fysiotherapie behandelingen krijg je ook de eigen bijdrage van geneesmiddelen uitgekeerd en je krijgt tot € 1.000,00 voor 3-jaar voor orthodontie behandelingen tot 18-jaar. De som is € 43,57 extra per maand;
 • Topfit: De een na beste dekking voor een extra € 63,89 per maand. Hierbij inbegrepen is de 100% vergoeding voor een zorghotel, 100% vergoeding van fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen tot € 1.000,00 en een subsidie van € 325,00 voor preventiecursussen;
 • Superfit: De top of the bil. Dit is de allerbeste aanvullende verzekering van Nederland een hartstikke luxe pakket. Een vergoeding tot € 500,00 voor brillen, contactlezen en ooglaseren. Fysiotherapie wordt met 100% uitgekeerd, hulpmiddelen krijg je voor de 100% en een extraatje is dat tandzorg tot 18-jaar wordt uitgekeerd. Plus je krijgt alles wat je hierboven hebt gelezen. Superfit komt met een schappelijke prijs van € 130,76 per maand.

Alle ONVZ zorgverzekeraar polisvoorwaarden kan je op de site raadplegen. Deze bestaat maar liefst uit 316 pagina’s. Hierin staat duidelijk geschreven wat de rechten- en plichten voor beide partijen zijn. De zorgverzekering ONVZ voorwaarden zijn verder niet zo spannend. Lees deze wel altijd goed door als je zoekt naar zorgverzekeringen.

Waar moet je op letten tijdens het kiezen van een ONVZ zorgverzekering?

Zoals we hierboven hebben kunnen lezen zijn er dus een heleboel zaken waar je rekening mee moet houden, om uiteindelijk een goede keuze te kunnen maken. Ons advies zou zijn om het volgende stappenplan te volgen om de rust weer te doen wederkeren. Een vel papier brengt weer orde in de chaos.

 • Stap 1: maak eerst een inventarisatie van het zorggebruik in het verleden, heb je een operatie gehad of misschien wel bepaalde medicijnen gebruikt? Zet dit allemaal op een rijtje en vraag jezelf af hoe tevreden je was en wat de kosten daarvan waren.
 • Stap 2: is om jezelf af te vragen welke extra zaken je graag gedekt wil hebben.
 • Stap 3: is om je eigen risico vast te stellen, een tip kan zijn om een groot bedrag te reserveren. Het voordeel hiervan is dat je op de lange-termijn met een ietwat hogere eigen risico minder kwijt bent aan de premie.

Tot slot kan je met behulp van een onafhankelijke vergelijkingswebsite, zoals ons, kijken wat de kosten/baten zullen. Maak een voorspelling en kies met je hoofd en hart. Soms is het ook verstandig om te switchen van zorgverzekeraar.

Hoe kun je de zorgverzekering van ONVZ opzeggen?

Voor 31 december 2020 van het oude jaar kan jij je zorgverzekering ONVZ opzeggen. Stuur hiervoor een e-mail en dan maken zij het voor je in orde. Echter, moet je er wel op letten dat wanneer je gaat overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar je in principe niks hoeft te doen.

Je oude ONVZ zorgverzekering wordt namelijk automatisch opgezegd. Let er wel op dat je kritisch kijkt naar de aanvullende modules, want soms worden die niet meegenomen in het opzeggingstraject.

Zorgkosten declareren

Wanneer je zorgkosten hebt gemaakt en deze vergoedt wilt krijgen vanuit ONVZ dan kun je deze vrij eenvoudig declareren bij ONVZ zorgverzekering. Dit kun je doen via je mobiel. Met de ONVZ app doe je dit snel en eenvoudig. Natuurlijk kun je dit ook per post indienen. Wel is het zo dat als je het indient via je mobiel je veel sneller krijgt uitbetaald, dan wanneer je het per post declareert.

ONVZ zorgverzekering contact

Heb je bepaalde vragen over de ONVZ zorgverzekering? Je kunt op verschillende manieren met ONVZ Zorgverzekeraar contact opnemen. ONVZ staat altijd voor je klaar en is je graag van dienst.

Voor vragen over declaraties, vergoedingen, of andere zorgzaken, kun je met ONVZ zorgverzekeraar contact opnemen per e-mail, chat of telefoon. ONVZ zorgverzekeraar is elke werkdag van 8.00 – 20.00 uur bereikbaar. Het ONVZ zorgverzekeraar telefoonnummer kun je vinden op hun website. 

Je kunt ook met ONVZ zorgverzekering contact opnemen door rechtstreeks te bellen met je contactpersoon van De Friesland. Wanneer je bijvoorbeeld je rekeningnummer wilt doorgeven of wijzigen, dan kan dit eenvoudig online of via Mijn Friesland. Kijk op hun website hoe dit precies werkt. Je kunt natuurlijk ook altijd met ONVZ zorgverzekering contact opnemen via de verschillende kanalen.

ONVZ zorgverzekeraar adres:

Postadres:

 • Postbus 392
 • 3990 GD Houten

Bezoekadres:

 • De Molen 66
 • 3995 AX Houten
 • Het ONVZ zorgverzekeraar telefoonnummer: 030 639 62 22

Wat zijn de ervaringen met ONVZ als zorgverzekeraar?

De zorgverkering van ONVZ wordt zeer goed door het publiek ontvangen. Ze worden gemiddeld uit 285 reviews, met een 8,2 beoordeeld. De premie wordt met een 7,2 gewaardeerd en de zorgkeuze zoals verwacht met een 8,8.

ONVZ zorgverzekering is namelijk de Rolls Royce onder de zorgverzekeraars en wanneer je voor de ONVZ verzekering kiest, dan kies je voor vrijheid en dit komt altijd met een prijs. Kortom, een goede zorgverzekeraar voor wanneer je 100% de baas wil zijn over de zorg die je gebruikt.

Direct kosten besparen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020