Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Beste zorgvergelijker 2021: alles van A-Z!

door | 12 okt, 2020

zorgvergelijkers

Je overweegt om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Natuurlijk ga je dan op zoek naar de voor jou beste zorgverzekering. Dat is de verzekering die het wat betreft dekking en voorwaarden het beste aansluit bij jouw wensen. Je hebt echter geen tijd om zelf alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

Dat is ook niet nodig. Op het internet vind je namelijk de zorgvergelijker. Daarmee kun je je eenvoudig en snel alle zorgverzekeringen vergelijken. Dankzij die mogelijkheid om eenvoudig een vergelijking te maken vind je snel de zorgverzekering die het beste kan voldoen aan jouw wensen.

Zoeken naar de beste zorgvergelijker

Ben je op zoek naar de beste zorgvergelijker 2020? Die moet dan in ieder geval onafhankelijk zijn. Wanneer is dat het geval? Als die zorgvergelijker niet verbonden is aan een aanbieder van zorgverzekeringen.

Kies er dus niet een die wel verbonden is aan een aanbieder van zorgverzekeringen. Waarom niet? Omdat de zorgvergelijking dat niet meer objectief is. De beste zorgvergelijker is dus in ieder geval onafhankelijk. (de vergelijker op deze website voldoet hier ook aan)

Een onafhankelijke aanbieder vermeldt doorgaans op zijn website wat zijn verdienmodel is. Krijgt hij eenmalig een commissie als iemand die gebruikt om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Dan is hij onafhankelijk als die commissie geen invloed heeft op de getoonde resultaten.

Je kunt geld besparen

Door gebruik te maken van de beste zorgvergelijker 2020 vind je niet alleen de zorgverzekering die gelet op de geboden dekking en voorwaarden het beste past bij jouw wensen. Je vindt zo ook de verzekering die de beste premie heeft voor de door jou gewenste zorg.

Je kunt hem dus gebruiken om op zoek te gaan naar de voor jou voordeligste zorgverzekering. Dit kan een behoorlijke besparing opleveren. Die besparing kan oplopen tot wel € 250 op jaarbasis. Geen wonder dat steeds meer mensen dit doen. Steeds meer mensen gaan dus op zoek naar de beste optie.

Hoe werkt een zorgvergelijker?

Een zorgvergelijker werkt heel eenvoudig. Wat moet je doen? Hier vind je het gebruik van een zorg vergelijker uitgelegd in 4 stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens en voorkeuren in
 2. Je kunt vervolgens een selectie maken met filters. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ziektekostenverzekering met een vergoeding voor fysiotherapie, een extra tandartsverzekering of alternatieve geneeswijzen.
 3. Je kunt ook je voorkeur voor vrije zorg of buitenlanddekking selecteren
 4. De vergelijker laat zien welke zorgverzekeringen aan jouw wensen voldoen. Zo kun jij gemakkelijk zien hoeveel je betaalt per maand en wat er precies allemaal gedekt wordt. Zo weet je zeker dat je de juiste zorgverzekering afsluit.

Stel je hebt gekozen voor een bepaalde zorgverzekering. Dan word je via de website van de zorg vergelijker doorverwezen naar de website van de zorgverzekeraar die de door jou gekozen zorgverzekering aanbiedt.

Er wordt je gevraagd om nog enkele gegevens in te vullen. Heb je de gevraagde gegevens ingevuld? Dan ben je overgestapt en is de nieuwe verzekering afgesloten.

Wanneer kun je overstappen naar een andere zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering is doorgaans mogelijk vanaf half november tot uiterlijk 31 januari van het volgende jaar. Gedurende die periode kun je gebruikmaken van een van de op het internet te vinden vergelijkers. Heb je de verschillende zorgverzekeringen met behulp van de zorgvergelijker 2020 met elkaar vergeleken? Je kunt je zorgverzekering opzeggen tot 31 december.

Stap je voor 1 januari over naar een andere zorgverzekering? De opzegging van jouw oude zorgverzekering wordt dan geregeld door jouw nieuwe zorgverzekeraar.

Je kunt ook uiterlijk 31 december zelf je zorgverzekering opzeggen en vervolgens op uiterlijk 31 januari van het volgende jaar een nieuwe zorgverzekering afsluiten. De nieuwe zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht in op 1 januari.

Zorgvergelijker 2020 en 2021

Het is niet meer mogelijk om een zorgverzekering voor 2020 af te sluiten. Je kunt op dit moment ook geen gebruik maken van een zorgvergelijker. Het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is pas weer mogelijk vanaf half november 2020.

Je kunt dan de zorgvergelijker 2021 gebruiken om de beste bij jou passende zorgverzekering 2021 te vinden en af te sluiten. Wel kun je gebruik maken van de vergelijkers als je 18 jaar wordt en daarom een nieuwe zorgverzekering moet gaan afsluiten.

Het gebruiken van de zorgvergelijker: handige tips

 • Door gebruik te maken van een vergelijker kun je een zorgvergelijking maken. Zo vind je ongetwijfeld de beste en goedkoopste bij jou passende zorgverzekering.
 • Op zoek naar de voor jou beste zorgverzekering? Ga dan in ieder geval na of je een aanvullende zorgverzekering nodig hebt.
 • Je kunt kiezen voor een hoger eigen risico. De hoogte van het eigen risico kun je in de zorgvergelijker aangeven. Let op! Bedenk dat je dan alleen een bedrag kunt besparen als je niet of nauwelijks zorgkosten maakt. Maak je veel zorgkosten? Dan ben je uiteindelijk een stuk duurder uit.
 • Sluit je een nieuwe zorgverzekering af en heb je kinderen onder de 18 jaar? Dan zijn die kinderen gratis meeverzekerd. Uiteraard kies je er dan voor om je kinderen te verzekeren bij de ouder met de beste dekking.
 • Het is vaak mogelijk om de premie van een zorgverzekering per jaar te betalen. Dit levert een besparing op van maximaal 3%.
 • Sluit je een zorgverzekering af bij een verzekeringskantoor? Dan heb je geen bedenktijd. Het online afsluiten van een zorgverzekering heeft als voordeel dat je 14 dagen bedenktijd hebt. De online afgesloten basisverzekering en/of online verzekering kun je binnen die 14 dagen kosteloos en zonder opgave van reden beëindigen.

Het vergelijken van de basisverzekering

Zoals je waarschijnlijk wel weet biedt iedere zorgverzekeraar een basispakket aan dat wat betreft inhoud en dekking hetzelfde is. Toch wordt aangeraden om de vergelijker te gebruiken om de basisverzekering van de verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Er zijn namelijk wel degelijk verschillen tussen de verschillende basisverzekeringen:

 • De zorgpremie, dat is het bedrag dat per jaar betaald moet worden aan de zorgverzekeraar, verschilt per zorgverzekeraar.
 • Er moet een keuze worden gemaakt uit een van de soorten basispolissen: de naturapolis, de restitutiepolis en de budgetpolis. Iedere polis heeft uiteraard zijn eigen voorwaarden.
 • Gebruik je de vergelijker om de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken? Veel zorgvergelijkers geven een klantbeoordeling. Je kunt dus zien hoe tevreden of ontevreden de klanten zijn over hun zorgverzekering. Doorgaans worden ook de plus- en minpunten van een zorgverzekering vermeld.

Het vergelijken van de aanvullende verzekering

Zoals je waarschijnlijk wel weet zitten in de aanvullende verzekeringen voorzieningen die niet door de basisverzekering worden vergoed, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en tandheelkundige zorg voor volwassenen. Je moet weten waar je bij het vergelijken van de aanvullende verzekeringen op moet letten.

 • Je moet letten op de dekking en de kosten van de aanvullende verzekering, want die dekking en kosten verschillen per verzekeraar.
 • Heb je bijvoorbeeld een chronische ziekte? Dan moet je letten op de medische selectie. Verzekeraars zijn namelijk niet verplicht om iedereen voor de aanvullende verzekering te accepteren.
 • Heeft de nieuwe aanvullende verzekering een wachttijd? Er zijn aanvullende verzekeringen met een wachttijd van zes tot twaalf maanden. Dit betreft vaak verzekeringen met een vergoeding voor orthodontie.

Neem snel een kijkje in de vergelijker om er zelf achter te komen of je kunt besparen!

Direct besparen & scherpe deals bekijken

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 12/10/2020