Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Zorgverzekering ZZP: hoe zit het nu in 2021?

door | 15 sep, 2020

zorgverzekering voor zzp

Als ZZP’er wil je natuurlijk ook verzekerd zijn van goede zorg. Na een ongeval of ziekte wil je weer zo snel mogelijk aan de slag kunnen en dat kan alleen met goede zorg. Als ZZP’er krijg je namelijk niet doorbetaald als je ziek bent en dat is bij mensen in loondienst wel het geval.

Daarom kan de zorgverzekering ZZP een goede oplossing zijn om zo snel mogelijk weer aan de bak te kunnen. Op deze pagina gaan wij jou meer vertellen over de zorgverzekering voor ZZP’ers en waar je op moet letten.

Zorgverzekering ZZP’er, wat is het verschil?

Je zou misschien denken dat een ZZP ziektekostenverzekering anders is dan een particuliere zorgverzekering, maar dat is niet het geval. Zo sluit je net als iedere andere Nederlander een basisverzekering af met eventuele aanvullende dekkingen.

Hierbij ben je helemaal vrij in de keuze voor een zorgverzekeraar. Daarnaast bepaal jezelf hoe je bent verzekerd en is het slim om te vergelijken.

Dit kun je doen met de vergelijker op deze pagina, waar je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Alle prijzen en voorwaarden die je terugziet in de vergelijker gelden zowel voor particulieren als voor ZZP’ers.

Zorgverzekeraars met speciale ZZP verzekeringen

Ondanks dat iedere ZZP’er gewoon een particuliere zorgverzekering kan afsluiten, zijn er wel een aantal verzekeraars die speciale ZZP zorgverzekeringen aanbieden. Hierbij bieden zij onder andere een extra dekking aan voor fysiotherapie tegen een scherpe premie.

Dit doen zij om ervoor te zorgen dat ZZP’ers snel kunnen revalideren, zodat zij weer vlot aan het werk kunnen. Denk je dit als ZZP’er niet nodig te hebben? Dan kan het misschien slimmer zijn om te kijken naar een particuliere zorgverzekering.

ZZP collectieve zorgverzekering

Naast particuliere- en ZZP zorgverzekeringen zijn er ook ZZP collectieve zorgverzekeringen. Dit zijn speciale verzekeraars die ZZP’ers collectief laten verzekeren, zodat zij korting kunnen ontvangen op de premie. Een voorbeeld hiervan is ZZP Nederland die een speciale collectieve zorgverzekering aanbiedt.

Zij hebben met veel Nederlandse zorgverzekeraars afspraken gemaakt, waardoor je als ZZP’er tot 5% korting krijgt op de basisverzekering en tot 20% op aanvullende verzekeringen. Het is dus mogelijk om als ZZP korting zorgverzekering te krijgen door je collectief te laten verzekeren.

Is de zorgverzekering aftrekbaar als ZZP?

We krijgen regelmatig de vraag: “Is de zorgverzekering ZZP aftrekbaar?” Het antwoord hierop verschilt per situatie en geldt ook niet alleen voor ZZP’ers. Zo zijn er een aantal specifieke zorgkosten die onder voorwaarden aftrekbaar zijn. Ook sommige zorgkosten die je maakt voor anderen kunnen onder voorwaarden aftrekbaar zijn.

  • Een van deze voorwaarden kan bijvoorbeeld zijn dat de zorgkosten niet verplicht zijn of dat deze vallen onder het eigen risico.
  • Daarnaast geldt dat de zorgkosten alleen aftrekbaar kunnen zijn als het ziekte of invaliditeit betreft.
  • Bovendien mogen de aftrekbare zorgkosten niet worden uitgekeerd door een zorgverzekering of uitkering.

Het gaat hier dus alleen om eigen gemaakte zorgkosten die niet onder de dekking vallen. De betaalde premie en het betaalde eigen risico zijn dus nooit aftrekbaar.

Zorgverzekeringen onafhankelijk met elkaar vergelijken

Ben jij op zoek naar een ZZP zorgverzekering? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de vergelijker op deze pagina. Hier vul je namelijk al jou persoonlijke wensen in om erachter te komen welke zorgverzekering het beste bij jou past.

Staan er geen speciale ZZP zorgverzekeringen tussen? Dan kun je gewoon een particuliere zorgverzekering afsluiten. Kijk hierbij goed naar de dekking, de zorgkeuze en eventuele aanvullende dekkingen.

De goedkoopste zorgverzekering komt altijd bovenaan te staan, maar dit hoeft niet altijd de beste te zijn. Daarom is het slim om de voorwaarden van verschillende aanbieders zorgvuldig met elkaar te vergelijken.

Zorgverzekeringen voor ZZP’ers bekijken?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020