Selecteer een pagina

Avéro Achmea levensverzekering afsluiten in 2023? Bekijk alle dekkingen & premies van deze aanbieder!

De Avéro Achmea levensverzekering wijzigen, hoe doe je dat?

Zoals hierboven al is benoemd is het niet meer mogelijk om een nieuwe Avéro Achmea levensverzekering af te sluiten. Daarentegen is het wel mogelijk om je huidige levensverzekering te wijzigen.

Het is namelijk verstandig om regelmatig te controleren of de levensverzekering die je hebt afgesloten nog steeds bij jouw huidige situatie past. Hiervoor neem je contact op met jouw adviseur voor vragen en advies over de levensverzekering.

Heb je nog geen adviseur? Dan kan je op zoek gaan naar een adviseur bij jou in de buurt. Een wijziging doorgeven doe je heel eenvoudig aan de hand van een wijzigingsformulier. Hiermee kun je onder andere beleggingen en verzekeringen veranderen, afkopen of het overlijden van de verzekerde doorgeven. Zo is jouw adviseur en verzekeraar altijd op de hoogte van veranderingen in jouw persoonlijke situatie.

Wat is een levensverzekering en welke zijn er allemaal?

Een levensverzekering is een verzekering met oog op het leven of de dood van een persoon. Hierbij wordt er ook rekening gehouden met de uitvaart bij het overlijden van de desbetreffende persoon. Bovendien zijn er veel verschillende soorten levensverzekeringen.

Wij hebben ze hieronder voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien wat de verschillende levensverzekeringen precies inhouden. De volgende 3 levensverzekeringen zijn de hoofdvormen wanneer je praat over een levensverzekering:

De spaarverzekering van Avéro Achmea

Met een spaarverzekering betaal je een aantal jaren premie en wordt er op een afgesproken datum een bedrag uitgekeerd. Hiermee kun je bijvoorbeeld de hypotheek aflossen of een leuke wereldreis maken, die keuze is geheel aan jou. Komt de verzekerde tijdens de looptijd te overlijden? Dan wordt er niets uitgekeerd op de afgesproken datum. Alle premie die je dan hebt betaald is verloren.

De overlijdensrisicoverzekering van Avéro Achmea

Deze overlijdensrisicoverzekering is bijna het tegenovergestelde van de spaarverzekering. Zo keert deze verzekering alleen uit wanneer de verzekerde komt te overlijden tijdens de looptijd van de verzekering.

Wanneer de verzekerde nog leeft aan het einde van de looptijd, dan wordt er niets uitgekeerd aan de begunstigde. De premie die je op dat moment dan hebt betaald is verloren.

De gemengde verzekering van Avéro Achmea

Deze gemengde verzekering is een combinatie van de spaar- en overlijdensrisicoverzekering. Het grote voordeel van deze levensverzekering is dat er altijd een bedrag wordt uitgekeerd.

Je ontvangt namelijk een uitkering bij zowel het in leven zijn na de einddatum als het overlijden voor de einddatum van de verzekerde. Met deze verzekering raakt de premie dus nooit verloren en heb je altijd recht op de uitkering.

Op welke wijze wordt er uitgekeerd bij de Avéro Achmea levensverzekering?

Bij een levensverzekering wordt er niet altijd iets uitgekeerd. Het ligt er namelijk aan voor welke vorm van de levensverzekering je hebt gekozen. Wordt er wel een bedrag uitgekeerd? Dan gebeurt dit op één van de drie volgende manieren:

Uitkeren van de kapitaalverzekering

Met een kapitaalverzekering vindt de uitkering in eens plaats. Hierbij kun je denken aan een kapitaaluitkering bij overlijden van de verzekerde wanneer er alleen een uitkering plaatsvind bij overlijden.

Daarnaast spreken we van een kapitaaluitkering van bij leven als de uitkering plaatsvindt als de verzekerde in leven is op een bepaalde afgesproken datum. Heel vaak worden deze kapitaalverzekering afgesloten bij een hypotheek. Aan het einde van de looptijd kan je hier namelijk een deel van de hypotheek mee aflossen.

Uitkeren van de rente-verzekering

In tegenstelling tot de kapitaalverzekering wordt er bij een een rente-verzekering periodiek een bedrag uitgekeerd. Hierbij wordt er wel onderscheid gemaakt tussen een lijfrente-uitkering en erfrente-uitkering.

De lijfrente-uitkeringen vinden alleen plaats bij het in leven zijn van de verzekerde. De lijfrente-uitkering wordt vaak gekozen wanneer mensen een pensioen of aanvullend pensioen willen regelen. De erfrente-uitkering wordt alleen uitgekeerd wanneer de verzekerde overlijdt. Deze vorm van uitkering wordt meestal gekozen door mensen die een aanvullende nabestaande voorziening willen achterlaten.

De Beleggingsverzekering

Een beleggingsverzekering sluit je af om een bepaald bedrag op te bouwen. Dit bedrag is jouw beleggingsdoel en hiermee kun je bijvoorbeeld jou inkomen voor later aanvullen of je hypotheek aflossen. Het is daarom van belang dat je regelmatig controleert of je dit doel gaat behalen.

Ook is het noodzakelijk om te zo nu en dan te controleren of de verzekering nog voldoet aan jouw wensen en verwachtingen. Laat je daarom altijd goed adviseren door jouw persoonlijke adviseur

Regels rondom het stoppen van een Avéro Achmea levensverzekering

Sinds 1 april 2017 zijn de wetten rondom het stoppen van de levensverzekeringen veranderd. Er gelden namelijk andere regels wanneer je de kapitaalverzekering stopt. Met de kapitaalverzekering bouw je namelijk een belastingvrij bedrag op waar je bijvoorbeeld de hypotheek mee kunt aflossen.

Voorheen was het bedrag dat je had opgebouwd alleen belastingvrij wanneer je minimaal 15 of 20 jaar had ingelegd. Na de wetswijziging is de kapitaalverzekering in alle gevallen belastingvrij en kan je het bedrag laten uitkeren op ieder gewenst moment.

Er gelden wel nog een aantal regels om in aanmerking te komen voor belastingvrijstelling. Zo is het noodzakelijk dat je onafgebroken, dus zonder pauze, moet hebben ingelegd. Voor de kapitaalverzekering, spaarverzekering en beleggingsverzekering geldt dat je het uitgekeerde bedrag moet gebruiken voor het aflossen van de hypotheek. Wil je meer informatie over de nieuwe regels? Neem dan gerust contact op met jouw adviseur.

 

Misschien ook interessant voor jou?

Avéro Achmea levensverzekering afsluiten in 2023!

beste orv top 6

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Verzekerd Bedrag

€ 100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 7,49

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 9,50 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

overlijdensverzekering vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Verzekerd Bedrag

100.000

Korting niet roker?

Ja

Maandelijkse premie

€ 10,85

✓ Premielooptijd van 20 jaar

€ 69,00 eenmalige kosten

✓ Verzekeringsvorm: gelijkblijvend

*Premies die hierboven zijn weergegeven zijn berekend met de volgende geboortedatum: 01-01-1983 (35 jaar), niet-roker.

Laatst geupdatet op 04/06/2020