Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Wat is de beste zorgverzekering Nederland in 2021?

door | 15 sep, 2020

beste zorgverzekeraar

Ben jij op zoek naar de beste zorgverzekering in 2023? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij gaan jou hier namelijk alles vertellen over zorgverzekeringen, zodat jij precies weet waar je op moet letten bij het kiezen van de beste zorgverzekeraar.

Zo is de beste zorgverzekering voor ieder individu anders. De ene wil namelijk graag een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering, terwijl de ander juist op zoek is naar een zorgverzekering met service. Daarnaast heeft ook ieder persoon andere zorgbehoeften.

Het is daarom lastig om te zeggen welke zorgverzekering nu echt het beste is. Wel gaan wij jou op deze pagina meer vertellen over waar je op kunt letten bij het kiezen van de beste zorgverzekering.

Wat is de beste ziektekostenverzekering en waar moet je op letten?

Zoek jij nog een goede zorgverzekering voor volgend jaar? Dan is het verstandig om te kijken naar een aantal verschillende factoren. Zo kun je voor jezelf bepalen wat de beste zorgverzekering is in jouw persoonlijke situatie. Hieronder hebben wij de verschillende factoren alvast voor jou op een rijtje gezet. Hierdoor zie je precies waar je op moet letten bij het aanvragen van de zorgverzekering:

  • De keuzevrijheid bij ziekenhuizen en zorgverleners
  • Het eigen risico dat verbonden zit aan de verzekering (minimaal €385,-)
  • Hoogte van de premie (zorgpremie vergelijken)
  • De dekking en prijs van aanvullende modules
  • De beoordeling van de verzekeraar door klanten
  • Zorgbehoefte die je verwacht nodig te hebben

Dit zijn een aantal aandachtspunten waar je op kunt letten als je op zoek bent naar de beste zorgverzekeraar in Nederland. Neem deze factoren ook mee in de vergelijker op deze pagina, waar je alle goede zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken.

De beste basisverzekering, bestaat deze?

Wij krijgen regelmatig de vraag: “Welke zorgverzekering is het beste en waarom?” Daar is niet echt een duidelijk antwoord op te geven, omdat dit erg verschilt per persoon. Dit wordt wel anders als je alleen een basisverzekering nodig hebt. De dekking van deze basisverzekering is namelijk bij iedere zorgverzekeraar hetzelfde.

Hierbij is dan verstandig om te kijken naar de zorgkeuze en de hoogte van de premie. Wil je bijvoorbeeld in ieder ziekenhuis terecht kunnen voor zorg? Dan is het slim om te kiezen voor een zorgverzekeraar met een restitutiepolis, waardoor je volledige zorgkeuzevrijheid hebt

Daarentegen is er ook een basisverzekering met naturapolis. Dit houdt in dat je geen vrije zorgkeuze hebt, maar dat je gebonden bent aan een aantal gecontracteerde zorgverleners. Alleen bij spoedeisende hulp mag je in ieder ziekenhuis worden behandeld met een naturapolis.

In tegenstelling tot de restitutiepolis is een naturapolis wel goedkoper, maar niet altijd beter. Daarnaast is het erg slim om zorgverzekeringen te vergelijken, want dezelfde dekking en zorgkeuze kan bij de andere verzekeraar goedkoper zijn. Zo vind jij ook de beste zorgverzekering die bij jou past. Ook kan de zorgverzekering korting dit jaar uitkomst bieden.

Wat is de beste zorgverzekeraar in 2023?

De beste ziektekostenverzekering is niet voor iedereen de beste. Wel zijn er een aantal goede zorgverzekeringen in Nederland, waardoor er voor de meeste personen wel een goede tussen zit. In dit stuk hebben wij namelijk een tabel gemaakt met daarin een top 5 van de beste zorgverzekeringen op dit moment.

Verzekeraar:Pakket:Waarom de beste?Premie:
Zilveren KruisZieZo SelectiefHet is de goedkoopste zorgverzekeraar105.25
DitzoDitzo Goede KeuzeMeer dan 45.000 zorgverleners onder contract107.9
JustJust BasicHeeft de goedkoopste tandartsverzekering107.95
OHRAOHRA BasisGoedkoopste met 100% vrije zorgkeuze116.5
FBTOFBTO BasisverzekeringKeuze uit 11 aanvullende modules116.95

Is de beste ziektekostenverzekering ook altijd de goedkoopste?

De beste zorgverzekering hoeft zeker niet altijd de goedkoopste te zijn. Het is ook meestal niet slim om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekeraar, mits de zorg die je hiervoor krijgt voldoende is. Dit verschilt namelijk per persoon en de zorgbehoeften die hij of zij nodig heeft.

Het is bijvoorbeeld heel belangrijk om na te gaan of je wel bij ieder ziekenhuis terecht kunt in geval van een gebroken been of iets dergelijks. Als je betere zorg wilt, dan betaal je over het algemeen ook net even iets meer dan voor de standaard zorg. Hierdoor is de beste zorgverzekering vaak niet de goedkoopste. Houdt hier dus tijdens het vergelijken van verzekeraars altijd rekening mee.

De beste aanvullende verzekeringen

Wat is de beste zorgverzekering 2020 als we gaan kijken naar aanvullende verzekeringen? De aanvullende modules verschillen namelijk erg veel per verzekeraar. (zorgverzekering vergelijk)

  • Zo zijn er een aantal verzekeraars die losse aanvullende dekkingen aanbiedt, terwijl de andere een pakket van meerdere aanvullende modules aanbiedt.

Je moet daarom goed kijken naar wat voor zorg je verwacht nodig te hebben. Weet je bijvoorbeeld dat je vaak een blessure hebt? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering voor fysiotherapie af te sluiten.

Ook voor bril- en lenzen dragers kan het in sommige gevallen slim zijn om een aanvullende dekking te nemen voor hogere vergoedingen van brillen en lenzen. In de zorgvergelijker op deze pagina is het mogelijk om in te vullen welke aanvullende verzekeringen je nodig hebt. Hierdoor vind je namelijk een verzekeraar die alle zorg biedt die jij nodig hebt.

Wat is de beste zorgverzekering voor mij?

Wil jij graag antwoord op de vraag: “Wat is de beste zorgverzekeraar in Nederland?” Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vergelijk je namelijk alle zorgverzekeraars, zodat je de beste zorgverzekering vindt voor jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk de verschillende aanbieders op hoogte van premie, aanvullende dekkingen (vergoedingen), voorwaarden en service. Zo kom je er binnen de kortste keren achter welke verzekeraar de beste zorgverzekering aanbiedt die bij jou past.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen, zodat je direct een verzekeraar vindt die de desbetreffende aanvullende module aanbiedt. Hierdoor heb je binnen de kortste keren de beste zorgverzekering gevonden die aansluit op jouw persoonlijke situatie.

Direct kosten besparen & de beste deal bemachtigen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 03/01/2023