Selecteer een pagina

Unive rechtsbijstandverzekering | Unive rechtshulp geschikt voor jou in 2023?

mrt 1, 2020 | 0 Reacties

Met een Univé rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juristen die je helpen bij juridische conflicten. Denk hierbij aan conflicten op het werk, met de buren of in het verkeer. Ontstaat er een juridisch ongeval in een van deze situaties? Dan is het fijn om een rechtsbijstandsverzekering te hebben.

Bij Univé staan er maar liefst 200 juristen van Univé rechtshulp voor je klaar. Bovendien bepaal je zelf voor welke risico’s jij een rechtshulpverzekering afsluit. Zo biedt Univé 3 verschillende basisverzekeringen aan met daarnaast een aantal aanvullende dekkingen.

Welke basisverzekeringen biedt rechtsbijstand Univé?

Zoals we hierboven hebben genoemd biedt de Univé rechtsbijstandsverzekering 3 verschillende basisverzekeringen. Hierbij heb je de keuze uit de Verkeer & voertuigen-, Consument & wonen- en Basisdekking compleet verzekering. Wat deze dekkingen precies vergoeden lees je hieronder of in de polisvoorwaarden.

Basisdekking Verkeer & voertuigen:

Met de basisdekking Verkeer & voertuigen van rechtsbijstand Univé heb je recht op juridische hulp in het verkeer. Een jurist helpt jou dan bij het verhalen van (letsel)schade die is ontstaan in het verkeer. De verzekering is geldig wanneer je loopt, fietst, rijdt of vaart.

Verder heb je ook recht op juridische hulp wanneer het probleem gaat over de koop, verkoop, lease en reparatie van jouw voertuig. Hierdoor heb je geen losse rechtshulpdekking nodig die je normaal zou afsluiten bij je autoverzekering.

Basisdekking Consument & wonen:

Met de basismodule Consument & wonen heb je recht op juridische hulp bij aankopen, problemen met woning en (letsel)schade. Zo laat je onder andere jouw koop- of huurcontract preventief screenen om fouten in het contract te achterhalen.

Daarbij ontvang je rechtshulp bij problemen over aankopen en overeenkomsten. Verder verkrijg je ook rechtshulp bij besluiten over jouw woonomgeving die worden besloten door de overheid.

Basisdekking Compleet:

De basisdekking Compleet is, de naam zegt het eigenlijk al, de meest complete dekking die de rechtsbijstandverzekering Univé te bieden heeft. Deze basisverzekering is namelijk een combinatie van de Verkeer & voertuigen- en Consument & wonen module. Hiermee heb je namelijk recht op juridische hulp bij de meest voorkomende conflicten.

Daarnaast dekt deze module de kosten voor rechtsbijstand van zowel de Consument & wonen- en Verkeer & voertuigen basisverzekering. Bovendien ontvang je met dit pakket maar liefst 15% korting op de basisdekking Verkeer & voertuigen.

Rechtsbijstand Univé, welke aanvullende modules zijn er?

Vind je dat de basisverzekeringen niet genoeg kosten dekken? Dan breidt je deze eenvoudig uit met een aanvullende verzekering voor rechtsbijstand. Univé rechtshulp heeft 3 verschillende aanvullende modules, namelijk: Een aanvullende module voor- Werk & inkomen, Belasting & vermogen en Extra onroerende zaken.

De aanvullende verzekering voor Extra onroerende zaken is alleen af te sluiten in combinatie met de basisdekking voor Consument & wonen. Bovendien is deze ook alleen af te sluiten via een Unive adviseur. Hieronder zie je in één overzicht welke kosten worden vergoed bij de verschillende aanvullende dekkingen:

Aanvullende dekking Werk & inkomenAanvullende dekking Belasting & vermogenAanvullende dekking Extra onroerende zaken
Voor hulp bij conflicten: Voor hulp bij conflicten: Voor hulp bij conflicten:
Over jouw pensioen Bij een echtscheiding Voor een woning in het buitenland
Met jouw werkgever Over belastingzaken Voor een eventuele garagebox of vakantiewoning
Over een uitkering of sociale voorziening Over effecten- en vermogensbeheer Over het verhuren van een pand

Het Univé rechtsbijstand contact, waar vind ik deze?

Wanneer je vragen hebt over de Univé rechtsbijstandsverzekering, dan kan je heel eenvoudig contact opnemen met Univé rechtshulp. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van de Univé rechtwijzer. Hier worden namelijk de meest voorkomende onderwerpen behandeld omtrent juridisch advies. Denk hierbij aan informatie over jouw rechten, voorbeeldbrieven en antwoord jou juridische vragen.

Biedt de Univé rechtwijzer geen uitkomst voor jou? Neem dan gerust telefonisch contact op met het Juridisch Advies Centrum. Een medewerker van Univé rechtshulp zal je dan te woord staan en antwoord geven op al jouw vragen. Lukt het ook niet om online je vraag te stellen? Dan ben je van harte welkom bij een Univé kantoor bij jou in de buurt.

Wat zijn de Univé rechtsbijstand ervaringen?

De klanten van rechtsbijstand Univé zijn over het algemeen zeer positief over de verzekering. Zo geven zijn een gemiddeld cijfer van maar liefst 8,1. In 2017 werd deze verzekering door de consumentenbond beoordeeld met een cijfer van 7 uit 10. Dit komt mede dankzij de vele voordelen die zijn verbonden aan de Univé rechtshulpverzekering. Ook jij kan vandaag nog gebruik maken van de volgende voordelen:

  • Er is geen wachttijd voor bepaalde procedures
  • Je ontvangt altijd gratis juridisch advies
  • Er wordt geen eigen risico gehanteerd
  • Je ontvangt advies zonder al te veel moeilijke woorden, altijd een jurist die jouw taal spreekt

Deze voordelen spreken voor zich, niet voor niets dat duizenden mensen jou al voorgingen.

Een van de reviews van een klant luidt: “Ik heb vanaf 2016 een rechtsbijstand polis bij Univé. Vandaag een zaak ingediend en keurig te woord gestaan telefonisch. Alles zoveel mogelijk gemaild en werd aan het einde van de dag al teruggebeld dat de zaak goedgekeurd was. Dat vind ik heel snel en netjes van Univé, omdat ze vast meer te doen hebben. Ik ben tot zover erg tevreden. Goede uitleg, snelle reactie en heel erg vriendelijk.” Aldus een klant van de Univé rechtsbijstandsverzekering.

Misschien ook interessant voor jou?

Unive rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020