Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Christelijke zorgverzekering: verzekerd naar eigen levensvisie

door | 15 sep, 2020

christelijke zorgverzekering

Ben jij op zoek naar een christelijke zorgverzekeraar? Dan ben je hier op de juiste pagina beland. Wij gaan jou namelijk meer vertellen over wat deze zorgverzekering precies inhoud en wat het doel ervan is. Daarnaast heeft iedereen in Nederland recht op goede zorg en daarom is een basisverzekering ook verplicht gesteld.

Voor religieuze personen is het belangrijk dat zij zorg krijgen die aansluit op hun normen en waarden. Daarom zijn er speciale christelijke zorgverzekeringen die uitsluitend samenwerken met zorgverleners die oog hebben voor personen met een religie.

Daarnaast gebruiken deze christelijke zorgverzekeraars hun premie vooral om te beleggen in mens en natuur, zodat verzekerden hier indirect een steentje aan bijdragen. Wil je direct aan de slag? Begin dan met zorgverzekeringen vergelijken om de beste keuze te maken!

Alle christelijke zorgverzekeringen op een rijtje

Er zijn in Nederland een klein aantal christelijke zorgverzekeraars, waar je een basisverzekering kunt afsluiten. Hierbij wordt er rekening gehouden met religieuze levensovertuigingen.

Zo geldt er bijvoorbeeld voor christenen dat zij geen vergoeding hebben voor abortus, omdat dit ethisch gezien tegen hun levensovertuiging ingaat.

Toch moet je als Nederlander verplicht een basisverzekering afsluiten en daarom zijn er op dit moment 2 zorgverzekeraars die zich richten op gelovigen. Dit zijn de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorg voor Leven (onderdeel van Dominass en Prima voor elkaar)
  • Pro Life (onderdeel van Zilveren Kruis)

Dit zijn de twee christelijke zorgverzekeraars die op dit moment actief zijn op het gebied van zorg. Zij onderscheiden zich van andere zorgverzekeraars door zich vooral te richten op het geloof en levensovertuigingen van de Nederlanders.

Waarom kiezen voor een christelijke zorgverzekering?

Net als bij alle andere verzekeraars bieden de christelijke zorgverzekeringen een basispakket en aanvullende dekkingen aan. Zo bepaal jezelf hoe je bent verzekerd en betaal je nooit teveel premie voor onnodige dekkingen.

Het enige verschil met andere zorgverzekeraars is dat er bij een christelijke zorgverzekeraar andere vergoedingen gelden.

Je hebt recht op christelijke zorg, waarbij er geen vergoedingen zijn voor ethisch omstreden ingrepen. Denk hierbij aan een vergoeding voor abortus en een vergoeding voor levensbeëindigende ingrepen. Dit gaat namelijk volstrekt in tegen de levensovertuigingen van christenen.

Vergelijk aanbieders met elkaar!

Op deze pagina is het mogelijk om een groot aanbod van verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo vul je namelijk een aantal eventuele eisen in om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Daarnaast is het mogelijk om de nieuwe verzekering te vergelijken met je huidige verzekering, zodat je direct ziet wat je kunt besparen. Voordat je een nieuwe zorgverzekering afsluit is het verstandig om de voorwaarden goed door te nemen.

Hierdoor weet je namelijk precies waar je aan begint en voorkom je vervelende verassingen in de toekomst. Bovendien kun je een hoop geld besparen door te vergelijken, omdat je precies invult wat je nodig hebt en de goedkoopste bovenaan komt te staan.

Christelijke zorgverzekeringen bekijken?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 22/11/2020