Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Duurzame zorgverzekering: waar op te letten? En wat is de beste optie?

door | 15 sep, 2020

groene zorgverzekering

Verzekeraars ontvangen veel geld doordat er premie wordt betaald, maar wat doen ze hier nou precies mee? Een deel van het geld wordt gebruikt om schadeclaims uit te betalen en een ander groot deel wordt gebruikt om te beleggen.

Bij het kiezen van een zorgverzekering kun je afwegen of je wilt kiezen voor een groene zorgverzekering. Duurzaamheid speelt namelijk steeds meer een grotere rol bij het kiezen van een zorgverzekering. Zo kan het zijn dat de een meer belegt in de fossiele- en tabaksindustrie, terwijl de ander meer belegt in duurzame projecten.

Denk hierbij aan zonne- en windenergie. Als jij kiest voor een duurzame zorgverzekeraar, dan help je indirect mee aan een betere wereld. Ga daarom altijd voor jezelf na wat jij het belangrijkste vindt.

Controle op duurzame zorgverzekeringen

Ieder jaar wordt er door het VBDO (Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling) een onderzoek uitgevoerd onder verzekeraars. Hierbij onderzoeken ze in hoeverre zorgverzekeraars duurzaam beleggen.

Dit doen ze bij de 30 grootste verzekeraars door te kijken hoe zij scoren op het gebied van mens en maatschappij, milieu en ondernemingsbestuur.

Hierdoor weet de consument precies welke verzekeraar duurzaam bezig is met beleggen. Dit wordt namelijk ieder jaar weer belangrijker bij het kiezen van een goede zorgverzekering.

De meest duurzame zorgverzekeringen

Ben jij op zoek naar een duurzame zorgverzekeraar? Dan is het verstandig om dit stuk goed door te nemen. Wij gaan jou namelijk laten zien welke verzekeraars in de top 5 staan van meest duurzame zorgverzekeringen. Hieronder hebben wij de top 5 voor jou in een tabel gezet, zodat je precies kunt zien op welke positie zij staan en welke score zij krijgen.

Positie:Verzekeraar:Score:
1)ASR 4,5/5
2)Achmea3,5/5
3)Menzis2,8/5
4)CZ2,2/5
5)ONVZ2,0/5

Welke merken vallen er onder de grote verzekeraars?

De verzekeraars die wij op deze pagina in de tabel hebben genoemd zijn overkoepelende verzekeraars. Zo hebben al deze verzekeraars één of meerdere merken onder zich. Deze mogen zeker wel genoemd worden, omdat zij ook wel wat steun verdienen. Daarom hebben wij hieronder alle grote verzekeraars onder elkaar gezet met de bijbehorende merken van duurzame zorgverzekeraars.

  • ASR: De Amersfoortse, Ditzo
  • Achmea: FBTO, Interpolis, De Friesland, Zilveren Kruis (ZieZo, ProLife)
  • Menzis: Ander zorg, Menzis, (HEMA)
  • CZ: OHRA, Nationale Nederlanden, CZ (Just CZ, CZ Direct)
  • ONVZ: ONVZ (PNOzorg, VvAA)

Dit zijn alle zorgverzekeraars en labels van de grote verzekeraars die goed scoren op het gebied van duurzaamheid. Wil je weten of een van deze groene zorgverzekeringen bij jou past? Maak dan gebruik van de vergelijker op deze pagina en zie welke zorgverzekering aansluit op jouw persoonlijke wensen.

Vergelijk het aanbod met elkaar

Wil jij graag duurzame zorgverzekeraars vergelijken? Neem dan een kijkje in de vergelijker op deze pagina, waar je alle duurzame zorgverzekeringen met elkaar kan vergelijken. Zo vul je een aantal eventuele wensen in zoals, het eigen risico, zorgkeuze en eventuele aanvullende dekkingen.

Vervolgens verschijnt er een lijst met zorgverzekeraars die aansluit op jouw voorwaarden met de bijbehorende prijs/kwaliteit beoordeling. Daarnaast zie je ook direct wat de hoogte van de zorgpremie is, maar de goedkoopste hoeft niet altijd de beste te zijn.

Kijk daarom altijd naar de voorwaarden en vergoedingen van eventuele aanvullende dekkingen. Zo vindt je de beste duurzame zorgverzekering die bij jou past en bespaar je ook nog eens hoop geld.

Duurzame zorgverzekeringen bekijken?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020