Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Zorgverzekering berekenen: hoe werkt het in 2021?

door | 15 sep, 2020

zorgpremie berekenen

Je kunt tegenwoordig erg makkelijk de zorgpremie berekenen. De zorgpremie hangt namelijk af van verschillende factoren, waaronder de zorgbehoefte, eigen risico, eventuele aanvullende dekkingen en de zorgkeuze.

Daarnaast verschilt de premie voor een basiszorgverzekering per zorgverzekeraar. Dit komt mede doordat iedere verzekeraar zijn eigen prijzen hanteert, maar ook omdat zij verschillende pakketten bieden.

Wij gaan jou op deze pagina daarom meer vertellen over hoe de premie van een zorgverzekering tot stand komt en hoe je deze makkelijk kunt berekenen. De kosten van een zorgverzekering berekenen is namelijk erg makkelijk.

Zorgverzekering berekenen middels de zorgbehoefte

Het is belangrijk om ieder jaar weer opnieuw na te gaan welke zorg je verwacht nodig te hebben. Zo kun je namelijk eenvoudig de zorgpremie berekenen.

Daarnaast is het ook slim te kijken wat er komend jaar vanuit de basisverzekering in 2023 wordt vergoed, omdat dit ieder jaar veranderd. Zodra je hebt bedacht welke zorg je denkt nodig te hebben weet je wat voor pakket je nodig hebt.

Om de ideale zorgverzekeraar te zoeken die aansluit op jouw wensen is het slim om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vul je namelijk je persoonlijke wensen in en zie je direct welke zorgverzekeraar de goedkoopste is voor jouw persoonlijke situatie. Hierdoor wordt de zorgverzekering berekenen erg makkelijk. (zorgverzekering 2020 vergelijken)

Naturapolis of restitutiepolis kiezen?

Wil je de premie berekenen van de zorgverzekering? Dan is het van belang dat je gaat kijken naar de zorgkeuze. Er worden namelijk verschillende soorten polissen aangeboden die in prijs verschillen. Zo is er een natura- en restitutiepolis.

  • Met een naturapolis ontvang je een 100% vergoeding bij gecontracteerde zorgverleners die zijn gekozen door de verzekeraar. Je kunt dan alleen voor spoedeisenhulp terecht in ieder ziekenhuis.
  • Ben je bereid om iets meer te betalen voor vrije zorgkeuze? Dan is een restitutiepolis een betere optie. Hiermee mag je namelijk terecht bij iedere zorgverlener en ziekenhuis in Nederland en ontvang je een 100% vergoeding voor zorg vanuit de basisverzekering. Vaak wordt deze vorm gezien als de beste zorgverzekering.

Sommige verzekeraars bieden ook een budget naturapolis aan, waarbij je slechts bij een aantal beperkte zorgverleners en ziekenhuizen terecht kunt.

Zorgverzekering berekenen met eigen risico

Wil je de definitieve zorgpremie berekenen van jou zorgverzekering? Dan is het slim om af te wegen hoeveel eigen risico je wilt betalen. Voor een basisverzekering geldt een standaard eigen risico van €385,- per jaar, maar deze is vrijwillig te verhogen.

Kies je ervoor om het eigen risico te verhogen? Dan ontvang je hiervoor korting op de premie. In de vergelijker op deze pagina kun je erg eenvoudig de kosten van jouw zorgverzekering berekenen wanneer je het eigen risico verhoogt. De premie wordt dan namelijk automatisch aangepast, zodat je precies ziet wat de korting is op de premie bij een verhoging van het eigen risico. 

Geen eigen risico bij de zorgverzekering is helaas niet mogelijk dit jaar.

Kosten voor aanvullende verzekeringen

We krijgen regelmatig de vraag: “Hoe bereken je de zorgpremie als je aanvullende dekkingen afsluit?” Dit is heel eenvoudig. Zodra je aanvullende modules afsluit zitten daar natuurlijk kosten aan verbonden.

Maak jij gebruik van de vergelijker op deze pagina? Dan vul jij precies in welke aanvullende modules je wilt afsluiten. De kosten die daaraan zijn verbonden worden dan automatisch meegerekend. Hierdoor wordt de zorgpremie berekenen erg makkelijk gemaakt.

Hoe bereken je de zorgpremie precies?

De zorgverzekering berekenen voor jou ideale dekking is met de vergelijker op deze pagina erg simpel.

  1. Zo vul je als eerst in wie je huidige zorgverzekeraar is, zodat je precies kunt zien hoeveel je kunt besparen.
  2. Daarna vul je de hoogte van het eigen risico in, de zorgkeuze en eventuele aanvullende dekkingen in.
  3. Vervolgens verschijnt er een lijst met verzekeraars die voldoen aan jouw persoonlijke wensen.
  4. De goedkoopste zorgverzekering aanbieder komt bovenaan in de lijst te staan.
  5. Sluit je een aanvullende dekking af? Dan is het slim om te kijken naar de vergoeding van verschillende aanbieders. Deze kunnen namelijk erg verschillen per verzekeraar.

Door gebruik te maken van onze volledig onafhankelijke vergelijker wordt de premie berekenen van de zorgverzekering erg eenvoudig en hoef je zelf alleen nog maar te kijken naar je eigen zorgbehoeften.

Direct je nieuwe zorgverzekering berekenen?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020