Selecteer een pagina

Rechtsbijstandverzekering En Familierecht, Hoe Werkt Dat Precies? En Met Welke Zaken Moet Ik Rekening Houden?

mrt 30, 2020 | 0 Reacties

Ben jij op zoek naar informatie over een rechtsbijstandverzekering familierecht maar weet je nog niet precies wat deze polis dekt? Dat kunnen we ons voorstellen, om je op weg te helpen hebben we een handige gids samengesteld met alle informatie over deze module. Lees snel verder om meer te weten te komen, je kunt namelijk kiezen uit veel verschillende polissen die familierecht afdekken, maar er zijn ook wat uitsluitingen voor bepaalde situaties.

Wat is een rechtsbijstandverzekering voor familierecht?

Familierecht is een losse module voor de rechtsbijstandverzekering, indien je in een familieconflict terecht komt is het prettig om gedekt te zijn tegen eventuele juridische kosten. Daarnaast is het natuurlijk prettig als je de hulp van juristen kunt inroepen als je in een moeilijke situatie terechtkomt. Samen met een gespecialiseerde jurist kan er aan een goede oplossing, gewerkt worden die de hele familie duidelijkheid geeft.

Mogelijkheden familierecht rechtsbijstandverzekering

Het is slim om onderzoek te doen naar de familierecht module omdat de gedekte kosten kunnen verschillen per verzekeraar. Zaken zoals een echtscheiding, een omgangsregeling of alimentatiezaken vallen uit de dekking. Toch zijn er wel genoeg andere redenen om een familierecht module af te sluiten. De kosten voor juridische conflicten rondom adoptie, onder toezicht- of curatelestelling en naamswijzigingen worden namelijk wel afgedekt.

Er zijn vergoedingen mogelijk bij een echtscheiding

Overigens geven de meeste verzekeraars wel een vergoeding voor mediation bij een echtscheiding. Je kunt een mediator inschakelen om voormalige partners op een normale manier in gesprek te laten gaan, daardoor kan een gang naar de rechter soms worden afgewend.

Ook hier moet je goed onderzoek doen, omdat deze dekking soms alleen in een aanvullende module wordt aangeboden. Ook zijn er soms wachttijden voor de vergoeding van mediation, je kunt dan aanspraak maken op een vergoeding na bijvoorbeeld 3 tot 6 maanden.

Situaties rondom erfrecht worden niet gedekt

Let goed op, als je op zoek bent naar de beste rechtsbijstandverzekering die alle kosten afdekt voor kwesties rondom erfrecht moet je een aparte polis afsluiten. Deze zaken zijn bij veel verzekeraars niet standaard meeverzekerd. Het kan daarom slim zijn om alle aanbieders langs elkaar te houden zodat je precies weet welke kosten wel, of niet gedekt zijn.

 

Ben je ook in het buitenland gedekt?

Doorgaans ben je alleen in Nederland afgedekt met de familierecht module, maar wat moet je nu doen als er een geschil is met familie in het buitenland? Dat is natuurlijk goed mogelijk, maar je moet deze dekking wel apart bijverzekeren. Met een buitenland module kun je de rechtsbijstand ook vergoed krijgen in het buitenland.

Uitkering van de familierecht rechtsbijstandverzekering

De meeste familierecht rechtsbijstandverzekeringen geven een bepaald bedrag als dekking. Doorgaans kun je bedragen van €25.000,- tot een door u gekozen bedrag afdekken, sommige verzekeraars geven je de mogelijkheid om enorm hoge bedragen te verzekeren terwijl anderen een limiet hebben.

  • Het is daarom slim om af te wegen welke verzekeraar de hoogste dekking aanbiedt voor de beste prijs, het enigste wat je daar voor hoeft te doen is familierecht rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Rechtsbijstandsverzekering familierecht vergelijken

Kortom, er zijn nogal wat verschillende dekkingen beschikbaar. Ook moet je goed letten op bepaalde uitsluitingen en kan het zijn dat je voor sommige situaties een aanvullende dekking moet afsluiten. Om het je gemakkelijk te maken zijn er gelukkig verschillende manieren om dit snel te regelen.

Maak bijvoorbeeld een vergelijking zodat je direct kunt zien welke rechtsbijstandverzekering voor familierecht het beste aansluit op je wensen. Wil je bijvoorbeeld verzekerd zijn voor juridische kosten in verband met een scheiding? Of vind je het een fijn idee dat problemen rond de erfenis worden afgedekt? Bekijk alle mogelijkheden en vergelijk op kwaliteit, prijs en dekking.

Familierecht rechtsbijstandverzekering vergelijken in 2023!

Laatst geupdatet op 04/06/2020