Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd | Alle mogelijkheden en oplossingen overzichtelijk op een rij

okt 15, 2019 | 0 Reacties

Een rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd: velen vragen zich af of dit een mogelijkheid is. Bij veel verzekeringen is het zo dat je te maken hebt met een wachttijd waarin je nog geen gebruik kunt maken van de dekking. Toch kun je vandaag de dag kiezen voor een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Hoe werkt dit, en bovenal waar kun je een rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd?

Hier vind je niet alleen meer informatie over de werking van een rechtsbijstandverzekering, maar ook waar je op moet letten wanneer je deze zonder wachttijd wilt afsluiten. Ook is het belangrijk om een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd te vergelijken, zodat je zeker kunt zijn van de beste hulp bij allerlei juridische zaken.

Wat is rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd?

Rechtsbijstandverzekering werk en inkomen, de naam zegt het al: bij deze dekking gaat het om arbeidsrecht en alles wat hiermee te maken heeft. Wanneer je problemen hebt met de betaling van je salaris of een conflict hebt over je contract kun je gebruik maken van de rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd. Er zijn nog tal van andere conflicten waar je mee te maken kunt krijgen op de werkvloer. Hiervoor kun je de hulp inschakelen van een ervaren jurist.

Kies voor verschillende dekkingen

Rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd, hoe kun je dit afsluiten? Een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd klinkt aantrekkelijk, maar hoe is dit in werkelijkheid geregeld?

De dekking werk en inkomen kun je opnemen in deze verzekering, zodat je hier gebruik van kunt maken wanneer nodig. Wanneer je deze dekking op wilt nemen in de verzekering krijg je te maken met een wachttijd. 

Let goed op: als je al een rechtsbijstandverzekering hebt kan het aantrekkelijk zijn om voor een andere verzekeraar te kiezen, ook als je de dekking werk en inkomen wilt toevoegen. Door te vergelijken kun je voor de meest aantrekkelijke optie kiezen.

Rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten zonder wachttijd, hoe zit dat precies? Er wordt bij veel verzekeringen gebruik gemaakt van een wachttijd. Tijdens deze periode geldt de dekking nog niet en kun je dus in principe geen gebruik maken van de verzekering.

Er zijn tegenwoordig ook mogelijkheden waarbij je de mogelijkheid hebt voor een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd. Dit betekent dat je direct gebruik kunt maken van de juridische hulp die beschikbaar voor je staat.

Voorwaarden van rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Het klinkt erg aantrekkelijk, een rechtsbijstandsverzekering afsluiten zonder wachttijd. Maar is het zo aangenaam als het lijkt? Er zit een belangrijke voorwaarde aan het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering zonder de wachttijd.

De voorwaarde is dat de conflicten die op dat moment aanwezig zijn uitgesloten zijn van de dekking. Dat betekent dat je de rechtsbijstandverzekering alsnog niet kunt gebruiken.

Je sluit logischerwijs pas een rechtsbijstandverzekering aan wanneer je deze nodig hebt. Dit gebeurt omdat je hier pas aan denkt wanneer je in een conflict zit waarover je advies of hulp nodig hebt.

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd aanvraagt, of een van de andere dekkingen kun je dus geen gebruik maken van de verzekering, ondanks dat je geen wachttijd hebt.

Verwachte conflicten: uitgesloten of niet?

Niet alleen conflicten die spelen op het moment dat je de rechtsbijstandverzekering aanvraagt zijn uitgesloten van de dekking. Ook een conflict dat je al aan zag komen is uitgesloten.

Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je wist dat er een scheiding van je partner ging aankomen of wanneer je op de hoogte was van een reorganisatie binnen het bedrijf waar je werkt.

Toch kan het alsnog handig zijn om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. In de toekomst kun je er veel aan hebben; je kunt dan wel direct de hulp inschakelen van een jurist voor advies en hulp.

Waar sluit je rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd af?

Waar kun je een rechtsbijstandverzekering werk en inkomen zonder wachttijd afsluiten? Een van de verzekeraars waarvoor je hier terecht kunt is Ditzo. Ook bij andere verzekeraars kun je terecht voor een rechtsbijstandsverzekering zonder wachttijd, waaronder Univé, Aegon, Nationale Nederlanden, HEMA en FBTO. De polisvoorwaarden verschillen per verzekeraar en het is dan ook slim om deze te vergelijken.

Bij de meeste polissen geldt: hoe meer je verzekerd wilt hebben, hoe hoger de premie. Wanneer je dus allerlei dekkingen wilt toevoegen aan de verzekering, schieten ook de kosten omhoog. De premie kan flink variëren: van €100 per jaar voor een alleenstaande met beperkte dekking tot €300 per jaar voor een uitgebreide gezinsverzekering.

Niet teveel betalen voor een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Om zeker te zijn van een goede keuze vergelijk je de opties bij Verzekering-Winkel. Je kunt de diverse aanbieders van rechtsbijstandverzekeringen bekijken en zo onderling eenvoudig vergelijken.

Zo weet je direct wat de kosten zijn voor enkele of meerdere dekkingen, maar ook waar je wel en geen wachttijd hebt. Zo kies je voor de beste rechtsbijstandverzekering, met of zonder wachttijd. Met verzekering-winkel vergelijk je eenvoudig en snel al je opties!

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020