Selecteer een pagina

Een Avéro Achmea tandartsverzekering afsluiten in 2023? Bekijk het nu & profiteer!

mrt 16, 2020 | 0 Reacties

Met een Avéro Achmea tandartsverzekering verzeker jij jezelf tegen hoge onverwachtse kosten bij de tandarts. De tandartskosten kunnen namelijk flink oplopen tot in de duizenden euro’s. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten en daarom is het in heel veel gevallen verstandig om een tandartsverzekering Avéro Achmea af te sluiten.

Je sluit de tandartsverzekering af naast je basiszorgverzekering omdat de basisverzekering geen tandartskosten vergoed. Bij Avéro Achmea heb je de keuze uit maar liefst 5 verschillende aanvullende dekkingen voor tandartskosten. Hieronder lees je meer over de verschillende tandartsdekkingen van Avéro Achmea.

De verschillende pakketten van de Avéro Achmea tandartsverzekering

Zoals we jou al hebben verteld biedt de Avéro Achmea tandartsverzekering maar liefst 5 verschillende dekkingen aan. Hierbij zit het verschil vooral in de hoogte van de vergoedingen. Bovendien dekt het goedkoopste pakket slechts een aantal veel voorkomende behandelingen.

Je hebt de keuze uit een Tand Basis-, Tand Ster 1-, Tand Ster 2-, Tand Ster 3- en Tand Ster 4 module. Hieronder lees je meer over wat deze verschillende pakketten precies vergoeden. Direct meer weten? Lees dan de Avero Achmea Tandartsverzekering vergoedingen.

De Tand Basis module van Avéro Achmea

Je sluit het Tand Basis pakket al af voor slechts €7,75 per maand. Hiermee ben je verzekerd tegen de kosten voor veel voorkomende behandelingen. Zo worden de kosten voor 1 controle en 25 minuten gebitsreiniging vergoed.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een vergoeding voor 2 controles en 15 minuten gebitsreiniging. Deze dekking geldt bovendien per persoon per kalenderjaar. Verder ontvang je een maximale vergoeding van €75,- per jaar voor vullingen, tanden trekken, verdovingen, foto’s en voor een consult nazorg implantologie.

De Tand Ster 1 module van Avéro Achmea

Met het Tand Ster 1 pakket ben je verzekerd tegen hoge onverwachtse kosten bij de tandarts. Zo vergoeden zij 100% van de kosten voor behandelingen zoals vullingen, verdovingen, foto’s, tandvleesbehandelingen, periodieke controles en het trekken van tanden of kiezen.

Daarnaast vergoeden zij ook 75% van de kosten voor mondhygiëne, wortelkanaalbehandelingen, kronen en bruggen, kaakgewrichtsbehandelingen, frame- en gedeeltelijke prothese en tandvleesbehandelingen. Je sluit deze module af voor €12,25 per maand en er wordt een maximale vergoeding van €250,- uitgekeerd per kalenderjaar

De Tand Ster 2 module van Avéro Achmea

Het Tand Ster 2 pakket vergoedt maar liefst 100% van de meest voorkomende behandelingen. Denk hierbij aan behandelingen zoals verdovingen, foto’s, vullingen, periodieke controles, tanden trekken en tandvleesbehandelingen.

Je ontvangt daarnaast een vergoeding van 75% voor tandvleesbehandelingen, gedeeltelijke- en frameprotheses, kaakgewrichtsbehandelingen, wortelkanaalbehandelingen, mondhygiëne en kronen, bruggen en implantaten. Er wordt een maximale vergoeding van maar liefst €500,- per jaar uitgekeerd. Verder sluit je dit pakket al af voor €19,50 per maand.

De Tand Ster 3 module van Avéro Achmea

De Tand Ster 3 module sluit je af voor €38,75 per maand. Hiermee ben je voor 100% verzekerd tegen kosten voor tandvleesbehandelingen, verdovingen, vullingen, foto’s, het trekken van tanden of kiezen en periodieke controles.

Ook ontvang je een vergoeding van 75% voor gedeeltelijke- en frameprotheses, kronen, bruggen en implantaten, tandvleesbehandelingen, kaakgewrichtsbehandelingen, mondhygiëne en wortelkanaalbehandelingen. Verder wordt er maximaal €1000,- per kalenderjaar uitgekeerd voor de tandartskosten.

De Tand Ster 4 module van Avéro Achmea

Sluit het Tand 4 pakket af voor €57,50 per maand. Er wordt dan maximaal €1250,- per kalenderjaar uitgekeerd voor kosten bij de tandarts. Zo ontvang je een volledige vergoeding voor behandelingen zoals het trekken van tanden of kiezen, periodieke controles, tandvleesbehandelingen, foto’s, verdovingen en vullingen.

Je ontvangt daarnaast een vergoeding van 75% voor tandvleesbehandelingen, frame- en gedeeltelijke prothese, kaakgewrichtsbehandelingen, kronen, bruggen en implantaten, wortelkanaalbehandelingen en mondhygiëne. Bovendien is dit het meest uitgebreide pakket van de Avéro Achmea tandartsverzekering.

Wat wordt er niet vergoedt vanuit de Avéro Achmea tandartsverzekering?

Natuurlijk zijn er altijd een aantal uitzonderingen waarbij er niets wordt vergoed. Om het jou makkelijk te maken hebben we deze specifieke behandelingen voor je op een rijtje gezet. Zo weet je precies waar je aan toe bent wanneer je een tandartsverzekering afsluit bij Avéro Achmea verzekeringen. De volgende behandelingen zijn niet verzekerd met een tandartsverzekering van Avéro Achmea:

  • Kosten voor orthodontie
  • Het laten bleken van tanden en kiezen
  • Behandelingen door een tandtechnicus
  • Abonnementen bij tandartspraktijken
  • De kosten voor keuringsrapporten
  • MRA en diagnostiek
  • Afspraken die niet worden nagekomen
  • Kosten voor een tandheelkundige verklaring

Zoals je ziet zijn er een aantal uitzonderingen waarbij er geen vergoeding wordt uitgekeerd. Dit komt mede doordat de kosten van de premie anders veel te hoog worden, waardoor uiteindelijk een tandartsverzekering niet meer betaalbaar zou zijn. Het risico van de verzekeraar wordt hierdoor namelijk ingeperkt.

Wat zijn de voordelen van de Avéro Achmea tandartsverzekering?

De Avéro Achmea tandartsverzekering kent vele voordelen. Jij kan hier vandaag nog gebruik van maken als je een tandartsverzekering bij Avéro Achmea afsluit. Er geldt namelijk geen eigen risico bij de tandartsverzekering, waardoor je nooit met hoge onverwachtse kosten komt te zitten.

Daarnaast zijn kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd en worden de tandartskosten voor hen vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Wanneer je als ouder een Tand Ster 3 of Tand Ster 4 module hebt afgesloten worden kosten voor orthodontie vergoed voor kinderen tot 18 jaar.

Orthodontie is vanaf 18 jaar alleen in bijzondere gevallen meeverzekerd. Verder zijn de tandartskosten na een ongeval altijd meeverzekerd bij de verschillende pakketten van de Avéro Achmea tandartsverzekering. Hierbij wordt een maximaal bedrag van €10.000,- per ongeval uitgekeerd.

 

Misschien ook interessant voor jou?

Avéro Achmea tandartsverzekering vergelijken in 2023!

verzekering voor tandartskosten

Waardering

★★★★★ 

8.3 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 17,00

✓ Totale premie zorg : € 133,30

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts verzekeren

Waardering

★★★★★ 

8.5 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 14,25

✓ Totale premie zorg : € 124,20

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts kosten verzekeren

Waardering

★★★★★ 

7.7 / 10

Module tand 

€ 250 

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 18,13

✓ Totale premie zorg : € 137,73

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

verzekering voor je tanden

Waardering

★★★★★ 

7.6 / 10

Module tand 

€ 2000

Vergoeding

100%

Maandelijkse premie

€ 29,90

✓ Totale premie zorg : € 159,88

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

tandarts verzekeringen vergelijken

Waardering

★★★★★ 

7.6/ 10

Module tand 

€ 500

Vergoeding

80%

Maandelijkse premie

€ 20,59

✓ Totale premie zorg : € 134,84

21% assurantiebelasting

✓ Eigen risico van € 385

Laatst geupdatet op 04/06/2020