Selecteer een pagina
[wpseo_breadcrumb]

Zorgverzekering en zwanger: dit gaat er veranderen in 2021

door | 14 sep, 2020

beste zorgverzekering zwangerschap

Ben je zwanger? Dan gaat er heel wat veranderen op verschillende gebieden. Deel aan je zorgverzekering je zwangerschap mee, want ook op dit vlak moeten er wat aanpassingen worden doorgevoerd. Waar moet je allemaal rekening mee houden en wat is een goede zwangerschap zorgverzekering?

Hier vind je alle informatie over het afsluiten van een zorgverzekering bij zwangerschap en kun je daarnaast ook gebruik maken van de handige vergelijker voor het vinden van de beste zorgverzekering voor zwangerschap 2020.

Waarom de zorgverzekering aanpassen als je zwanger bent?

De zorgverzekering aanpassen bij zwangerschap is belangrijk omdat er veel gaat veranderen in je leven, ook in je behoefte aan zorg. Denk aan de bezoeken die je moet brengen aan de verloskundige, de bloedtesten, de echo’s en nog veel meer. Dit zijn allemaal kosten die je met een zwangerschap zorgverzekering kunt laten vergoeden.

Doe je dit niet, dan komen al deze kosten voor eigen rekening en dat is voor niemand aantrekkelijk. Een nieuwe zorgverzekering als je zwanger bent is dan ook de beste optie, voor jou, je partner en je kindje. Je zwangerschap doorgeven aan de zorgverzekering is dan ook belangrijk om te doen.

Zwanger en zorgverzekering: deze kosten worden gedekt

Wanneer je zwanger bent is het goed om op onderzoek uit te gaan bij je huidige zorgverzekering. Meestal zit verloskundige zorg tijdens en na de zwangerschap in het basispakket van je zorgverzekering, net als kraamhulp. Daarnaast worden er meestal ook 2 echo’s vergoed door het basispakket.

Niet alles valt onder de basisverzekering

Er zijn ook bepaalde kosten waarvoor je je aanvullend kunt verzekeren. Denk hierbij aan zwangerschapscursus of bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Omdat je wettelijk verplicht bent om een basispakket van je zorgverzekering te hebben, worden veel kosten rondom je zwangerschap vergoed.

Zwangerschap en zorgverzekering: de basisverzekering

Wat zijn de zorgverzekering zwanger 2020 onderdelen van de basisverzekering en de aanvullende verzekering? Hieronder vind je een handig overzicht van de beide verzekeringen rondom je zwangerschap.

In de basisverzekering van je zorgverzekering zijn een aantal zaken opgenomen waarvoor je verzekerd bent tijdens je zwangerschap.

 • Zo valt onder andere de verloskundige hulp onder de basisverzekering;
 • Verder vallen de noodzakelijke echo’s ook onder de basisverzekering: denk hierbij aan de 12 en 20 weken echo;
 • Huisartskosten worden vergoed en ook de kraamzorg na je bevalling;
 • Heb je een thuisbevalling of een ziekenhuisbevalling met medische noodzaak? Ook dit valt onder de basisverzekering.

Zwangerschap en zorgverzekering: de aanvullende verzekering

Niet alles valt onder de basisverzekering en wanneer je van bepaalde extra’s wilt profiteren kun je je hiervoor aanvullend verzekeren. Een zwangerschap zorgverzekering dekt bijvoorbeeld geen kraampakket of een kraamzorg in het ziekenhuis zonder medische indicatie.

 • Ook een eigen bijdrage voor extra kraamzorg of poliklinische bevalling valt onder de aanvullende verzekering. Het is als aanstaande ouders zeker een mogelijkheid om je te verdiepen in de mogelijkheden rondom de zorgverzekering zwangerschap.

In onderstaande tabel vind je een handig overzicht van alles wat onder de basis- en de aanvullende verzekering valt rondom je zwangerschap. Zo krijg je direct de duidelijkheid die je nodig hebt:

BasisverzekeringAanvullende verzekering
Inhoud

 • Verloskundige hulp

 • Huisartskosten

 • Noodzakelijke prenatale echo's

 • Fysiotherapie bij zwangerschap incontinentie

 • Prenatale testen (medische indicatie)

 • Thuisbevalling

 • Ziekenhuisbevalling (medische noodzaak)

 • Kraamzorg aan huis

Welke zorgverzekering bij zwangerschap?

Je hebt heel wat mogelijkheden als het gaat om het uitkiezen van een zorgverzekering als je zwanger bent. Maar wat is de beste zorgverzekering zwangerschap?

Dit is lastig te bepalen, omdat iedereen tijdens de zwangerschap een eigen zorgbehoefte heeft. De beste zorgverzekering als je zwanger bent is voor iedereen anders. Het is dan ook belangrijk om online de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken.

Wil je van zorgverzekering veranderen? Dan kun je dit het beste doen in december. Je bent dan op de hoogte van de premies voor het volgende jaar. Zo kun je op je gemak uitzoeken wat de beste zorgverzekering voor zwangerschap in 2021 is.

En door de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, maak je altijd de beste keus! Op deze pagina kun je de online vergelijker gebruiken om een goede zorgverzekering zwangerschap af te sluiten.

Direct kosten besparen tijdens je zwangerschap?

In 2021 gaan de maandelijkse zorgpremies wederom stijgen, enig voordeel is dat grote besparingen gemaakt kunnen worden. Vergelijk nu direct het totale aanbod voor een dekking die aansluit bij jouw persoonlijke zorgeisen en vertrek met de scherpste prijs!

Helga – Zorgverzekering Expert

Direct besparen op je zorgverzekering?

Laatst geupdatet op 08/10/2020