Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Jongeren zorgverzekering (2021): alles op een rij

door | sep 15, 2020

zorgverzekering voor jongeren

Ben je benieuwd naar informatie rondom een jongeren zorgverzekering? Zodra je 18 wordt, ben je verantwoordelijk voor een aantal nieuwe zaken. Een van deze zaken is dat je zelf je zorgverzekering moet gaan betalen. Gelukkig kun je een goede en betaalbare zorgverzekering voor jongeren zelf uitkiezen en zijn er diverse zorgverzekeraars waarbij je een verzekering kunt gaan afsluiten als je 18 wordt.

Wat is de beste zorgverzekering voor jongeren en waar moet je allemaal op letten? Hier lees je niet alleen meer over waar je de verzekering kunt afsluiten, maar ook hoeveel premie je moet betalen en welke aanvullende dekkingen er zijn. Alle informatie rondom een jongeren zorgverzekering die voor jou van belang is, vind je hier.

Zorgverzekering jongeren: wat houdt het in?

Een zorgverzekering voor jongeren is eigenlijk een normale zorgverzekering, maar het is mogelijk om speciale aanvullende verzekeringen aan te vragen voor jou als jongvolwassene. Tot je 18e levensjaar ben je meeverzekerd op de polis van je ouders.

Zodra je 18 wordt, krijg je zelf deze verantwoordelijkheid. Je kunt dan zelf op zoek gaan naar goede zorg voor jongeren. Wat houdt een zorgverzekering in? Deze verplichte ziektekostenverzekering jongeren dekt noodzakelijke zorg die jij wellicht nodig zult hebben. In ruil voor deze zorg betaal je maandelijks een vaste premie. Hoeveel je per maand gaat betalen, hangt af van een aantal zaken:

  • Waar je de jongeren zorgverzekering afsluit;
  • Welke zorg je wilt;
  • Welke aanvullende verzekeringen je wilt afsluiten;
  • Of je ook een zorgtoeslag krijgt van de Belastingdienst.

Waar sluit je de jongeren ziektekostenverzekering af?

Een ziektekostenverzekering voor jongeren sluit je af bij een van de vele zorgverzekeraars in Nederland. Vaak kun je met een online vergelijkingstool gaan bekijken wat voor jou de meest aantrekkelijke optie is.

Op basis van jouw wensen krijg je een aantal zorgverzekeringen te zien die wellicht voor jou slim zijn om af te sluiten. Welke zorg vind jij belangrijk? Wil je bij ieder ziekenhuis in Nederland terecht kunnen of is het vooral van belang dat je altijd en overal terecht kunt bij je zorgverzekeraar voor vragen.

Je kunt tegenwoordig ook kiezen voor verzekeraars met extra oog voor een duurzame toekomst. Er zijn ook andere redenen om een specifieke verzekeraar te kiezen. Een lage premie is hier een voorbeeld van. Dit is ook een goede reden om voor een jongeren ziektekostenverzekering te kiezen. Een aantal ziektekostenverzekeringen voor jongeren online vergelijken is dan ook zeker een aanrader.

Aandachtspunten bij de aanvullende verzekering

Een van de zaken waar je zeker op moet letten is de aanvullende verzekering. Dit zijn extra’s die je kunt toevoegen aan je basisverzekering. Bij een zorgverzekering jongvolwassenen is de basisverzekering verplicht, maar je bent zelf vrij om nog aanvullende verzekeringen toe te voegen. Denk hierbij onder andere aan:

  • Buitenlanddekking (voor als je gaat reizen)
  • Voor vrouwen vanaf 21 jaar: anticonceptie vergoeding
  • Speciale behandelingen (bijvoorbeeld voor bestrijding van acne)
  • Fysiotherapie
  • Aanvullende tandartsverzekering

Wat is de beste zorgverzekering voor jongeren?

De beste zorgverzekering voor jongeren is de verzekering waarbij jij precies de zorg krijgt die je nodig hebt. Het is dan ook belangrijk om van tevoren goed te kijken naar wat je nodig hebt en wat je belangrijk vindt. Zo sluit je altijd de juiste zorgverzekering voor jongeren af en ben je verzekerd van de juiste zorg.

Een goedkope zorgverzekering jongeren afsluiten

Natuurlijk is het aantrekkelijk om een lage premie te betalen. Je wilt per slot van rekening zo min mogelijk geld betalen. Gelukkig is zorg voor jongeren betaalbaar en vind je altijd een ziektekostenverzekering jongeren waarbij de premie laag ligt. Er zijn ook verzekeraars waar je een jongeren ziektekostenverzekering met korting kunt afsluiten.

Wanneer je kiest voor alleen een basisvergoeding liggen de kosten automatisch lager dan wanneer je voor een aanvullende verzekering kiest. Online kun je de verschillende zorgverzekeringen naast elkaar zetten met de handige vergelijker. Zo weet je precies wat voor jou de beste keuze is!

Jongeren zorgverzekering direct vergelijken?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 12/10/2020