Selecteer een pagina

Een Unive tandartsverzekering de beste keus? Kom er nu achter!

dec 19, 2019 | 0 Reacties

Met een Unive tandartsverzekering verzeker jij jezelf tegen onverwachtse kosten bij de tandarts. Bij kinderen tot 18 jaar worden de veelvoorkomende behandelingen meestal vergoedt vanuit de basisverzekering. Bij volwassene is dat helaas niet het geval en daarom wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn.

De kosten van de tandarts kunnen namelijk al gauw flink oplopen. Bij de Unive tandartsverzekering heb je de keuze uit verschillende soorten dekkingen die jezelf bepaalt. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten dekkingen en vindt je ook nog andere informatie rondom de Unive tandartsverzekering.

Het Unive tandartsverzekering basispakket

Een basiszorgverzekering is verplicht en heb je ten alle tijden nodig voor als er ooit een ongeluk gebeurd. De tandartskosten voor personen onder de 18 worden meestal vergoedt vanuit de basisverzekering. Volwassene zijn daarentegen minder goed verzekeren met een basisverzekering en vooral wanneer het om de tandartskosten gaat.

Hiervoor heb je vanaf je 18e jaar meestal een aanvullende tandartsverzekering voor nodig. Deze kan je eenvoudig afsluiten bij de Unive tandartsverzekering en verzekerd je van de beste tandheelkundige zorg voor weinig geld. Welke aanvullende dekkingen er precies zijn en wat ze vergoeden, daar lees je hieronder meer over. 

Aanvullende dekkingen van de Unive tandartsverzekering

De Unive tandartsverzekering biedt maar liefst 4 verschillende aanvullende dekkingen aan voor volwassene die hun basisverzekering willen uitbreiden. Je hebt hierbij de keuze uit het tand ongevallen, Tand Goed, Tand Beter en het Tand Best pakket. Deze verschillen onderling in prijs maar ook in wat zij wel en niet vergoeden.Hier kun je direct alle voorwaarden en vergoedingen bekijken van de Unive tandartsverzekering.

Bekijk de verschillende dekkingen dus goed en maak vervolgens de keuze voor de dekking die het best bij je persoonlijke situatie past. Hieronder hebben we de verschillende aanvullende dekkingen voor je onder elkaar gezet zodat je precies kunt zien wat er wel en niet vergoedt wordt.

Tand ongevallen verzekering van Unive

Met de tand ongevallen verzekering van de Unive tandartsverzekering ben je verzekerd tegen tandartskosten die ontstaan zijn door een ongeval. Het maximale vergoedingsbedrag dat wordt uitgekeerd is maximaal €10.000,-.

Voordat je de behandeling aangaat moet je wel eerst toestemming krijgen van Unive. Je sluit deze aanvullende dekking al af voor slechts €1,50 per maand.

Tand Goed pakket van Unive

Het Unive tandartsverzekering Goed pakket of het Tand Goed pakket vergoedt 80% van de veelvoorkomende behandelingen zoals een gaatje laten vullen. Er wordt een maximaal bedrag van €250,- per jaar uitgekeerd.

Dit pakket vergoedt daarnaast ook de tandartskosten na een ongeval tot €10.000,- per jaar. Hier heb je ook eerst toestemming voor nodig voordat je de behandeling aangaat. De Tand Goed module sluit je al af voor €13,95 per maand.

Tand Beter pakket van Unive

Het Tand Beter pakket van de Unive tandartsverzekering sluit je al af voor slechts €29,95 per maand. Je verzekerd jezelf hiermee tegen hoge onverwachtse tandartskosten. Zo wordt tandheelkundige zorg voor 80% vergoedt tot een maximaal bedrag van €500,- per jaar.

Ook bij ongevallen wordt er een maximaal bedrag van €10.00,- uitgekeerd maar hiervoor heb je eerst toestemming nodig. Voor orthodontie vanaf 18 jaar wordt er een eenmalig bedrag van maximaal €500,- uitgekeerd. Kinderen onder de 18 krijgen een eenmalige vergoeding van maximaal €1.500,-.

Tand Best pakket van Unive

De Tand Best module is de meest uitgebreide dekking die de Unive tandartsverzekering te bieden heeft en verzekerd je tegen bijna alle kosten van de tandarts. Zo wordt de tandheelkundige zorg voor 80% vergoedt en dat ook nog eens tot een maximaal bedrag van €1.000,- per jaar. Voor de orthodontie vanaf 18 jaar wordt er een eenmalig bedrag van maximaal €1.500,- uitgekeerd.

Onder de 18 jaar is het eenmalige vergoedingsbedrag maximaal €2.500,-. Verder zijn tandartskosten die ontstaan zijn door ongevallen tot maximaal €10.000,- per ongeval verzekerd. Voordat je de behandeling ondergaat heb je wel toestemming nodig van Unive.

Hoe kun je de Unive tandartsverzekering wijzigen?

Vandaag de dag is het wijzigen van de Unive tandartsverzekering een fluitje van een cent. Dit doe je namelijk gemakkelijk via de site van Unive waar je onder andere contact op kunt nemen en het telefonisch kunt regelen. Toch kan het nog makkelijker, namelijk via Mijn Unive of via de handige app.

Hier pas je de dekking eenvoudig aan of besluit je om de verzekering toch op te zeggen. Je verzekering kan na het eerste jaar dagelijks opgezegd worden en de premie die je op dat moment dan teveel hebt betaald krijg je gewoon terug.

De Unive tandartsverzekering acceptatievoorwaarden, waar moet je aan voldoen?

Bij de Unive tandartsverzekering zijn er zoals je weet 4 verschillende aanvullende modules. Voor het tand ongevallen, Tand Goed en het Tand Best pakket gelden geen acceptatievoorwaarden waar je als consument aan moet voldoen.

Daarentegen gelden er voor het Tand Best pakket op dit moment no wel acceptatievoorwaarden maar deze zullen in 2022 vervallen waardoor iedereen dit pakket dan af kan sluiten. Zo zie je maar weer dat iedereen in aanmerking komt voor een aanvullende tandartsverzekering.

De voordelen van de Unive tandartsverzekering 2020

Vele consumenten gingen je al voor en sloten een aanvullende verzekering af bij de Unive tandartsverzekering. Dit komt mede door de vele voordelen die zij te bieden hebben. Hieronder hebben we ze voor jou op een rijtje gezet zodat je in één oogopslag kan zien waarom de Unive verzekeringen goed in orde zijn.

  • Voor ongevallen ben je tot maximaal €10.000,- per ongeval verzekerd
  • Er gelden geen acceptatievoorwaarden voor het afsluiten van een verzekering
  • Periodieke controles en gerichte consulten worden voor 100% vergoedt
  • Bij Tand Beter en Tand Best krijg je een vergoeding voor orthodontie
  • Voor veelvoorkomende behandelingen wordt er geen eigen risico gehanteerd

Zoals je ziet zijn er heel wat voordelen waar de klanten van de Unive tandartsverzekering gebruik van kunnen maken. Niet voor niets dat duizenden mensen je al voor gingen met het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering bij Unive.

Misschien ook interessant voor jou?

 

Unive tandartsverzekering vergelijken in 2022!

verzekering voor tandartskosten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 17,00

✓ Totale premie zorg : € 133,30

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts verzekeren

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 14,25

✓ Totale premie zorg : € 124,20

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts kosten verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 18,13

✓ Totale premie zorg : € 137,73

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

verzekering voor je tanden

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Module tand 

€ 2000

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 29,90

✓ Totale premie zorg : € 159,88

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts verzekeringen vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.6/ 10

Module tand 

€ 500

Vergoeding

80%

Maandelijkse premie

€ 20,59

✓ Totale premie zorg : € 134,84

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

Laatst geupdatet op 04/06/2020