Selecteer een pagina

Avéro Achmea Rechtsbijstand | Rechtsbijstand Avéro Achmea geschikt voor jou in 2023?

mrt 13, 2020 | 0 Reacties

Laten we ten eerste voorop stellen dat de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering alleen is af te sluiten voor bedrijven. Het wil namelijk wel eens voorkomen dat je in conflict raakt met een medewerker, leverancier of klant. Dit kan ooit heel veel tijd kosten en daar zit je als bedrijf zijnde natuurlijk niet op te wachten.

Met deze zakelijke rechtsbijstandsverzekering krijg je professionele juridische hulp bij zakelijke conflicten. Zo vergoedt deze dekking de kosten voor advocaat, incasso, proces, reis en verblijf. Bovendien is het ten alle tijden mogelijk om terug te vallen op de deskundige hulp van specialisten van de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering.

Waarom een Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering?

Er zijn een aantal redenen waarom het verstandig is om een Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. Maak je al gebruik van het Zakelijk Zekerplan van Avéro Achmea? Dan ontvang je bij het afsluiten van meerdere verzekering binnen dit pakket een pakketkorting tot maximaal 8%.

Daarnaast sluit je de verzekering af via één van de onafhankelijke adviseurs van Avéro Achmea. Deze adviseur kent jouw bedrijf en de bedrijfsrisico’s. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je altijd advies op maat krijgt.

Verder hebben we hier nog redenen onder elkaar gezet om te laten zien waarom het slim kan zijn om een rechtsbijstandsverzekering van Avéro Achmea af te sluiten.

  • Je ontvangt altijd deskundige hulp van onafhankelijke juristen bij conflicten en zij kennen jouw bedrijf
  • Juridisch advies bij conflicten met werknemers, leveranciers en klanten
  • De proces- en incassokosten worden ten alle tijden gedekt
  • Kies zelf een onafhankelijke adviseur die aansluit op jouw persoonlijke wensen
  • Verzekerd bij conflicten in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg (bij een geschil over onroerende zaken alleen in Nederland)

Zo zie je maar weer dat de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering vele voordelen met zich meebrengt. Hieronder lees je meer over wat er wel en niet verzekerd is met deze rechtsbijstandsverzekering. Meer weten? Lees dan de Avero Achmea Rechtsbijstandverzekering voorwaarden!

De aanvullende dekking van Avéro Achmea rechtsbijstand

Naast de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering optimaal is het mogelijk om een aanvullende module af te sluiten. Met deze aanvullende module breid je de basisdekking uit en ben je verzekerd voor specifieke zaken.

Zo kun je ervoor kiezen om naast de rechtsbijstandsverzekering een Bedrijfs-motorrijtuigen Compact verzekering af te sluiten. Deze dekking is ideaal voor bedrijven waarvan de medewerkers vaak onderweg zijn.

Ontstaat er namelijk een geschil met een bedrijfsvoertuig als gevolg van een ongeval? Dan ben je verzekerd voor juridische hulp bij het verhalen van de schade en/of als er onduidelijkheid is over de schuldvraag.

 

Misschien ook interessant voor jou?

Wat is er verzekerd met Avéro Achmea rechtsbijstand?

Het wil soms wel eens voorkomen dat je in conflict raakt met medewerkers, leveranciers of klanten. Het is dan wel zo fijn als je juridische hulp krijgt zonder dat het al te veel geld kost. Zo worden de kosten in de volgende situaties vergoedt met een Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering:

  • De kosten voor rechtsbijstand wanneer het gaat om het verhalen van schade op een ander
  • Kosten voor rechtsbijstand bij een conflict over het arbeidsrecht
  • De kosten voor het inschakelen van externe specialisten tot maximaal €30.000,- per gebeurtenis
  • Kosten voor rechtsbijstand van een advocaat naar keuze wanneer een advocaat niet verplicht is (tot maximaal €10.000 per gebeurtenis)
  • De kosten voor incassobijstand bij een conflict over een niet betaalde rekening boven de €100,-

Zoals je kunt lezen ben je goed verzekerd voor diverse conflicten waar je als bedrijf zijnde mee te maken kunt krijgen. Daarentegen zijn er ook een aantal uitzonderingen waarbij je niet verzekerd bent, maar daar lees je hieronder meer over.

Wat zijn de uitzonderingen bij Avéro Achmea rechtsbijstand?

Er zijn altijd een aantal uitzonderingen waarbij je niet verzekerd bent. Zo is dat ook het geval bij de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering. Je hebt namelijk geen recht op een vergoeding wanneer het geschil al speelde voordat je de verzekering afsloot.

Ook wordt er niks uitgekeerd wanneer het verzoek voor rechtsbijstand minder is dan €450,-. Verder zijn de kosten voor een conflict over een belastingaangifte ook niet verzekerd. Wil precies weten wat er allemaal wel en niet is verzekerd? Neem dan een kijkje in de voorwaarden op de site van de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering.

Wat zijn mijn verplichtingen als ik de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering afsluit?

Kies je ervoor om de Avéro Achmea rechtsbijstandsverzekering af te sluiten? Dan zijn er een aantal verplichtingen en voorwaarden waar je aan moet voldoen? Zo is het noodzakelijk om alle vragen eerlijk te beantwoorden wanneer je de verzekering afsluit.

Daarnaast is het ook van belang dat je geschillen direct meld bij jouw persoonlijke adviseur voordat jezelf actie onderneemt. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je de premie op tijd betaald. Hiervoor maak je afspraken met Avéro Achmea. Je hebt hierbij wel de vrije keuze of je de premie maandelijks of jaarlijks betaald.

Bij een jaarlijkse betaling ontvang je een fikse korting op de premie. Verder is het ook aan jou om te bepalen of je een automatische incasso instelt of dat je handmatig de premie overmaakt. Houdt er bij handmatige overboeking wel rekening mee dat je op tijd betaald.

Avéro Achmea rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020