Selecteer een pagina

Univé opstalverzekering vergelijken in 2023? Lees over de verschillende mogelijkheden!

mrt 22, 2020 | 0 Reacties

Met de Univé opstalverzekering ben je verzekerd tegen schade die ontstaat aan jouw woning. Deze verzekering wordt daarom ook wel de woonhuisverzekering genoemd. Je bent namelijk verzekerd wanneer je huis beschadigd raakt door iets waar jijzelf niets aan kunt doen. Hierbij kun je denken aan schade die is ontstaan door brand, storm of diefstal.

Bij schade aan jouw woning wordt er een vergoeding uitgekeerd of het schadeherstel wordt volledig geregeld door Univé. Verder in deze tekst lees je meer over de verschillende pakketten en voordelen van de Univé opstalverzekering.

De basisdekkingen van de Univé opstalverzekering

Kies je voor een opstalverzekering Univé? Dan heb je de keuze uit 2 verschillende opstalverzekeringen, namelijk: De ‘Opstal Basis’- en de ‘Opstal All Risk’ verzekering. Wij hebben de 2 verschillende dekkingen voor jou op een rijtje gezet, zodat je precies kunt zien wat er verzekerd is.

Opstal Basis dekking van de opstalverzekering Univé

Met de ‘Opstal Basis’ verzekering ben je verzekerd tegen schade aan jouw woning die is veroorzaakt door neerslag, brand, inbraak, lekkage, storm of aanrijding. Deze verzekering is ook geldig wanneer je de woning tijdelijk verhuurd (Airbnb). Bovendien ben je met de ‘Opstal Basis’ dekking nooit onderverzekerd. Zorg er altijd voor dat je een goede verzekering afsluit die aansluit op jouw wensen.

Opstal All Risk dekking van de opstalverzekering Univé

De ‘Opstal All Risk’ verzekering van de Univé opstalverzekering vergoedt schade die is ontstaan door storm, inbraak, neerslag, brand, waterschade of aanrijding. Daarnaast is de woning met deze opstalverzekering gegarandeerd niet onderverzekerd. Deze dekking is inclusief basisdekking voor tijdelijk verhuur van de woning, zoals Airbnb.

Bovendien ben je standaard meeverzekerd voor ruitbreuk in de woning. Ontstaat er schade aan de woning door een ongelukje? Dan ben je hiervoor met de ‘Opstal All Risk’ dekking standaard meeverzekerd.

Opstalverzekering Univé, wat is het verschil tussen de twee pakketten?

Om het verschil tussen de twee schadeverzekeringen van de Univé opstalverzekering duidelijk te maken hebben wij hieronder een tabel opgesteld. Hierdoor zie jij in één oogopslag wat er wel en niet verzekerd is en wat voor sommige dekkingen de maximale vergoeding is. Ook zie je gelijk of je voor sommige claims een eigen risico moet betalen.

Situatie: Opstal Basis: Opstal All Risk:
Verzekerd tegen schade bij inbraak, brand, storm, neerslag, lekkage of aanrijding
De woning is gegarandeerd niet onderverzekerd
Geldt ook bij tijdelijk verhuur van de woning (Airbnb)
Kosten voor vervangende woonruimte worden vergoed
Opruiming- en saneringskosten worden betaald tot €100.000,-
Ontvang een ruime uitkering voor herbouw- of herstelkosten
De tuin is €50.000 meeverzekerd
De zonnepanelen op jouw woning zijn meeverzekerd
Laadpalen voor elektrische auto's zijn meeverzekerd
Bij stormschade betaal je een eigen risico van €250,-
Mogelijkheid om een vrijwillig eigen risico van €250 te kiezen in ruil voor een premievoordeel
Standaard verzekerd voor ruitbreuk in de woning
Schade die is ontstaan door een ongelukje is verzekerd

De belangrijkste voordelen van de Univé opstalverzekering

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan de Univé opstalverzekering waar jij gebruik van kunt maken. Deze voordelen bieden namelijk wat zekerheid en zorgen ervoor dat jij zorgeloos kunt wonen. Sluit je een opstalverzekering af bij Univé? Dan maak je gebruik van de volgende voordelen:

  • Ontvang altijd direct hulp bij schade
  • Garantie tegen onderverzekering
  • Sluit meerdere verzekeringen af bij Univé en ontvang tot 10% pakketkorting
  • Altijd 14 dagen bedenktijd voor de verzekering
  • Het is mogelijk om 24 uur per dag woonschade te melden
  • Alleen bij stormschade geldt er een eigen risico van €250,-
  • Kies zelf voor een vrijwillig eigen risico in ruil voor premiekorting

Zoals je kunt zien zijn er een aantal voordelen waar je gebruik van maakt als je een Univé opstalverzekering afsluit. Direct meer weten? Lees dan de Unive opstalverzekering polisvoorwaarden door.

Het opstalverzekering Univé contact, waar vind ik deze?

Voor vragen over de Univé opstalverzekering is het op verschillende manieren mogelijk om contact op te nemen. Zo is het onder andere mogelijk om een bericht via WhatsApp of e-mail te sturen. Zij zullen dan binnen de reactietermijnen proberen te reageren. Mocht dit niet het geval zijn? Dan laten zij dit schriftelijk of via de mail weten.

Heb je liever persoonlijk contact met een medewerker? Bel dan naar de klantenservice van de Univé opstalverzekering. Deze is van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:30 tot 21:00 en op zaterdag van 08:30 tot 17:30.

Daarnaast is het mogelijk om een bezoek te brengen aan een Univé-winkel bij jou in de buurt. Op deze manier wordt je direct geholpen met al jouw vragen over bepaalde verzekeringen en sluit je gelijk een verzekering af die bij jou past.

De opstalverzekering Univé ervaringen

De Univé opstalverzekering wordt door klanten beoordeeld met een gemiddelde van 8,0 uit meer dan 3.000 reviews. Dat wil dus zeggen dat de klanten over het algemeen zeer tevreden zijn over de service en de voorwaarden van de opstalverzekering.

Een van deze reviews luidt als volgt: “Wij hebben dak lekkage gehad. De schade aan het laminaat was onherstelbaar. Vervolgens Univé gebeld en we zijn uitermate vriendelijk geholpen, alles wat we moesten doen werd netjes uitgelegd en we hebben het grootste gedeelte terug gekregen.” Aldus een klant van de Univé opstalverzekering.

Univé opstalverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020